Tetovaza na devojci

Carmen 01

Početnik
Poruka
39
Zelela bih da radim tetovazu ali jos nisam sigurna koju i koliko je to pametno. Kad god spomenem da hocu da se tetoviram ljudi mi govore da cu verovatno da dobijem neku 'bolestinu'...da ce to da bude gadno kad postanem starija, da nece hteti da me prime na neka radna mesta zbog toga, da to nije za devojke. Mislim koliko danas ima ljudi istetoviranih od glave do pete i nista im ne fali. Zanima me misljenje drugih pa zato i postavljam ovu temu. Gde je najbolje raditi tetovazu? Kako se krecu cene ako neko zna (ne bih radila veliku tetovazu, ili bih radila manju na prstu, duz palca ili sa donje strane rucnog zgloba).Vasa iskustva? Vase tetovaze? Dobro bi mi dosla i pomoc oko odabira tetovaza ako je neko zainteresovan da pomogne :) hvala unapred

ako si punoletna, sta te briga kako okolina reaguje na tetovaze? tvoje telo-tvoja odluka.
ova druga pitanja postavljas na pogresnom mestu iz vise razloga.
mi ovde pretezno pljujemo tetovirane, iz raznoraznih razloga, idu od religijskih preko moralnih, do ciste pljuvacine bez osnova. drugo, i ovi koji imaju tetovaze ti sigurno nece slikati svoja tela, a cenovnike boljih tatu salona imas na njihovim sajtovima. o pirsinzima ne bih ni da pocinjem.
jedino, ako mi je dopusteno da primetim-tetovaze na sakama mogu da budu diskutabilne. na stranu estetika, sake su vidno polje uvek, a nikada ne znas kod kakvog ces poslodavca zapasti. bolje lopatica ili vrat (onaj deo koji je pokriven kosom, pa se vidi kad pokupis kosu, a iscezne kada je nosis spustenu).
doguracemo valjda i mi do nivoa svesti u kome je postovanje necije odluke o baratanju sopstvenim telom, bez ugrozavanja ikog drugog na ovom svetu ultimativni model ponasanja, a ne redak izuzetak.

ako si punoletna, sta te briga kako okolina reaguje na tetovaze? tvoje telo-tvoja odluka.
ova druga pitanja postavljas na pogresnom mestu iz vise razloga.
mi ovde pretezno pljujemo tetovirane, iz raznoraznih razloga, idu od religijskih preko moralnih, do ciste pljuvacine bez osnova. drugo, i ovi koji imaju tetovaze ti sigurno nece slikati svoja tela, a cenovnike boljih tatu salona imas na njihovim sajtovima. o pirsinzima ne bih ni da pocinjem.
jedino, ako mi je dopusteno da primetim-tetovaze na sakama mogu da budu diskutabilne. na stranu estetika, sake su vidno polje uvek, a nikada ne znas kod kakvog ces poslodavca zapasti. bolje lopatica ili vrat (onaj deo koji je pokriven kosom, pa se vidi kad pokupis kosu, a iscezne kada je nosis spustenu).
doguracemo valjda i mi do nivoa svesti u kome je postovanje necije odluke o baratanju sopstvenim telom, bez ugrozavanja ikog drugog na ovom svetu ultimativni model ponasanja, a ne redak izuzetak.
Hvala puno na odgovoru

Zelela bih da radim tetovazu ali jos nisam sigurna koju i koliko je to pametno. Kad god spomenem da hocu da se tetoviram ljudi mi govore da cu verovatno da dobijem neku 'bolestinu'...da ce to da bude gadno kad postanem starija, da nece hteti da me prime na neka radna mesta zbog toga, da to nije za devojke. Mislim koliko danas ima ljudi istetoviranih od glave do pete i nista im ne fali. Zanima me misljenje drugih pa zato i postavljam ovu temu. Gde je najbolje raditi tetovazu? Kako se krecu cene ako neko zna (ne bih radila veliku tetovazu, ili bih radila manju na prstu, duz palca ili sa donje strane rucnog zgloba).Vasa iskustva? Vase tetovaze? Dobro bi mi dosla i pomoc oko odabira tetovaza ako je neko zainteresovan da pomogne :) hvala unapred
:thumbdown:

• Podržavam
Reactions: DUH
Ја обожавам ситне тетоваже на нози, изнад скочног зглоба...нису упадљиве, а лепе су.
Али озбиљно води рачуна о избору, јер тетоваже имају симболичко значење.
Чак и теби најлепша и наизглед најбезазленија може послати погрешну поруку некоме ко се у те ствари разуме.

Ja nesto ne volim tetovaze, ne svidjaju mi se i nikad se ne bih tetovirala. Pogotovo mi se ne svidjaju male tetovaze i kad su na vidljivim mestima. Ipak, ima i nekih koje su mi ok, kao ova npr. Jos mi je dobra i ona sto Lady Gaga ima sa leve strane na dnu ledja i krst koji ima Andjelina Dzoli na dnu stomaka.

3_1200x630.jpg

To je tako, sigurno neće izgledati lepo kao na mladom, zategnutom telu.

