Теретана као врхунско цивилизацијско достигнуће

То нека вјежба? Ставиш умјетне трепуљке од 200 грама па колуташ очима да би касније боље намигивала, а? :lol:
Ja redovno vježbam!
Svako veče uz pola kg pasulja.
Prospem na pod pa pokupim.
Zrno po zrno :manikir:

Teretana uzima covjeku ono najbitnije a to je elegancija a umijece je spojiti eleganciju i snagu i uzima licnost osobi a jako je mala vjerovatnoca da ce harizmaticna osoba i bez kompleksa uci u teretanu

U teretanu idu 2 tipa ljudi oni koji imaju teske komplekse (zbog fizickog izgleda ili da bi ih prihvatilo drustvo jer su kao klinci bili maltretirani od vrsnjaka pa da budu prihvaceni) drugi tip ljudi koji idu u teretanu je oni koji zele da se dopadnu djevojkama.A uzrok tog kompleksa je nemanje roditelja koji ce da ih usmjere na pravi nacin a i takodje nemaju licnost ni harizmu pa alternativa za to su tereteane i tetovaze itd

Jos nisam sreo tipa iz teretane da je super harizmaticna licnost,zanimljiva vec samo plijene misiima i golom masom,a ti misici nece vjecno trajati a tolike godine potrose da ih imaju.Snagu naravno treba imati jer je besmisleno biti i mlitav i suv al naravno ne treba nikada kompleks da bude gorivo kojeg nekog pokrece da mijenja sebe vec neki visi smisao ili ljubav.Teretane su mjesta besmislena,mnogo je pametnije cijepat drva po vrucini i plivati dnevno par kilometara tu se jaca karakter a i dodje snaga vremenom

Добро, а зашто ви, противници теретане, на овој теми се толико трудите да извређате и омаловажите оне који одлазе у теретану?

Свако у животу има неке посебне активности које му одговарају. Неко иде у теретану, неко окопава башту, неко иде у шаховски клуб, неко воли да шета, неко да плива, неко да иде у шопинг, неко да испија кафе са друштвом, неко да игра игрице, неко да пише по форуму неко да чува унуке, неко да кува, неко да прчка око аутомобила, неко да иде са друштвом на фудбал, неко да фотографише птице, неко иде у лов, неко воли да чита итд..итд..

Свачију активност треба поштовати, али, ето, ви издвајате ту једну лепу активност (вежбање) и вређате је и омаловажавате?

Добро, а зашто ви, противници теретане, на овој теми се толико трудите да извређате и омаловажите оне који одлазе у теретану?

Свако у животу има неке посебне активности које му одговарају. Неко иде у теретану, неко окопава башту, неко иде у шаховски клуб, неко воли да шета, неко да плива, неко да иде у шопинг, неко да испија кафе са друштвом, неко да игра игрице, неко да пише по форуму неко да чува унуке, неко да кува, неко да прчка око аутомобила, неко да иде са друштвом на фудбал, неко да фотографише птице, неко иде у лов, неко воли да чита итд..итд..

Свачију активност треба поштовати, али, ето, ви издвајате ту једну лепу активност (вежбање) и вређате је и омаловажавате?

Nemam ja nikakav problem da neko provodi vrijeme u teretani jer to voli,proucava to zeli da nadje neki smisao u tome ali ljudi vecinom tamo ne idu iz ljubavi i zato sto to vole vec to rade iz nezadovoljstva i kompleksa to je problem a duhovno su prazni pa to je sramotno.

Nije problem da odlaze nasmijani i sa entuzijazmom u teretanu kao malo dijete kada ide da igra neku igru,ali oni idu namrsteni,nezadovoljni,duhovno prazni,iskompleksirani i onda se tjese da nesto vise rade zato sto treniraju.Koliko njih kad dodje kuci je nasmijano posle teretane ili koliko njih paralelno uz teratanu cita ozbiljne knjige,u nazivu ove teme stoji rijec civilizacija a sta je civilozovano u bildovanju ako ga ne prati duhovni razvoj.A licno sam cijeli zivot radio vratilo i razboj mada u prirodi,u teretani sam bio mjesec dana i dobio sam upalu duha

Не заборави и опојни колоплет миомириса знојних жлијезда...:mrgreen:

Subotom oko 10 kada krenem na pijac, ono sunčan dan, lep, očekuje me pogled na Dunav, prolazim pored neke teretane i čuješ neku histeričnu kako se derendža, muzika ubija od decibela napolju, kako li je onima unutra bog sami znam i zapitam se što to ljudima treba

Ok je raditi vežbe, ići na neke veštine, ja sam išla na Tai Chi, mačevanje i to ima smisla
Ali to skakanje kao nezdrav ili one sprave kao inkvizicija da ih je pravila ..

