Терористички напад у Москви: Три маскиране особе отвориле ватру у концертној дворани

Ko stoji iza napada?

• Ukupno glasova
    74
ja ne placem

ja se borim.

ja osudjeujem pizdu milosevica za izdaju i kapitulaciju

ja ne placem
penicilin sam za pase i ustase

ali ni nad jednim ubijenim se ne radujem kao ti jer si poremecen u mržnji prema svemu srpskom

Ti ne places, ti samo kremljobotujes.

Елем,
Да ли ико од русјака себи може да објасни ЗАШТО ТОЛИКО КАСНИ реакција руских специјалаца, на упад ЧЕТИРИ обично наоружана џихад мајмуна?
Kakva je bila reakcija IDFa onog 7.oktobra?

Ko jelen u farove otprilike 4-5 sati, onda masakr terorista i civila đuture. Uz obaveštajne usluge famoznog Mosada, najmodernije nadgledanje tih bednih 40km zaštićenih zidovima i bodljikavom žicom i najmoderniju vojnu tehniku u istoriji.

Ko jelen pred farovima, potpuno paralizovan.

Mišljenje jednog od najpopularnijih ruskih Telegram kanala “Rat s lažnjacima” o tome tko je zapravo odgovoran za #CrocusCityHallAttack (AI prijevod):

“Fake: Ukrajina nije umiješana u teroristički napad na “Crocus City Hall”, organizirala ga je “Islamska država”. To je izjavilo rukovodstvo Ukrajine pozivajući se na video s telefona terorista.

Istina: Kao što smo već napisali, objava videa na resursima povezanim s ISIS-om ne dokazuje umiješanost skupine u eksploziju. Na primjer, 2017. ISIS je preuzeo odgovornost za eksploziju u skladišnom ormariću u trgovini "Perekrestok" u Sankt Peterburgu. Ispostavilo se da je eksploziju izveo priznati mentalno bolesni Dmitrij Lukjanenko, koji nije povezan s islamistima. Objavljivanje takvog materijala vrlo je povoljno za radikale u propagandne svrhe.

Na videu su lica terorista zamućena. To je netipično za radikale. Postoje znakovi da je zvuk prekriven: na primjer, nakon 8 sekundi čuje se zvuk pucanja vatrenog oružja, ali prsti strijelca ostaju mirni. Vjerojatno hvatanje živih terorista nije bilo dio planova organizatora.

Brojni dosadašnji teroristički napadi, koje su doista izveli militanti ISIS-a i drugi radikalni islamisti, pokazuju da je smrt tijekom takvih akcija najveća nagrada za fanatike. No, teroristi koji su napali "Crocus" pokušavali su preživjeti pa su napustili koncertnu dvoranu. To je pomoglo ruskim specijalnim službama da ih uhvate žive.

Na objavljenoj snimci jedan od terorista ipak govori. Međutim, u drugim videozapisima svjedoka, militanti tiho pucaju u ljude ili razmjenjuju kratke fraze na tadžičkom radi koordinacije. Preživjeli svjedoci napada također ne spominju da su militanti stalno držali govore. Konačno, jedan od uhićenika priznao je da je u napadu sudjelovao zbog novčane nagrade, a ne iz ideoloških razloga. Novac nikada nije bio glavna motivacija terorista. Osim toga, postupci navodno radikalnih muslimana su u suprotnosti s kanonima islama. Konkretno, lijeva ruka se smatra nečistom za prave muslimane i zabranjeno je njome pokazivati prema Allahu. U videu teroristi gestu izvode lijevom rukom.

Teroristi su išli prema granici s Ukrajinom jer im je tamo bio osiguran prolaz. Međutim, za radikalne islamiste bilo bi logičnije ostaviti Rusiju na granici s Kazahstanom - ona je duža i slabije čuvana.