49af626f5a57f0a086a7c208c7190866.jpg

Sa stanovišta posmatrača....može biti jako sexy ali može biti i totalno odbojno. Sve zavisi gde je, veličina i od same osobe da ne kažem kakvom energijom zrači.
Meni lično na šakama i prstima nije privlačno. Uopšte kad vidim potpuno išarane ruke a to je neki trend, to mi je tažak turn-off. Ko i išarane grudi .
Diskretnije tetovaže i koje nisu za svačije oči...leđa,lopatice i donji deo,rame je ok, na guzi...

Mislim da nije bitno pitanje kako će da reaguje okolina, nego kako će ona da reaguje kasnije. Sada joj se čini kao dobra ideja, kasnije možda i ne. Čovek se menja tokom života, menjaju mu se pogledi na svet, menja se doživljavanje sebe, a tetovaža zauvek ostaje.

Ne osuđujem, ne zameram, ne zagledam ih, pravim se da tuđe tetovaže ni ne vidim, pišem zbog toga da se sagleda isključivo iz ugla osobe koja želi da se tetovira. Da li će njoj to biti podjednako bitno i da li će nositi istu poruku i izazivati iste osećaje za 5, 10, 20, 40... godina

Kada gledamo stare fotografije smešna nam je moda na njima, naše frizure, sve je to zabavno jer smo sada sasvim drugačiji, možemo i volimo da se menjamo, prilagođavamo vremenu u kojem živimo a i sami sebi, svojim godinama i životnim fazama u kojima smo. Kod tetovaže toga nema, uvek je ista, ne prati nas.

ti nista ne znas al bitno da hoces,knjigu u sake

Може да се уклони.
А како ће се понашати са променом тела мислим да зависи од квалитета, па онда и од цене вероватно. Нисам стручна, треба питати оне који јесу.

Jedino pitanje je da li će da ti dosadi, jer kasnije možeš da mrziš sebe zbog nečega što si samo u trenutku želela.

Možeš isprobati tetovaže koje nisu permanentne.

Većina ljudi koji tetoviraju su fulliška, malo se lože na boemstvo, tako da ako nisi isklompleksirana osoba, neće da te oderu (mnogo sam ti pomogao, priznaj > P)

Може да се уклони.
А како ће се понашати са променом тела мислим да зависи од квалитета, па онда и од цене вероватно. Нисам стручна, треба питати оне који јесу.
Može samo nije jednostavno kao brisanje gumicom, metoda i uspešnost variraju u zavisnosti od više faktora. Pogotovo kada je reč o većim površinama.

Razmišljam da li je u redu moj stav da ne primećujem tuđe tetovaže, to ignorisanje kao da ni ne postoje. Kad su ih već napravili na vidnim mestima onda valjda postoji želja da budu primećene, inače ih ne bi ni uradili, ili to nije tako...:think:

Ne smetaju mi na drugim osobama, ali ih ja nemam. Cijenim osobe koje takodje nemaju tetovaže...nije sad da ih nešto cijenim samo zbog toga, ali mi je milo čuti/vidjeti da djevojka nema tetovaže.

Nije minus ako imaju, ali je fora što su male šanse da je ta tetovaža toliko dobra da bi mi se svidjala...što znači da je bolje ne, jer se bez toga može. Ne bih nikad izlazio sa osobom koja ima previše tetovaža, posebno na vidljivim mjestima, mislim da je to neozbiljno.

Nema potrebe jednostavno, ljudi moraju naći drugi način da pokažu svoju kreativnost, osjećanja...ili jednostavno to da su 'drugačiji'. Nešto previše volim tijelo da bih tek tako švrljao po njemu, ako me razumijete...

nema gore kad vidis zenu sa tetovazama
zasto zelis tattoo?to je IN?

• Podržavam
Reactions: DUH
Razmišljam da li je u redu moj stav da ne primećujem tuđe tetovaže, to ignorisanje kao da ni ne postoje. Kad su ih već napravili na vidnim mestima onda valjda postoji želja da budu primećene, inače ih ne bi ni uradili, ili to nije tako...:think:
mislim da nije nepristojno to sto radis, mozda samo malo uvredljivo, a isto tako mislim da vasnici tetovaza imaju bol u kujcu za to da li ih neko gleda tj primecuje njihove tetovaze. nisu ih napravili zbog drugih, nego zbog sebe. verovatno ima egzibicionistickih izzetaka, ali ne mislim da su vecina.
doduse, ne razumem najbolje sta znaci ignorisati neciju tetovazu..ni ja ne reagujem odmah ako vidim neki lep tatu, a ne poznajem dovoljno osobu. kao e, ja sam veja, super ti je rukav, dude. ako prica ode u tom pravcu, pohvalim, ako nisam impresionirana, odcutim.

Moras dobro da razmislis, zasto to radis, sta ti to znaci...
Drugo, ima poslova gde nisu pozeljne, cak nisu ni dozvoljene, pa razmisli o delu tela, gde ces moci da sakrijes garderobom.
Trece, imam u kuci tatoo majstora, danas su uglavnom bezbedne, igle su jednokratne, sve se sterilise, koza i oprema. Ipak, gledaj da bude provereni studio. Postuj uputstva nankon tetoviranja, obavezno.
Najniza cena je 30 eu za par cm tetovaze, a najbolji izbor ti je na Pinterestu.
Razmisli i srećno!

Da,za par godina, moci ce da se uklanjaju isto masinicom kao sto se i crtaju sad.

Back