LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.541
Hajde da ti ispričam nešto.
Imala sam neku godinu manje nego ti. Bio mi je rođendan. Išla sam pre podne u školu, tata je sa posla došao oko 15h. Samo mi se javio. Bio nam je tu moj brat od tetke i samo sam videla da su razgovarali. Za nekoliko minuta su njih dvojica negde otišli.
Ja sam ostala kod kuće i skoro se rasplakala. da li je moguće da je zaboravio da mi je rođendan?! Nisam mogla da verujem!
Tata se kući vratio oko 22h.
Ušao polako u moju sobu, seo na svoje omiljeno mesto... a ja sam se durila.
Neko vreme je ćutao. I onda je rekao: "Bio sam kod nekog tipa... " "... Baš me briga", prekinula sam ga. "... sa čika Perom da vidimo kuče..." Zastao je.
"I? Šta je bilo?", rekla sam nestrpljivo
"Ma... ostalo mu je još jedno štene, ali ima povređenu nogu. Znam da tebi ne bi smetalo, ali on ga je baš zacepio... I ja bih ga uzeo, čim sam ga jednom uzeo u ruke, ne bih ga ostavio... ali čika Pera je bio isključiv da je ludost kupiti štene sa povređenom nogom za tolike pare! A sladak je, veseo... ne boli ga ništa, samo mu je krivo zarasla šapica i šanta".
U to vreme smo intenzivno tražili štene škotskog ovčara. I moj tata je znao koliko ga želim. I hteo je da me iznenadi... Zato mi i nije čestitao rođendan kad je samo svratio kući.
Rekoh, sad već kroz suze: "Ali... mogao si mi bar čestitati!"
Zagrlio me je čvrsto i izljubio. Ne verujem da je shvatio moju tugu, ali ja sam shvatila njegove namere.
I bilo mi je drago, mada i danas mislim da je bilo detinjasto i sa njegove strane što me je izignorisao.
Povod je drugačiji, ali htedoh reći da znam kako se osećaš... Čitav taj dan je meni protekao u senci toga da me je tata jednostavno izignorisao.
Mnogo puta u životu nisam mu tako lako opraštala (ličila sam na tebe), ali sam imala i tu nesreću da ga jako rano izgubim. I da prekasno shvatim kako su svi ti nesporazumi beznačajni u odnosu na to da se volimo. Da sam to znala - drugačije bih se ponašala. Zato ti i pričam... ne gubi dragocene lepe trenutke zarad ljutnje - bila ona opravdana ili neopravdana.
TOOOOOOOO

i rekla verovatno se udala 

moj tata to da ne uradi uzas.