Tetovaža kralja Aleksandra

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Па није ни Данило 2 био митрополит ни Никола.

Danilo je bio Mitropolit, i onda se rascinio. On je zadnji srpski Kralj. I loza im je Mitropolitska, autokefalna, kao Nemanjica. Prava srpska Kraljevska.

A Obrenovic nije bio nista sa crkvom tako da nije mogao biti srpski Kralj niti ga je iko mogao smatrati srpskim Kraljem. Drugo, nije mogao biti ni knez Srbije jer Srbija mora biti Kraljevina, ne moze biti Knezevina. Mogao je biti Knez Raske. I tako ga smatramo.

Испричај ми нешто о овоме кад будеш имала времена.

Na žalost o tome sam našla toliko malo podataka , tek po neku naznaku , kao i o našim (jer ja smatram našim ) crnogorskim princezama u Petrogradu koje su imale jedan ružan nadimak i koje su navodno uvele Raspućina kod Carice ( što mi baš nije prijalo)

Sve u svemu mislim da je sve to jedno od onih "naših" tajni svojstvenih nekim starijim generacijama , koje kada neko naš, po našem sudu , uradi pre svega nama loše , one se ćute

Pa tako nikada se nije pominjao Knez Pavle , kada bi pitao nekoga ko je rastao u tom vremenu odgovor bi bio : "bio je rđa, loš, mnogo loš i onda zaćute" kako loš? .. loš i kraj priče

Danilo je bio Mitropolit, i onda se rascinio. On je zadnji srpski Kralj. I loza im je Mitropolitska, autokefalna, kao Nemanjica. Prava srpska Kraljevska.

A Obrenovic nije bio nista sa crkvom tako da nije mogao biti srpski Kralj niti ga je iko mogao smatrati srpskim Kraljem. Drugo, nije mogao biti ni knez Srbije jer Srbija mora biti Kraljevina, ne moze biti Knezevina. Mogao je biti Knez Raske. I tako ga smatramo.

Karađorđevići su po ženskoj liniji naslednici te iste loze .. ne znam kako nikako se ne potencira da su u Karađorđevićima ujedine obe srpske dinastije

Na žalost o tome sam našla toliko malo podataka , tek po neku naznaku , kao i o našim (jer ja smatram našim ) crnogorskim princezama u Petrogradu koje su imale jedan ružan nadimak i koje su navodno uvele Raspućina kod Carice ( što mi baš nije prijalo)

Sve u svemu mislim da je sve to jedno od onih "naših" tajni svojstvenih nekim starijim generacijama , koje kada neko naš, po našem sudu , uradi pre svega nama loše , one se ćute

Pa tako nikada se nije pominjao Knez Pavle , kada bi pitao nekoga ko je rastao u tom vremenu odgovor bi bio : "bio je rđa, loš, mnogo loš i onda zaćute" kako loš? .. loš i kraj priče

Нема везе подели са нама ти си нешто писала слично о Мојковачкој бици али је остало недоречено.

Има тих неких организација које користе те орлове, разноразне, са нехришћанском симболиком, зато се доживотни регент Александар никад није ни крунисао (читај миропомазао у цркви), јер није ни био Хришћанин, православац. Али је рушио Жрнов да би градио некакав пирамидални "храм" на Авали, изводивши неке чудне церемоније са кецељицама и чекићима. Па је тај "храм" после преименован у "споменик незнаног јунака".

Тај Александар је врло једна контроверзна личност, анегдоте о њему су фасцинантне :
- од тога да је силазио с коња да љуби шаховницу,
- преко тога да је Дувну дао име Томиславград 1925 године, по томе што се фантомски краљ Томислав по великохрватској, правашкој митоманији наводоно тамо крунисао, наводно 1000 година пре тога, па су после Титовци мењали име у Дувно, па онда усташе враћале на Томиславград како се зове и данас
- до тога да је заједно са Бугарином Пашићем, на крви милион и по српских војника (и цивила) стварао Југославију уместо велике Србије. Док су поносни инвалиди рата добили могућност да слободно просе београдским и улицама других градова.

Дошли су му главе његови љубљени Хрвати и Бугари, то је карма ваљда.

Сукоб између Петровић-Његоша и Петровић-Карађорђевића иначе, то је као сукоб између Шкаљараца и Кавчана, то су 2 црногорске криминалне групе које се боре за превласт, једна је победила, друга изгубила, зато је део ових који су у подели добити испушили за свој део, постали тзв. зеленаши и федералисти. Због фотеља. А фотеље су црногорска бољка и дан данас, док су у фотељама онда су "највећи Срби" - види случај М.Бећковића, а када су без фотеље претватрају су врло лако у усташке битанге - види Ј.Брковић и Н.Килибарда.

Колико је тај Никола Петровић био алав види се и по томе што је последњем Обреновићу, краљу Александру, тражио да га прогласи за наследника, у случају да не буде имао деце, па да Никола Петровић, који је Александру Обреновићу могао бити, не отац, него деда, наследи оба трона.

Па претходно се уговором обавезао да ће Обреновићи владати том новом државом а Петровићи секундарно ако нема наследника. По овоме што си написао наслућује се да је знао да ће бити мајског преврата па се хтео обезбедити за престо јер је караљ Петар у то време био на Цетињу ожењен Зорком и Александар и Ђорђе су рођени на Цетињу. Читав живот је Александар говорио тврдо цетињански да су га овде доживљавали као Црногорца.
Пре тога се краљ Петар укључио у устанке у Херцеговини под псеудонимом Мркоњић Петар.

ОК Наташа, питао сам јер сам био збуњен. Војвода Мирко је био војвода, а овај Николин син и унук војводе Мирка је принц Мирко Николе Петровић. Морам признати да ја те нумерације нисам видио до "престолонаследника" Александра "2" Карађорђевића. Можда тако треба? Ајде да се јави неко ко је упућен!

ОК Наташа, питао сам јер сам био збуњен. Војвода Мирко је био војвода, а овај Николин син и унук војводе Мирка је принц Мирко Николе Петровић. Морам признати да ја те нумерације нисам видио до "престолонаследника" Александра "2" Карађорђевића. Можда тако треба? Ајде да се јави неко ко је упућен!

Nema numeracije . To je moja greška .

U momentu kad sam pisala jednostavno sam mislila na vojvodu Mirka , koji i na google pretrazi izađe prvi, pa tek sin Kralja Nikole

Kako se ovde sve "proverava" napisala sam prosto da ne bi neko uleteo i rekao - kakav Mirko i Austrija

Nekada prof. deformacija - predupredi ima i svoje mane

Još jednom izvinjenje na ovoj zabludi

Back