Terapijska loptica za masažu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
384.220
Za ublažavanje bola u stopalima a i za šake
30-KT3307-a.jpg

Postupak primene ove fantastične loptice za olakšavnje bola u stopalu je izuzetno jednostavan. Potrebno je da je postavite ispod stopala i da kotrljate težinom svoje noge napred-naazad. Idealno bi bilo kada ne biste nosili čarape kako bi u potpunosti osetili sitne "ubode". Takođe ne treba da se zadržavate samo na luku stopala, već slobodno pređite i na petu i prste.

Veliki plus ovoj loptici za ublažavanje bolova u stopalima je taj što sa medicinskog stanovišta ona pomaže u manipulaciji vezivnog tkiva i mišića stopala. Budući da imamo preko 100 mišića, tetiva i ligemanata u stopalu šiljci na lopti pomažu da se oni oslobode napetosti, kao i da protok krvi u stopalu postane veći. Loptica sa sitnim bodljama stimuliše mesta akupresure, a ona odgovaraju meridijanima linija koje oslobađaju energriju u drugim delovima tela
masazne-loptice.jpg

e ja sam nekad imao one papuce sa bodljama

nesto ovako

grey-zenska-crna.jpg

ali sam ih batalio..udobnije su rider :rumenko:
Baš ove za devojčice si imao? Samo pitam... :whistling:

Ot: Celu prvu trudnoću sam nosila takve bockave neke Scholl papuče i baš su mi prijale. Skoro sam ih našla, probala i nije mi jasno kako sam tad mogla da ih nosim. Sad su mi užasno neudobne, a kapiram i da su baš ružne...

Lopticu nemam.

za one koji imaju bilo kakav problem sa ledjima, ta loptica nije dobra
jer zavrsetak nerva koji se nalazi u stopalu reaguje samo nelagodnoscu i bolom
ovakve loptice su dobre kod onih situacija kad narodno receno - usinete
to usinuce je posledica nepravilne kontrakcije jednog misicnog vlakna u snopu koji svojim poremecenim ritmom rada, tj poremecenom kontrakcijom efekta udarnog talasa izazove bol u jednoj tacki
najcesce pri obicnom pokretu, iz cista mira
e za takva stanja je dobra ta loptica ili teniska ili bilo koja druga
lopticu stavite na mesto gde je bol skoncentrisana i snazno pritisnite
jak pritisak opusta grc u misicnom vlaknu i doci ce do olaksanja i oslobadjanja od bola
ako se tog i sledeceg dana posvetite tom mestu i u isto vreme ga grejete, jer toplota opusta misicni spazam, umesto trovanja analgeticima i patnje destak dana, za dva dana cete da budete u funkciji
evo i skice
ova brdasca na misicnom vlaknu su ta bolna mesta
a za sve ostalo loptu je mnogo bolje koristiti za igru sa vasom decom ili ljubimcima

viber_image_2021-02-14_12-54-56.jpg

Šta je dobro za ruku, tj šaku? Polomio sam u jednoj tuči 4 prsta, i od tad mi drhti ruka nenormalno kao da sam u nekoj zavisnosti, da li to može da se smiri nekim vežbama, tom lopticom šta god da je to?
ako imas ocuvanu funkciju i ne postoji ostecenje nerva, moras da jacas misice sake i podlaktice
jer za to nekontrolisano drhtanje rekla bih da je losa inervacija oslabljenih misica

Šta je dobro za ruku, tj šaku? Polomio sam u jednoj tuči 4 prsta, i od tad mi drhti ruka nenormalno kao da sam u nekoj zavisnosti, da li to može da se smiri nekim vežbama, tom lopticom šta god da je to?
To pitaj svog lekara ( ortopeda).
Ove su loptice zaista jako korisne recimo kod problema sa kicmom,
odlicne su i protiv raznih reumaticnh oboljenja ruku, kolena, vecih
zglobova, a za ovo sto tebe zanima moras zaista da pitas svog lekara.

