- Poruka
- 17.625
Па држали су цркву колико је и Михајло Обреновић држао цркву па и Милош Обреновић.
Nisu Obrenovici bili Mitropoliti!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па држали су цркву колико је и Михајло Обреновић држао цркву па и Милош Обреновић.
Па није ни Данило 2 био митрополит ни Никола.
Испричај ми нешто о овоме кад будеш имала времена.
Danilo je bio Mitropolit, i onda se rascinio. On je zadnji srpski Kralj. I loza im je Mitropolitska, autokefalna, kao Nemanjica. Prava srpska Kraljevska.
A Obrenovic nije bio nista sa crkvom tako da nije mogao biti srpski Kralj niti ga je iko mogao smatrati srpskim Kraljem. Drugo, nije mogao biti ni knez Srbije jer Srbija mora biti Kraljevina, ne moze biti Knezevina. Mogao je biti Knez Raske. I tako ga smatramo.
Na žalost o tome sam našla toliko malo podataka , tek po neku naznaku , kao i o našim (jer ja smatram našim ) crnogorskim princezama u Petrogradu koje su imale jedan ružan nadimak i koje su navodno uvele Raspućina kod Carice ( što mi baš nije prijalo)
Sve u svemu mislim da je sve to jedno od onih "naših" tajni svojstvenih nekim starijim generacijama , koje kada neko naš, po našem sudu , uradi pre svega nama loše , one se ćute
Pa tako nikada se nije pominjao Knez Pavle , kada bi pitao nekoga ko je rastao u tom vremenu odgovor bi bio : "bio je rđa, loš, mnogo loš i onda zaćute" kako loš? .. loš i kraj priče
Откуд Mirko 2.?Teško da je ... mislim da je sramota koju je naneo kući Petrovića bila razlog što su ostali da žive van novoformirane države
Inače Kralj Nikola uredno je dobijao izdržavanje od svog unuka Aleksandra
Seme razdora koje Mirko II Petrović tada posejao i danas se pojavljuje .
Откуд Mirko 2.?
Ma to sam ja stavila II jer je njegov deda imao, otac kralja Nikole bio vojvoda Mirko Petrović
Besmisleno sam stavila II ..
Izvinjenje
ОК Наташа, питао сам јер сам био збуњен. Војвода Мирко је био војвода, а овај Николин син и унук војводе Мирка је принц Мирко Николе Петровић. Морам признати да ја те нумерације нисам видио до "престолонаследника" Александра "2" Карађорђевића. Можда тако треба? Ајде да се јави неко ко је упућен!