Teorija zavere ?

Sekenenre Tao

Aktivan član
Poruka
1.414
Verujete li u to da se društvo dogovorilo protiv vas ?
Ili za vas ?
Ili uopšte verujete li da se društvo dogovorilo ?

Ako ne verujete u goreizneto,
da li to znači da verujete da sve ide samo od sebe,
bez ičijeg "kuvanja", "mešetarenja",
prirodno i bez intervencija pojedinaca ili grupa ?

Protiv mene, drustvo celo? Ne bas. Nisam ja ni toliko zanimljiv ni bitan, pa da se oni zamere protiv mene.

Mada bilo je jednom nesto slicno, kada sam nekome rekao da me ljudi ne mirisu i ne gotive (opet nije to teorija zavere protiv mene, kolektivni dogovor, nego eto stanje stvari).
Rekli su mi, umisljas, previse se opterecujes, previse mislis o sebi. I tu sam preispitao sebe malo, mozda stvarno gresim, umisljam, nemaju razloga ljudi da me ne mirisu.

Ispostavilo se da je moj prvobitni instinkt bio u pravu, i to se potvrdilo par puta u kratkom vremenskom roku.

Ili za vas ?

ekonomski interesi diktiraju globalne procese
nekada je to u skladu sa nasim interesima, a nekada protiv

Ko veruje da se drustvo urotilo protiv njega je klasicna simptomatologija paranoidne shizofrenije, a u najmanju ruku paranoidnog poremecaja licnosti (ako sumanutost nije otisla skroz u aut), jer se ovde tacno radi o sumanutim idejama odnosa i sumanutim idejama proganjanja. Ovo sve spada u tzv.."pozitivne simptome" ove psihoze.

Jos jedan dijagnosticki kriterijum pri dijagnostikovanju bolesti je ukorenjen neizmenjiv stav pacijenta, bez obzira na svu argumentaciju koju mu dajemo, jer se njemu zaista cini da to sto on misli i zakljucuje je 100% i ne sumnja ni 0,1% u to.

Zato tu psihoterapija na pocetku ne igra nikakvu ulogu vec nuzno mora da radi farmakoterapija, da bi se osposobili centri mozga i neurotransmiteri i proradili drugacije, pa da bi covek dobio mogucnost da misli i zakljucuje pravilno i da nema te kategoricke ukorenjene sumanute ideje odnosa i proganjanja vezane za njegovu personu.

F 20.0.

...
Mada bilo je jednom nesto slicno,
kada sam nekome rekao da me ljudi ne mirisu i ne gotive
(opet nije to teorija zavere protiv mene, kolektivni dogovor, nego eto stanje stvari).
...

Mislim da društvo može imati poprilično isti stav prema nekome - bez dogovora,
koji opet ovaj može osećati kao zaveru !

Evo recimo ako primetiš da te ovde ljudi manje vole nego što očekuješ,
znaj da je to zbog nesimpatičnog avatara !

Ne mislim da se bilo ko urotio protiv mene kao pojedinca. To bi bila paranoja, vrlo ozbiljna psihička bolest.
Da postoje različite interesne i vrlo moćne grupe koje diktiraju geopolitičku stvarnost, verujem i tu ne treba mnogo dumanja.

Poslednja izmena:
Ili za vas ?

ne da vjerujem, nego znam da svjetska zdravstvena organizacija promoviše nešto što je jako štetno po ljudski organizam kao zdravo...
farmaceutskim kompanijama uopšte nije u interesu da budemo zdravi...i nikad nisu ni radili u našem interesu....samo održavaju čovjeka u životu putem "lijekova", iako znaju uzroke svih bolesti...ali njima je u velikom interesu da se ljudi razboljevaju..(onim pri vrhu)...tu se vrte milijarde i miljarde dolara..
to nije nikakva teorija zavjere, već isključivo stvar logike i zdravog razuma...
a tek globalna politika, smara me sad da kuckam...

