primetio sam da sta god da se desi na ovoj zemljinoj kugli neko pocne pricu kako iza toga stoje ovi ili oni..
da kazemo da postoje teorije zavera i da zaista postoje ljudi iz senke koji koliko toliko upravljaju nekim svetskim poretkom na nivou moci u politickom ili materijalnom smislu sta mislite..da li bukvalno iza svakog desavanja stoje ti ljudi iz senke ili obican covek malo vise preteruje kad iza svega vidi zaveru.. jer primecujem da teprije zavera ljudi ne ne vide samo na globalnom svetskom nivou..vidim ih cak i na ovom forumu gde me nekad bas nasmeju kakve teorije ljudi kreiraju pocev od sopstvenog preuvelicavanja lika i dela i ubedjenosti kako im neko cita pp pa do toga da je obrisano ovo ili ono jer smeta nekome.. kad je tadic bio na vlasti forum su nazivali zutim..sad ga nazivaju naprednjackim..
zar ne mislite da je generalno pojam teorija zavera zloupotrebljen i da se vise koristi kao opravdanje za sopstvenu nesposobnost?
svez primer.. prica se da iza ovih poplava stoji harp a ne prica se kako njih ne bi bilo da su gradjeni nasipi..da su gradovi imali pontonske nasipe za zastitu i slicno
Pre neko vece slusam direktora hidr.met. zavoda koji je bas pricao o nasipima. Nasipi se grade naspram stogodisnje procene za nivo reke, uzimaju se razni faktori, padavine i slicno. Dakle, generalno mi imamo dobre nasipe koji su na pojedinim mestima mogli da budu vislji.
Sto se tice samog Obrenovca, ne znam sta drugo da se ocekuje kada gradis grad na mestu mocvarnog tla. Ista prica bi bila vezana za kompletne blokove 61,44,45,62,64... Negde sam citala da su u momentu planiranja blokova strani strucnjaci rekli da oni na tom mestu ne bi ni kolibu pravili a ne solitere sa 18 spratova. Ali eto nama sipova i resen problem.
E sad, sve to da zanemarimo, poplave u Obrenovcu je uzrokovala Kolubara, koja je opet dostigla rekordni nivo zbog Tamnave koja je kao malo veci potok. Tamnava krajem leta u stvari presusi, nema je. E sad je ta ista Tamnava srusila tri mosta. Kako? Pa sigurno nije tako sto oko nje nisu bili trometarski bedemi...
Kada pogledas klimastke uslove kod nas, onda shvatis da se zadnjih desetak godina nesto cudno desava. Iz perjane jakne ulazis u japanke i sorc, iz majicica ulazis u bundu. Nagle promene vremena, koje se nekad desavaju u jednom danu sigurno nije izazvao narod.
E sad, sto se tice politike foruma, tu zaista ne zalazim ali sto se tice nasih politicara.... Pomenuo si nesposobnost.
Vanredno stanje, nekoliko dana mi ne znamo ni gde nam je predsednik, a o ministru za vanredne situacije da ne govorim. Onda se taj ministar za vs pojavi, pa mrtav pijan zaplicuci jezikom kaze da nama treba ono veliko vozilo sa rupom napred koja usisava vodu

Ili predsednik koji se pojavi pa kaze da nije vlada kriva za poplavu nego narod,
Ili Amfilohije cudesni koji rece da ce da se pomoli Bogu da ne bude kise, a Bog mu je valjda rekao da ce kisa padati zbog prajda.
Jébi ga, ja ne znam o cijoj nesposobnosti vise da pricam. A u tim istim teorijama zavere sve vise moze da se nadje pravih odgovora na neka nasa pitanja.