Teraju devojčice da gole igraju pred šatorima

Covek kako to gordo zvuci!!!

Covek = homo sapiens koji ne laze, ne vara , ne krade, ne zeli drugima zlo i ne nanosi drugima zlo, sto ne zeli sebi ne zeli ni drugima, pomaze kad i koliko moze onima kojima je pomoc potrebna, makar i savetom ili osmehom, mozda cak i samim prisustvom ili recima, jednostavno bice sa vrlinama kao sto su skromnost i sposobnost da voli, osobinama kao sto su mudrost i osecaj pravog trenutka da zacuti, precuti ili jednostavno cuti
Ima toga jos, zato se kaze da smo svi mi ljudi, ali nije svako Covek.

Guča - Među veselim trubačima u Guči, još veselijim saborašima koji ih kite hiljadarkama, ražnjevima sa prasićima, litrama piva, nalaze se deca, gladna, bosa i nevidljiva. Devojčice, od kojih jedna ima tek četiri godine, gotovo gole igraju na ulicama, po stolovima, uvijaju se i provlače oko pijanih gostiju kako bi im ovi u džep suknjice ili kartonsku kutiju ubacili neki dinar.
Tri sata je ujutro. Na nekoliko metara od spomenika trubaču, devojčica stara tek četiri godine, sa parčetom svetleće marame obavijene oko struka, trese se... Ne u ritmu muzike, već od hladnoće. Ona ne zna čestito ni da govori, ali kada joj u susret naiđe masa saboraša, počne nespretno da se vrpolji, nešto nalik igranju, kako bi joj u kutiju stavili novac. Pijani gosti prolaze hladno. Jedan ju je zamalo šutnuo, od pijanstva je i ne primećuje. Nedaleko su njeni roditelji. Vrebaju iz prikrajka kada će kutija da se napuni novcem, onda dođu, pokupe pare, pa sve iz početka.

Starija žena prilazi i detetu pruža bombonu. Prljavi, maleni prstići za trenutak krenuše da je uzmu, a onda je prostreli oštar pogled majke, ona se povuče i nastavi da igra. Isključivo za novac.

Silvija ima šest godina. Došla je iz Lajkovca. Sinoć je igrala u nekoliko kafana, malo ispred, na ulici. Kaže ugrožavaju je ove velike devojke, plesačice. Na pitanje gde su joj roditelji, pokazuje rukom na krupnu ženu koja nedaleko od nje s bebom u naručju čeka novac.

- Moram da igram, treba nam novac za život. Znaš kako sam naučila trbušni ples. Sve sama. Šta ima veze. Ne pipkaju me, neko me tera, kaže - beži, dete, napolje... A ja igram bolje nego one velike devojke - kaže šestogodišnja devojčica.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/203419/Teraju-devojcice-da-gole-igraju-pred-satorima

Без обзира што су у питању Роми овде се ради о злоупотреби деце

Кога треба забранити зато што деца стоје испед семафора са флашицом воде и сунђером и трче да оперу стакла на аутомобилима који су стали и тога има и на ауто-путу Београд-Нови Сад а и у центру града на углу улице Кнеза Милоша недалеко од страних амабасада ?
Кога ту треба забранити и ко је одговоран за то ?
Децу је забрањено искоришћавати и терати на просјачење !

Да чујем ове поборнике забрањивања шта треба забранити у Београду због искоришћавања деце ?
Тога има и на Ауто-команди, затим испред саме Републичке Скупштине на углу Кнеза Милоша и Булевара Краља Александра...

Занимљиво ми је да их нису бар отерали одатле.:think:

Тога има и на Ауто-команди, затим испред саме Републичке Скупштине на углу Кнеза Милоша и Булевара Краља Александра...

Занимљиво ми је да их нису бар отерали одатле.:think:
А душебрижници се брину за Сабор у Гучи а у самом центру Београда има тога, са предлогом да се сабор затвори, као да је тамо јединствен случај и да га нема нигде другде у Србији.

Што је код Цигана сасвим природна ствар.:roll:

Може то код њих да буде природна ствар али без обзира на то закон забрањује сваку злоупотребу деце.Закон не прави разлику између етничке припадности пред њим су сви једнаки.Роми као и сви други грађани морали би да поштују законе Р Србије а надлежни органи морали би да сваку овакву злоупотребу санкционишу и адекватно казне без обзира да ли она долази од стране Рома или припадника неке друге мањине у којој се терање деце у просјачење сматра за нормалну појаву својствену поретку који влада у њиховој заједници.Ако Роми и институције које их штите могу да подигну глас када сматрају да су им ускраћена елементарна људска права,када им треба доделити смештај и друге погодности,исто тако надлежни органи Р.Србије требају да подигу глас да се у одређеним заједницама експлоатишу и злоупотребљавају деца.

А душебрижници се брину за Сабор у Гучи а у самом центру Београда има тога, са предлогом да се сабор затвори, као да је тамо јединствен случај и да га нема нигде другде у Србији.

Чудо нико није предложио да се укине ГСП пошто по њиховим возилима свакодневно ординирају музиканти.

