Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја сам имао дубоку рану пре 5 година и никада нисам примио вакцину против тетануса. Да ли сад да примим или да заборавим?Za nastanak tetanusa poptrebno je da rana bude duboka - bez kiseonika, da bi bakterija mogla da pređe iz sporogenog u vegetativni oblik...Da ne gnjavim, sve je ranije lepo objašnjeno, a po ovom tvom opisu rana mi ne liči na tetanogenu, uostalom, kompletno si vakcinisana, tako da nema potrebe da se sekiraš.
Мој случај. Радио сам браварију и дубоко се посекао брусилицом. После у грађевини је било доста посекотина и убода рђавим ексерима. Задњу вакцину сам примио 1993 године док сам још био средњошколац.Знам браваре који су се сваког дана секли и гулили зарђалим челичним профилима, цевима и шипкама а да се никада нису вакцинисали нити им је икада ишта фалило...
Овим износим само своје сазнање, није препорука, све зависи од организма...![]()
Nema poente da sada nastavis da primas vakcinu, ali da znas kod sledeceg povredjivanja potrebno je primiti sve doze vakcine po uputstvu kako bi bila zasticena.
Bogami kakvo nam je stanje u zemlji i kako se živi sve više u zapuštenim prostorijama,nisam sigurna da nema razloga za brigu.Tako kažu nema razloga da se dobije sepsa pa sve više se dece rađa sa sepsom i sve više bolesnika na klinikama dobiju sepsu.Zato uvek budite obazrivi i vodite brigu o svom zdravlju.Препорука значи да у раздобљу од 48 сати делује 100%.
Након тога утицај опада.
Али немаш разлога за бригу. Не добија се тек тако тетанус.
Da ,da,sve je od prljavštine,sepsa se dobija od najblaže rečeno skrnavštine na klinikama,a tetanus od zagađene zemlje,Ja sam videla bolesnika sa tetanusom a i bolesnika sa sepsom.Да али тетанус се добија захваљујући спорама бактерија које се најчешће налазе у земљи.
Сепса је нешто друго.
Добио си добру информацију..24 сата без алкохола...Vidim da je tema dosta stara, ali ce neko naici na nju kao i ja danas. Dnas sam primio drugu vakcinaciju posle mesec dana, sledecu primam za sest meseci, pa za godinu dana, tako to danas ide. E sad, ja sam pitao sestru za konzumiranje alkohola, rekla mi je da ne smem 24 sata da pijem, sto bi znacilo da sutra uvece smem jer sam primio danas oko 15h. Ako neko zna drugaciju informaciju voleo bih da mi odgovori, volim te informacije da proverim dva-tri puta, a sutra imam neko desavanje kasno uvece koje nece proci baz alkohola...