Ne mislim da se bilo ko urotio protiv mene kao pojedinca. To bi bila paranoja, vrlo ozbiljna psihička bolest.
Da postoje različite interesne i vrlo moćne grupe koje diktiraju geopolitičku stvarnost, verujem i tu ne treba mnogo dumanja.

A zasto bi, kad vec i postoji "urocivanje protiv nekog" kao stvarni fenomen, to kad bi mislila da se bilo ko urotio protiv tebe bila ozbiljna bolest?

Paranoici I ovi s blažim sindromom ne idu u toj kvazi logici do kraja,a to bi bio cilj te urote!
Šta bi bio cilj ,recimo,onog udruženja za GMO hranu,osim sticanje lovuđe?
Da se unište siromašni?
A ko da kupuje tu GMO klopu?
Nijedna paranoidna ideja ne trpi racionalnost-iracionalna je!
Zlo je što u vaspitno obrazovnom procesu ne učimo decu racionalnom razmišljanju-logici!
Tako da I zdravi ljudi s nešto inhibicija prihvataju te sumanute ideje proganjanja I organizovanog
neprijateljstva.
Što je inhibicija veća,strah je veći I transfer tih sumanutih paranoidnih ideja je lakši!

Ja sam inače uveren da bi vremešni mister Dejvid Rokfeler rado bio na čelu svetskog udruženog poduhvata porobljavanja duhovnog sirotinje,
bez obzira što je blizu stote godine,ali nikako u tom haosu da se organizuje neko legitimno svetsko telo,a da ne bude podvrgnuto najbizarnijem
podsmehu I kikotu inteligencije...:mrgreen:
Pokazaće se da je njegovo bogatstvo nemoćno protiv smrti I da samo udruživanje nauke , ideologija,filozofija...može dati neke rezultate na
pomaku dobrih ciljeva
Ovi argumenti su obično dovoljni ,uslovno,normalnim ljudima,međutim,već s bilo kakvim poremećajima nisu ni blizu!
Jer u neurozama,a da ne govorimo u psihozama,caruju iracionalnost,a od straha koji podstiče druge emocije I odbrambene mehanizme,
jedan imaginarni neprijatelj manje ili vise-ne znači ništa!:mrgreen:

Poslednja izmena:
Paranoici I ovi s blažim sindromom ne idu u toj kvazi logici do kraja,a to bi bio cilj te urote!
Šta bi bio cilj ,recimo,onog udruženja za GMO hranu,osim sticanje lovuđe?
Da se unište siromašni?
A ko da kupuje tu GMO klopu?
Nijedna paranoidna ideja ne trpi racionalnost-iracionalna je!
Zlo je što u vaspitno obrazovnom procesu ne učimo decu racionalnom razmišljanju-logici!
Tako da I zdravi ljudi s nešto inhibicija prihvataju te sumanute ideje proganjanja I organizovanog
neprijateljstva.
Što je inhibicija veća,strah je veći I transfer tih sumanutih paranoidnih ideja je lakši!

Ja sam inače uveren da bi vremešni mister Dejvid Rokfeler rado bio na čelu svetskog udruženog poduhvata porobljavanja duhovnog sirotinje,
bez obzira što je blizu stote godine,ali nikako u tom haosu da se organizuje neko legitimno svetsko telo,a da ne bude podvrgnuto najbizarnijem
podsmehu I kikotu inteligencije...:mrgreen:
Pokazaće se da je njegovo bogatstvo nemoćno protiv smrti I da samo udruživanje nauke , ideologija,filozofija...može dati neke rezultate na
pomaku dobrih ciljeva
Ovi argumenti su obično dovoljni ,uslovno,normalnim ljudima,međutim,već s bilo kakvim poremećajima nisu ni blizu!
Jer u neurozama,a da ne govorimo u psihozama,caruju iracionalnost,a od straha koji podstiče druge emocije I odbrambene mehanizme,
jedan imaginarni neprijatelj manje ili vise-ne znači ništa!:mrgreen:
da prevedem sto je reko, da pokazem da prica besmisleno, a to moze svako da se uveri u recniku termina da je moj prevod tacan, ima i na internetu taj recnik, "inhibition meaning" u google.com, ili vokabular.org "inhibicija"
"tako da i zdravi ljudi sa nesto sputavanja (to znaci inhibicija, USTVARI ZNACI "SPRECAVANJE", ali bi onda SUPERKULERov komentar bio jos mnogo vise smesan) prihvataju te sumatute ideje ...
sto je sputavanje vece, strah je veci i prenos (to znaci transfer) tih sumanutih paranoidnih ideja je veci"

:cepanje:

- - - - - - - - - -

Pa cekaj, sta lazem sad, je l si rekao da je stres=stid ?