Guča - Među veselim trubačima u Guči, još veselijim saborašima koji ih kite hiljadarkama, ražnjevima sa prasićima, litrama piva, nalaze se deca, gladna, bosa i nevidljiva. Devojčice, od kojih jedna ima tek četiri godine, gotovo gole igraju na ulicama, po stolovima, uvijaju se i provlače oko pijanih gostiju kako bi im ovi u džep suknjice ili kartonsku kutiju ubacili neki dinar.
Tri sata je ujutro. Na nekoliko metara od spomenika trubaču, devojčica stara tek četiri godine, sa parčetom svetleće marame obavijene oko struka, trese se... Ne u ritmu muzike, već od hladnoće. Ona ne zna čestito ni da govori, ali kada joj u susret naiđe masa saboraša, počne nespretno da se vrpolji, nešto nalik igranju, kako bi joj u kutiju stavili novac. Pijani gosti prolaze hladno. Jedan ju je zamalo šutnuo, od pijanstva je i ne primećuje. Nedaleko su njeni roditelji. Vrebaju iz prikrajka kada će kutija da se napuni novcem, onda dođu, pokupe pare, pa sve iz početka.

Starija žena prilazi i detetu pruža bombonu. Prljavi, maleni prstići za trenutak krenuše da je uzmu, a onda je prostreli oštar pogled majke, ona se povuče i nastavi da igra. Isključivo za novac.

Silvija ima šest godina. Došla je iz Lajkovca. Sinoć je igrala u nekoliko kafana, malo ispred, na ulici. Kaže ugrožavaju je ove velike devojke, plesačice. Na pitanje gde su joj roditelji, pokazuje rukom na krupnu ženu koja nedaleko od nje s bebom u naručju čeka novac.

- Moram da igram, treba nam novac za život. Znaš kako sam naučila trbušni ples. Sve sama. Šta ima veze. Ne pipkaju me, neko me tera, kaže - beži, dete, napolje... A ja igram bolje nego one velike devojke - kaže šestogodišnja devojčica.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/203419/Teraju-devojcice-da-gole-igraju-pred-satorima

Ovo ne mogu reći da je sramota...ovo je nešto mnogo gore od toga....zar da se niko ne zapita šta ta deca rade i kakvi su to roditelji ako ih u opšte mogu tako nazvati....nije to samo kod nas u mnogim siromašnim zemljama je to tako....jedino što mi još uvek nećemo da priznamo da smo siromašni,ne mislim samo materijalno.....Đavo sa Zapada je došao po svoje....Bože pomozi nam!
52.gif

Ovo ne mogu reći da je sramota...ovo je nešto mnogo gore od toga....zar da se niko ne zapita šta ta deca rade i kakvi su to roditelji ako ih u opšte mogu tako nazvati....nije to samo kod nas u mnogim siromašnim zemljama je to tako....jedino što mi još uvek nećemo da priznamo da smo siromašni,ne mislim samo materijalno.....Đavo sa Zapada je došao po svoje....Bože pomozi nam! Pogledajte prilog 84635

Kako volim kad vidim kad neko pise o ovakvom nesto da kazu- tako je svugde u svetu :confused: .Naravno da nije,u civilizovanom.A i da jeste,zasto automatski gledamo lose primere :rtfm: U civilizovanim zemljama,malisani i najslabiji su najzasticeniji,bez obzira bili sta oni bili po etnickoj nacionalnosti ili boji koze. Zbog ovog primera,mora se gurati ravno u cuzu,njihova deca bi se skolonila,i niko ne bi izigravao trubadura i trubio pred svima da je tako svuda :evil: .Mozda jeste u nekim drzavama afrike ili azije,ali,zelimo li takvi biti :dontunderstand: .Sad,ovo je napisano bez obzira da li je to i to lice cigan,srbin ili sta god,tako da ne gledam trenutnu dramu u francuskoj :neutral:

Njih na to sigurno ne "teraju" trubaci i saborasi nego mame i tate.

pa jel si cuo sinoc koliko para se tamo potrosi... oce svoj deo.
oce svoj deo i od bir festa...

to su sve ciganska posla i onda ja kad kazem da ih treba vratiti odakle su dosli meni zabrane pristup forumu na par dana...

Kako volim kad vidim kad neko pise o ovakvom nesto da kazu- tako je svugde u svetu :confused: .Naravno da nije,u civilizovanom.A i da jeste,zasto automatski gledamo lose primere :rtfm: U civilizovanim zemljama,malisani i najslabiji su najzasticeniji,bez obzira bili sta oni bili po etnickoj nacionalnosti ili boji koze. Zbog ovog primera,mora se gurati ravno u cuzu,njihova deca bi se skolonila,i niko ne bi izigravao trubadura i trubio pred svima da je tako svuda :evil: .Mozda jeste u nekim drzavama afrike ili azije,ali,zelimo li takvi biti :dontunderstand: .Sad,ovo je napisano bez obzira da li je to i to lice cigan,srbin ili sta god,tako da ne gledam trenutnu dramu u francuskoj :neutral:

A gde si ti to gledao? na filmu? Ta civilizacija o kojoj ti pričaš i kojoj se raduješ exploatiše decu kao radnu snagu.... ali ne svoju decu nego tuđu....i nemoj da mi serreš tu....kao deca afrike i azije su neki vanzemaljci pa je to tamo kao normalno a ovi sa Zapada su kao svi lepi pametni i civilizovani...pun mi je vas koji padate na dve rečenice i sve verujete...evo kad bi ti ja sad rekla da sam ja u stvari Petar Pan ti bi mi poverovao kao što veruješ u te bajke koje ti pričaju.Kao kad uđemo u EU svi naši problemi će biti rešeni bićemo lepi,pametni,kulturni čak će i šuljevi prestati da nas muče.:manikir:

Back