Небројеним стољећима уназад, они богатији су плаћали сиротињи да умјесто њих подиже тешке предмете. Цивилизацијским развојем смо дошли до тога да данас свако ко држи до себе плаћа теретани да му омогући да сам подиже тешке предмете. Питам се шта ли је сљедеће... :mrgreen:
Тема је крајње озбиљна па подразумијева и озбиљне коментаре. :kpozdrav:

Teretane su ezoterijske "elektrane" za prikupljanje energije onih koji jos i placaju to sto im ta "elektrana" otima i prikuplja energiju...

..

Теретана је заиста цивилизацијско достигнуће.

Захваљујући теретани, активни људи су здравији и снажнији.

И лепши, наравно.

Иако су зли језици причали и писали како ће од модерне технологије и интернета сви да се згрбаве и пропадну, интернет данас у потпуности промовише здрав живот кроз теретану.

Мада, и данас има оних лењих, дебелих и ружних који се подсмевају онима који посећују теретане.

Ипак, ови који посећују теретане, пет пара не дају на то подсмевање лењих људи.
Slazem se :)

Познајем доста вриједних људи који никад не дангубе, увијек се нађе да се нешто поправи, дотјера, среди па макар и опере, очисти... Они немају времена за теретану, а и не виде што би подизали и спуштали тешке предмете без икаквог смисла.
То није иста ствар.

Теретана служи за обликовање тела. Разне справе омогућавају рад само одређених група мишића. Код физичког рада, човек се не обликује на начин на који се обликује у теретани. Велики број физичких радника је мршав и испијен или има снагу, а да се то не примећује споља, док људи који иду у теретану теже ка томе да би изгледали као неки ликови из грчке митологије, стрипова или филмова.

Небројеним стољећима уназад, они богатији су плаћали сиротињи да умјесто њих подиже тешке предмете. Цивилизацијским развојем смо дошли до тога да данас свако ко држи до себе плаћа теретани да му омогући да сам подиже тешке предмете. Питам се шта ли је сљедеће... :mrgreen:
Nema sledece; prvo postoji odavno, placas (poreze) da te yebu 😎

Sirotinja je morala da diže da bi preživela. Danas ljudi koji idu u teretane ne moraju, već žele. Ne vidiš razliku?

Drugo, u teretani se ne dižu samo teški tereti, već postoje dosta sprava koji aktiviraju različite grupe mišića. Ukoliko sečeš drva, nosiš, radiš na polju, pereš prozore, aktiviraju se iste grupe svaki put kada istu stvar radiš. Ukoliko neko želi da aktivira leđne mišiće, a ne sme recimo trbušne (kao ja koja sam imala pre par meseci operaciju na trbušnom zidu), onda radiš sprave za leđa ili za noge ili za guzu sa vrlo malim učešćem trbušnjaka. Radi se o terapeutskim efektima.

Što se tiče trčanja, vožnje bicikla, mnogi ljudi to rade outdoor takođe, međutim ukoliko se nema dovoljno vremena a teretana je blizu, takođe ukoliko je kiša, sneg i sl, onda se ode na sat u teretanu i odradi se od brzog hodanja, preko raznih sprava do nordijskog ili bajsa, i ode kući na tuš.

Takođe, većina ljudi civilizacijskim napretkom radi poslove sedeći, tako da je za zdravlje nužno da nađu dodatnu aktivnost.

Na kraju, ako neko želi da ima lepa ramena ili ruke, ili guzu, stomak, to može postići ciljanim vežbama.

Razumem ironiju teme, ali je to jedan vrlo ograničen pogled na upotrebu teretana u današnje vreme.

Realno svako bi se radije kresnuo sa nekim cije je telo lepo izvajano i zategnuto nego sa nekim ko je mlohav i debeo. 👿
Кад бих морао бирати између млохаве и дебеле и лијепо извајаног и затегнутог, зачудио би се колико би ми избор био старомодан. :lol:

Nije imalo smisla već su morali. A da li nešto ima smisla odlučuje se slobodnom voljom. Kada moraš ne pitaš o smislu
Хммм... Морам да дишем и мени то има смисла и без слободне воље. :mrgreen:

Elem, danas svako može da bira.
Не знам чији је, али има један афоризам (по узору на право да бираш и будеш биран):
Свако има право да се креће и да буде кретен. :lol:

Ма да. Као да је тежак физички рад осам сати дневно исто што и 40 минута вежби на справама у теретани.
После теретане човек се осећа добро,буквално еуфорично, а после осмочасовног, и више, рада на траци, на грађевини, то јест свуда онамо где робови раде за капиталистичку багру. То си нашао да упоређујеш.

Back