Tetovaža i plaža

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.298
Većina u nekom momentu poželi da uradi tetovažu, mnogi tu želju i ostvare.
I bude to lepo neko vreme. Retki je održavaju u dobrom stanju, a kako vidim ovih dana na plažama, mnogo više je onih koji im ne posvećuju pažnju.
Ima ih izbledelih, razmazanih, deformisanih od gojaznosti...
Juče posmatram jednu nemicu, tetovirala sirenu na struku sa strane a sirena ko pregažena nula jer nemica verovatno ima tridesetak kg više nego kada je uradila.
Znam mnoge koji svoje tetovaže vole al baš onako... I vrlo su vezani za njih jer im obeležavaju posebne emotivne momente.
Zanima me, kako se doživljava kada te tetovaže počnu da se menjaju, da li se u glavi prebace na ignore jer mi to tako deluje.

Jedno vreme mi je prvi komšija bio tatoo majstor, umetnik svoje vrste. I bili smo baš dobri. Želela sam da mi odradi tetovažu obrva da izgleda kao japanska koju moram da ponavljam svakih par godina jer izbledi.
Nije se usudio, kaže da ne postoji garancija da se sa godinama neće "razmazati" i dobiti plavu nijansu.
Mislim, odradio bi on to za novac i radi nekim ženama, ali njegovo iskustvo kaže da tetovaže retko ostanu iste posle dužeg vremena, pogotovo te neke tanke linijice.

Protiv tetovaza sam, ali ne gledam kriticki na one kojima su se tetovaze deformisale
Telo se menja sa njima ili bez njih
Ne mislim da su tela promenjena s godinama zbog tih promena ruznija, samo nose prozivljeni zivot na sebi

Obožavam tetovaže...
Nakon tetoviranja, boja tetovaže izgleda jako intenzivna a s vremenom blijedi tj. intenzitet joj se smanjuje. Do toga dolazi zato što tetovažu počinje prekrivati nova koža koja tijekom perioda zarastanja postaje sve čvršća te se prirodni pigment kože vizualno 'miješa' sa bojom za tetoviranje.
Raditi tetovaže, a onda natući 30 kg viška? To je posebna priča... Da ne bildujem, ne bi se nikad tetovirala...

Нису ми ружне ако нису преко мере и везане за неки фанатанизам. Поготово не волим религиозне или познатих особа. Не волим ни по лицу, оно језиво тетовирање беоњача и сличне болештине.
Са мером и на правом месту уме бити лепо.
Ја је немам и вероватно ни нећу. Прерасла сам тај период када сам о томе мислила. А размишљала сам првенствено да је урадим преко ожиљка.
А ти којима се издеформише због запуштеног тела најмањи проблем је она. Већи је тело вратити у границу здравља. Нисам за те осцилације 20-30 кг, мислим да је стрес за организам, кожа је највећи орган а развлачи се језиво и не бих то себи дозволила. Осим ако није нека виша, неконтролисана сила па онда ни не можеш ништа.

Иначе на плажи највише волим да гледам мајке са троје, четворо, петоро... деце. Као по правилу оне буду најзгодније, најжилавије. Неке много млађе, без деце да се постиде.

Екстрем и у једном и у другом случају. Знам и ја ликуше које су рађале двоје и више деце па изгледају као бумбари. А богами колико и генерално примећујем никад гојазнији људи нису били.

Екстрем и у једном и у другом случају. Знам и ја ликуше које су рађале двоје и више деце па изгледају као бумбари. А богами колико и генерално примећујем никад гојазнији људи нису били.
Да, поготово млади. Некако су масни чак и ако немају вишак.
А сада је и модерно бити пунији, жене. Колико је здраво...

Да, поготово млади. Некако су масни чак и ако немају вишак.
А сада је и модерно бити пунији, жене. Колико је здраво...
Кажу људи никад брже живе.. Ја мислим да је то обичан стереотип. Гледајући моје окружење, људи никад спорије живе. Све мање су активни, и крећу се. По цео дан у кући, канцеларији, ако се физички активирају то буде једнан или два дана недељно. То не мења чињеницу да тетоважу може свако да лепо изнесе ( то је тем јел' ) :) и сам је имам, урадио сам је на подлактици да могу увек да је прикријем ако ми је до тога, има за мене дубоко значење и не жалим што сам је урадио. Подржавам и људе који имају и више њих, бивша цура их је имала девет. Све мале и са дубоким значењима, мени је било симпа.

Većina u nekom momentu poželi da uradi tetovažu, mnogi tu želju i ostvare.
I bude to lepo neko vreme. Retki je održavaju u dobrom stanju, a kako vidim ovih dana na plažama, mnogo više je onih koji im ne posvećuju pažnju.
Ima ih izbledelih, razmazanih, deformisanih od gojaznosti...
Juče posmatram jednu nemicu, tetovirala sirenu na struku sa strane a sirena ko pregažena nula jer nemica verovatno ima tridesetak kg više nego kada je uradila.
Znam mnoge koji svoje tetovaže vole al baš onako... I vrlo su vezani za njih jer im obeležavaju posebne emotivne momente.
Zanima me, kako se doživljava kada te tetovaže počnu da se menjaju, da li se u glavi prebace na ignore jer mi to tako deluje.
Nemam tetovazu pa pretpostavljam da oni koji su se zeznuli ili skinu ( ni to ne izgleda lepo) ili se prosto naviknu, što ti kažeš ignore. Nemam pojma.

Smetaju žene sa tetovažama, žene koje se kupaju u burkama,...!
Tako vam i treba kad se brckate po gradskim plažama, koje su krcate "sardina-ljudima".
Ja idem da se kupam tamo gde nema ljudi i ni'š mi ne i smeta!Eventualno povedem psa vodiča, just in case!😁

sardina ljudima?
"Sardine- ljudi" su oni koji čame na gradskim plažima od jutra do sjutra.
Sunčanje i kupanje po celi dan.
Ja kad vidim gradsku plažu još sa balkona, nije mi dobro. 😁
Samo neke uvale dolaze u obzir, gde skoro niko ne zalazi!
Tako da me mnogo ne zanima, da'l šetaju tetovirani, sa burkama, kome su spale kupaće gaće do pola dup.eta i sl.
Najbolje mi kad uopšte ne gledam u tom pravcu.

"Sardine- ljudi" su oni koji čame na gradskim plažima od jutra do sjutra.
Sunčanje i kupanje po celi dan.
Ja kad vidim gradsku plažu još sa balkona, nije mi dobro. 😁
Samo neke uvale dolaze u obzir, gde skoro niko ne zalazi!
pa ne vole svi iste stvari
sto je sreca zapravo
zamisli da masovno dodju na ideju da traze uvale u koje niko ne zalazi 😆

Back