Testamenti

Nez zakon ovde, tamo nemozes naslediti ako za zivota ne das saglasnost da i zelis to naslestvo.
Овде се то мало разликује.Прво мора да умре оставилац, јер су сви правни послови о наслеђу живог човека ништави.

Уколико и наследник умре у току оставинског поступка, ако није дао изјаву о одрицању, сматра се да се прихватио наслеђа.

Ja sam morao da potpisem saglasnost o nasledstvu i sa tim atomatski isti steknes prava da ne moze da se izmeni u slucaju da osoba koja je nosioc imovine predomsli, posle je sve otislo kod Notara i zavedeno u sudu,, dok je Notar duzan da te obavesti kad je realizacija u ovom slucaju je zavesten posle smrti osobe koja ti sve poklonila.
Al to je u Evropi, ovde nemam pojma..
Kod nas su Ugovori o nasleđivanju zabranjeni. Testament je jednostrana izjava volje, te ga testator može u svakom trenutku izmeniti.

Ja sam morao da potpisem saglasnost o nasledstvu i sa tim atomatski isti steknes prava da ne moze da se izmeni u slucaju da osoba koja je nosioc imovine predomsli, posle je sve otislo kod Notara i zavedeno u sudu,, dok je Notar duzan da te obavesti kad je realizacija u ovom slucaju je zavesten posle smrti osobe koja ti sve poklonila.
Al to je u Evropi, ovde nemam pojma..
To je neki ugovor, ne testament. Moj je komsija tri puta menjao svoj
testament i sva tri puta kod notara. Testament ne mora da sastavlja
advokat, a mozes da ga deponujes kod notara, ili da ga drzis u nekoj
fioci kod kuce.
U Srbiji stvarno postoji ( Alter Ego je to vec napisao) Ugovor o raspodeli imovine za vreme zivota samo sto tu nema posle predomisljanja kao kod testamenta.

Back