Jos ce ispasti da ti moras da pises gluposti jer ti drzim pistolj uperen u glavu, inace ti ne bi pisao gluposti....

:cepanje:

- - - - - - - - - -

da prevedem sto je reko, da pokazem da prica besmisleno, a to moze svako da se uveri u recniku termina da je moj prevod tacan, ima i na internetu taj recnik, "inhibition meaning" u google.com, ili vokabular.org "inhibicija"
"tako da i zdravi ljudi sa nesto sputavanja (to znaci inhibicija, USTVARI ZNACI "SPRECAVANJE", ali bi onda SUPERKULERov komentar bio jos mnogo vise smesan) prihvataju te sumatute ideje ...
sto je sputavanje vece, strah je veci i prenos (to znaci transfer) tih sumanutih paranoidnih ideja je veci"

Kaze se "Da prevedem sta je rekAo" a 'sto je to rekao, odn zasto je druga tema....Pitacemo ga zasto je to rekao.

Opsimeni se neuroamateru.

Reč "inhibicija" u psihologiji se često koristi za osuječenje!
Priznajem da sam I sam koristio tu reč tako ,mada je dosta diskutabilno da li je to njeno značenje...
Ali ovo nije dobronamerna primedba!:mrgreen:
Pošto si I sam osujećen,čak iskastriran duhovno,a to kastriranje ti je neophodno da opravdaš svoju nesposobnost da se izvučeš
iz vrzinog kola jer si (zatvoren krug!)osujećen...:sad2:
Dakle:tebi je veoma teško pomoći jer je veliki bedem tvog narcizma koji si podigao kao odbranu od ljudi...Da ti kažem da pogledaš
preko bedema I vidiš da nigde nikog pred tvojim utvrđenjem,ne vredi jer "kada padne noć,ti zoveš upomoć!":worth:
Mislim da ti je Ostrog zaista pravo mesto...Ili neki manji manastir,a I tvoje seksualne osujećenosti bi se tamo razrešile...:mrgreen:
(Poznato je da je većina monaha I kaluđera homoseksualno orjentisano...)

Prvo osujećenje mali predator doživi već kad prohoda...Razbija I rastura sve šta mu je na putu I mada nema zube,stavlja u usta...
Mali Ti Rex je prohodao! :lol:
Već mini sabljasti tigar (mačka!) bode crtu od tek prohodalog cara životinja!:hahaha:

Reč "inhibicija" u psihologiji se često koristi za osuječenje!
Priznajem da sam I sam koristio tu reč tako ,mada je dosta diskutabilno da li je to njeno značenje...
Ali ovo nije dobronamerna primedba!:mrgreen:
Pošto si I sam osujećen,čak iskastriran duhovno,a to kastriranje ti je neophodno da opravdaš svoju nesposobnost da se izvučeš
iz vrzinog kola jer si (zatvoren krug!)osujećen...:sad2:
Dakle:tebi je veoma teško pomoći jer je veliki bedem tvog narcizma koji si podigao kao odbranu od ljudi...Da ti kažem da pogledaš
preko bedema I vidiš da nigde nikog pred tvojim utvrđenjem,ne vredi jer "kada padne noć,ti zoveš upomoć!":worth:
Mislim da ti je Ostrog zaista pravo mesto...Ili neki manji manastir,a I tvoje seksualne osujećenosti bi se tamo razrešile...:mrgreen:
(Poznato je da je većina monaha I kaluđera homoseksualno orjentisano...)
U vezi ovoga sto on prica:
U psihologiji se, kao sto je on lagao na jednoj temi da ne, uci o mozgu [citiram tu laz da psiholozi o tome ne uce, to je post gde on prica naistinu kako su psihoterapueti ustvari psihijatri:]
Ovo je baš amaterski...
Psihijatar je završio med.fakultet I specijalizaciju psihijatrije ,a psiholog filozofski fak.psihologiju!
Prvi se bavi bolesnicima koji boluju od neke od bolesti tog organa-mozga,dok psiholozi se bave
zdravim ljudima u raznim prilikama kad su im potrebni!