ako imas ocuvanu funkciju i ne postoji ostecenje nerva, moras da jacas misice sake i podlaktice
jer za to nekontrolisano drhtanje rekla bih da je losa inervacija oslabljenih misica
Pa osećam da mi u prstu do palca krcka neka kost, i zna da me žigne sa vremena na vreme.. Ostali prsti sve normalno, jedino što mi ruka generalno drhti nenormalno. Išao sam i kod lekera, pregledali niko ništa ne zna.. Malo čitao po netu, takođe ništa. Pa reko ako postoji neka sprava za vežbanje ili slično što bi pomoglo, da nabavim onda. :)

To pitaj svog lekara ( ortopeda).
Ove su loptice zaista jako korisne recimo kod problema sa kicmom,
odlicne su i protiv razni reumticnh oboljenja ruku, kolena, vecih
zglobova, a za ovo sto tebe zanima moras zaista da pitas svog lekara.
Bio sam pitao, pregledao, ništa.. Možda da probam privatnog da posetim, ovi državni mi više uopšte ne ulivaju poverenje. Malo mi je bezveze da mi ruka sa 25 godina ovako drhti, šta će onda biti posle.. Izvini što sam promašio temu, mislio sam da ta loptica možda može da pomogne, pa sam zato i izneo svoj problem.

Bio sam pitao, pregledao, ništa.. Možda da probam privatnog da posetim, ovi državni mi više uopšte ne ulivaju poverenje. Malo mi je bezveze da mi ruka sa 25 godina ovako drhti, šta će onda biti posle.. Izvini što sam promašio temu, mislio sam da ta loptica možda može da pomogne, pa sam zato i izneo svoj problem.

Ma nisi promasio temu, nego ima vezbi s tom lopticom i za shake
po sistemu stezes lopticu 15 sekundi, onda to isto radis s drugom rukom, ali polako, naci cu ti ja odgovarajuce vezbe i za shake.

Ma nisi promasio temu, nego ima vezbi s tom lopticom i za shake
po sistemu stezes lopticu 15 sekundi, onda to isto radis s drugom rukom, ali polako, naci cu ti ja odgovarajuce vezbe i za shake.
Samo mi je leva ruka problem tj šaka, ako možda imaš neke poznanike koji su imali sličan problem, ili ako uspeš nešto na netu da nađeš onda mi prenesi neko iskustvo u vezi vežbe, ili čega god.. Unapred zahvalan! :)

Pa osećam da mi u prstu do palca krcka neka kost, i zna da me žigne sa vremena na vreme.. Ostali prsti sve normalno, jedino što mi ruka generalno drhti nenormalno. Išao sam i kod lekera, pregledali niko ništa ne zna.. Malo čitao po netu, takođe ništa. Pa reko ako postoji neka sprava za vežbanje ili slično što bi pomoglo, da nabavim onda. :)
to sto ti krcka neka kost, rekla bih da je u pitanju tetiva koja ti spaja te sitne misice sa kostima
nema tu sprave, obicni rekviziti kojima jacas polakatne misice i mislim da su kod tebe oslabljeni ekstenzori sake, ako si saku povredio u tuci..pretpostavljam da je bila skupljena u pesnicu tom prilikom

to sto ti krcka neka kost, rekla bih da je u pitanju tetiva koja ti spaja te sitne misice sa kostima
nema tu sprave, obicni rekviziti kojima jacas polakatne misice i mislim da su kod tebe oslabljeni ekstenzori sake, ako si saku povredio u tuci..pretpostavljam da je bila skupljena u pesnicu tom prilikom
Baš tako, u pesnici je bila skupljena.. Malo mi je sad zbog toga šaka naduvena.. Ali dobro, nemam problem neka krcka, puca nije mi to problem.. Jedino ako to drhtanje može nekako da se ukloni ili bar umanji..

Back