Testirajte se.

Norma Kampl:
Ово ионако нема благе везе с истинским појмом "религиозности".

Као ни са теологијом, философијом уопште.

normalno da nema, ali ako se osvrsnes okolo videces da se 95% vernika uklapa u gornji opis...

Norma Kampl:
Мислим, већ и по томе: шта се уопште може расправљати с неким ко оног који верује у Бога, ( ту пуку чињеницу веровања, без уласка у конкретне детаље) сматра - фанатиком?

И који слепо верује у тзв. "егзактност" тзв. "природних наука".
(Зар и тај није, у ствари , својеврстан - фанатик?

nije, verovanje u boga je potpuno iracionalna stvar...

Norma Kampl:
Али, како рекох, ова тема је исувише сложена и иначе, а камоли за један форум.

e kad tebi nesto ne bi bilo slozeno...

Astral-Blade:
Ево покушаћу ја да одговорим:

a ja cu tebi da odgovorim....

Astral-Blade:
1. Нпр. постоје МАТЕРИЈАЛНИ докази да је Земља створена у веома кратком року што одговара наводима у библијском извештају.

nijedan JEDINI materijalni dokaz te vrste ne bi prosao ni komisiju nastavnika osnovne skole.

SVI DO JEDNOG su:
1) falsifikat
2) podmetacina
3) proizvoljno tumacenje podataka

Astral-Blade:
5. Креационисти би ти рекли да су људи у почетку имали савршену (неоштећену) генетску структуру, али да су након потопа измењени климатски услови проузроковали појаву мутација што је и условило та "ограничења" о којима говориш, али и драстично скраћење животног века.

ti kreacionisti ne znaju o cemu pricaju.
prvo govore kako mutacije ne postoje, i kako je to nemoguce.
kada se spomene potop, broj zivotinjskih i biljnih vrsta, onda su ipak moguce...

a ako se dovede u pitanje sam potop, noje i barka....tek tu nastaje bezanija od odgovora...

Astral-Blade:
Истине ради, у Библији (књига постања) је још пре 3500 година речено да је Земља сферног облика, што ће рећи кугла.

???????????

otkud to
zapravo, u postanju se tvrdi da je zemlja RAVNA, i u sred svemira

Astral-Blade:
Дакле, неко је имао завидно знање из микробиологије и астрономије пре цирка три и по миленијума 8-)

neki lekari danas ne peru ruke, a koliko treba biti "pametan" pa ne oprati ruke posle diranja lesa koji pocinje da se raspada i SMRDI?

sto se tice "tacnosti" biblije imas raspravu ovde:

http://forum.krstarica.com/threads/87668&page=29&pp=25

Niko od vernika ne komentarise...

Salvantis:
Jel Obere, sto ti kao neki moderator ne trazis od administracije Krstarice da vrati pf Religiju, umesto sto ovim antihriscanskim ****** spamujes po 3-4 podforuma odjednom?

ako sam moderator, nisam pilot, o uvodjenju toga bilo je reci, a ja sam zainteresovane za odredjene teme uputio na pravu adresu.

toliko od mene.

ps. i nije to antihriscanski, to je antifanatik

Konstantine, forum je mesto na kom se iznose a ne namecu mishljenja. Ja sam samo izneo svoje. Ti se klanjaj i tiganju bureka ako hocesh, samo mene ne ubedjuj u to. A poenta onoga shto sam ja napisao nije samo da je religija zlo nego i da ju je chovek izmislio. Dakle moje mishljenje je da nije Bog stvorio choveka nego chovek Boga, a ti slobodno veruj i u Boga i u Deda Mraza i u Uskrshnjeg Zeku i u koga god hocesh, zabole me patka bash.

Obersturmfuehrer:
nijedan JEDINI materijalni dokaz te vrste ne bi prosao ni komisiju nastavnika osnovne skole.

SVI DO JEDNOG su:
1) falsifikat
2) podmetacina
3) proizvoljno tumacenje podataka
Па једино ако би ти био на челу комисије :wink: Шалу на страну, а што су онда те доказе објавили у најугледнијим (еволуционистичким) часописима. Када су схватили какве импликације та открића имају, већ је било касно. Из злобе су их назвали "Мала мистерија стварања". А што је најважније, никада није уследио званични деманти.
Obersturmfuehrer:
ti kreacionisti ne znaju o cemu pricaju.
prvo govore kako mutacije ne postoje, i kako je to nemoguce.
kada se spomene potop, broj zivotinjskih i biljnih vrsta, onda su ipak moguce...

a ako se dovede u pitanje sam potop, noje i barka....tek tu nastaje bezanija od odgovora...
Нико никада није рекао да мутације не постоје, него да оне доводе до ГУБИТКА, тј. попадања генетског материјала. Па се поставља оправдано питање, како онда оне могу бити извор тзв. еволутивног развоја и ко форсира читаву ту подметачину.

П.С. Оберу, ај замоли надлежне да читаву тему пребаце у Природне науке или нешто слично, јер је ово овде дебели "off topic".

Back