Organizatorima terorističkog napada, koji stoje iza masovnog ubojstva u "Crocusu", velika je korist od povezivanja počinitelja s ISIS-om i potpunog odricanja od bilo kakve veze s Ukrajinom. To će zaoštriti međuetničke sukobe u Rusiji i pridonijeti njezinom slabljenju kao države. Takva situacija je san ukrajinske vojne obavještajne službe. No, činjenice pokazuju da je Ukrajina u najmanju ruku umiješana, a možda i glavni inspirator tragedije.”

Žena u rusiji pocepa glasački listić - za pola minuta su joj lisice na rukma i odred specijalaca je sprovodi u zatvor

nekoliko terorista ispaljuje tisuće metaka, ubija civile i diže u zrak najveću salu u moskvi - 90 minuta nema nikoga od organa bezbednosti...
Ako ćemo pravo, ovo je tačno

Žena u rusiji pocepa glasački listić - za pola minuta su joj lisice na rukma i odred specijalaca je sprovodi u zatvor

nekoliko terorista ispaljuje tisuće metaka, ubija civile i diže u zrak najveću salu u moskvi - 90 minuta nema nikoga od organa bezbednosti...
Napad je trajao 18 minuta kako pišu pojedini mediji od ulaska do bježanije.Kako na ovakve napade ne ulazi obična policija moguće je da su se u haosu izvukli.Mislim da su svi previše skloni teorijama zavjere.Protiv ovakvih napada se teško boriti, samo je sve manje debila spremnih da se tako žrtvuje osim ako nije slupani islamski fanatik.A ovi likovi očigledno to nisu su jer su ukleta sirotinja dobro izmanipulisana koja je pobila civile za sitne pare.Mislim da će ih Rusi nakon što izvuku sve info prosto likvidirati na ovaj ili onaj način.

Napad je trajao 18 minuta kako pišu pojedini mediji od ulaska do bježanije.Kako na ovakve napade ne ulazi obična policija moguće je da su se u haosu izvukli.Mislim da su svi previše skloni teorijama zavjere.Protiv ovakvih napada se teško boriti, samo je sve manje debila spremnih da se tako žrtvuje osim ako nije slupani islamski fanatik.A ovi likovi očigledno to nisu su jer su ukleta sirotinja dobro izmanipulisana koja je pobila civile za sitne pare.Mislim da će ih Rusi nakon što izvuku sve info prosto likvidirati na ovaj ili onaj način.
najveću halu u rusiji nije obezbeđivao niti jedan milicioner iako je bio zakazan koncert sa hiljadama posetioca i iako je desetak dana pre toga fsb otkrila i uništila terorističku ćeliju u moskvi koja je planirala napade na civile??!

ili su stravično nesposobni, ili je netko naredio da se dopusti taj napad

Da vidiš kakav je bio pariz 3 godine posle onog rokanja. Izlaziš iz aviona duge cevi, ulaziš u muzej duge cevi, ispred policijske stanice duge cevi, u podzemnoj duge cevi, u tc duge cevi.

A rusi u ratu i šalala tralala. Pa mogli su da imaju barem skenere i par dugih cevi u ostavi ili na jednom balkonu u toj sali.

Poslednja izmena:
Нешто су набубрили

Језим се чим помислим шта их још све чека

Screenshot_20240324_213743_org.telegram.messenger_edit_5110211796922842.jpg

Screenshot_20240324_213700_org.telegram.messenger_edit_5110205026172843.jpg

Da vidiš kakav je bio pariz 3 godine posle onog rokanja. Izlaziš iz aviona duge cevi, ulaziš u muzej duge cevi, ispred policijske stanice duge cevi.

A rusi u ratu i šalala tralala. Pa mogli su da imaju barem skenere i par dugih cevi u ostavi ili na jednom balkonu u toj sali.
Ko kaže da nije bilo skenera likovi su ušli nasilno, krenuli od obezbjedjenja pa redom na koga su naišli.Imaju snimci specijalaca koji ulaze prvi, ne znaš šta te čeka da li ima taoca a sala već gori.Jbg. takav splet okolnosti, Moskva se već dugo ponaša kao da nisu u ratu.Vreme je za budjenje, krajnje vrijeme.

Poslednja izmena:

Back