Teretana

Volfeus

Zainteresovan član
Poruka
367
Pozdrav svima.
Od sutra planiram da krenem sa teretanom, da napomenem da sam što se tiče teretane početnik skroz što se treninga tiče oduvek sam radio bodyweight treninge i nisam imao da tako kažem dodira sa teretanom.
Cilj mi je povećanje snage i izgradnja mišićne mase,nešto što nisam uspevao sa gore pomenutim treningom, mada nisam bio kontinuirani vežbač više ono kad i kako stignem.
Temu pokrećem zbog saveta od strane iskusnijih vežbača...
Konkretno me interesuje kako početi? Da li odraditi svaki trening sve grupe mišića ili svakim treningom raditi pojedinačno odredjene? I šta je najbolje za početnike konkretno raditi za biceps, triceps, grudi, ledja... Koliko serija, ponavljanja i koliko bi trebalo vremenski trajati sam trening.
Hvala.

Pozdrav svima.
Od sutra planiram da krenem sa teretanom, da napomenem da sam što se tiče teretane početnik skroz što se treninga tiče oduvek sam radio bodyweight treninge i nisam imao da tako kažem dodira sa teretanom.
Cilj mi je povećanje snage i izgradnja mišićne mase,nešto što nisam uspevao sa gore pomenutim treningom, mada nisam bio kontinuirani vežbač više ono kad i kako stignem.
Konkretno me interesuje kako početi? Da li odraditi svaki trening sve grupe mišića ili svakim treningom raditi pojedinačno odredjene? I šta je najbolje za početnike konkretno raditi za biceps, triceps, grudi, ledja... Koliko serija, ponavljanja i koliko bi trebalo vremenski trajati sam trening.
Hvala.

Pokusaj nekako da ubacis da radis na glavi.
Inace nadji trenera koji ce da te prati.

Pozdrav svima.
Hvala.

Ако желиш да избегнеш непријатности и потенцијалне повреде мој ти је најдобронамернији савет да не радиш изолационе вежбе бар месец дана док не уђеш у какву-такву форму јер мишићи који ти стабилизују кичмени стуб ПРВО морају да се ојачају, а они се јачају најбоље вишезглобним вежбама, нарочито у стојећем ставу попут Чучња, Раменог потиска, Сумо или мртвог дизања.....

Ради само Чучањ, Сумо дизање (ово је безбедније од мртвог дизања јер мање оптерећује лумбални део, а има исти учинак), Бенч прес и Рамени потисак. Можеш да радиш још и згибове, прегиб и пропадања са својом тежином али не на лат машини, све машине избегавај. И то је то од вежби што ти треба за почетак, бар неких месец дана се стрпи од тога да пумпаш бицепс, трицепс, квадрицепс и остало изолационим вежбама. Имаш на јутјубу да нађеш како се правилно изводи свака вежба. Крени са минималним килажама немој да се срамотиш ако нека женска диже веће килаже него пази на правилно извођење па ћеш касније постепено додавати тежине како будеш јачао. Први циљ ти је да научиш технику извођења вежби јер са погрешном техником можеш да се повредиш и са најмањим килажама. Могу да ти направим неки недељни програм ако те занима па пробај из тога да извучеш нешто само напиши колико година имаш.

По мени је глупо да плаћаш тренера у ери интернета ако ниси професионални спортиста. Све имаш на нету. Глупо је и да плаћаш и онлине тренинге и програме. Треба само мало да се фокусираш и ништа више, није ово нуклеарна физика брзо ћеш скапирати ствари ако ниси лењ јер обично рекреативци плаћају личне тренере због своје лењости.

Poslednja izmena:

Back