i to cesto, i rijec ihibicija, pored jos jednog znacenja koje koriste psiholozi,
obicno se na fakultetu pominje kao inhibicija neurona (nekim drugim/a neuronom/ima), inhibitorni uticaj kore na limbicki sistem, specijalna ihibicija kada neuron ako je aktiviran osim sto prenosi signal na neke druge neurone inhibira neki/e druge neurone na "njegovoj poziciji", tj. koji primaju signale delom iz istih neurona kao i taj koji ih inibiira, prisutna kod retine, mreznjace (tako slozene strukture neurona u oku da je ja zovem "mozak oka"), itd.
a ono drugo znacenje je "inhibirana seksualnost", "ihnibirana zelja za osvetom" itd. i "disinhibirano ponasanje" (oglusenje o drustvene, bilo opstekulturne, bilo subkulturne nacine ponasanja i dozivljavanja, "propise", odnosno "norme", u odnosu na to da li je covek pripadnik opstekulturnog tela, ili neke subkulture (primer jedne subkulture, da bi objasnio znacenje izraza "subkultura": "Rokenrol subkultura" je jedna subkultura sa propagiranjem seksualnosti kao necega sto ima dubok, skoro ili bas religiozni (nisam rekao teisticki) smisao, propagiranje droge kao vrste hrane koja je neophodna da bi mozak dobro funkcionisao, nosenje uskih farmerki i kod muskaraca (ustvari muskarcima - njihovom telu - i vise prijaju uske farmerke nego sire ili siroke, iako danas svi nose za bar dva broja vece...naravno, kod penisa ne treba da su uske jer mogu izazvati ostecenje potencije i ko zna cega) itd.)...

Poslednja izmena:
citiram tu laz da psiholozi o tome ne uce, to je post gde on prica naistinu kako su psihoterapueti ustvari psihijatri:]

I posle si citirao njega:

Psihijatar je završio med.fakultet I specijalizaciju psihijatrije ,a psiholog filozofski fak.psihologiju!

Hajde kazi zasto napadas coveka onako, uz krivak, kao i mene i mnoge druge na svim pdf-ovima, hajde kazi zar nije tacno da je psihijatar, retroaktivno gledano, prvo zavrsio Medicinski fakultet a zatim specijalizovao psihijatriju, a psiholog, diplomirani psiholog, zvanje (u moje vreme), sada vec "master psihologije" je kada student Filozofskog fakulteta, diplomira na departmanu za psihologiju odn na studijskoj grupi za psihologiju.

I sta ti ovde nije jasno i sta zameras coveku ? Zasto ti lazes ?

A psihoterapeut mogu biti obojica, zavisi samo da li ce proci neku edukaciju, a pored njih psihoterapeuti mogu postati i jos neki njima bliski strucnjaci (defektolozi, pedagozi, sociolozi), s tom razlikom da neki od njih NEKE psihoterapijske pravce IMAJU PRAVO da pohadjauju, a neke NEMAJU pravo da pohadjaju. Jedino psiholozi i lekari IMAJU pravo sve psihoterapije da pohadjaju i da dobiju pored svog zvanja i zvanje bilo kog psihoterapeuta, tj bilo kog pravca psihoterapije.

A zaboravio si pojam proaktivne i retroaktivne inhibicije kao i njihov uticaj na sta ? - Nije Bozo samo psihologija neuroni i neurologija o kojoj dosta pokusavas da kenjas ovde.

Iz ovog ugla se moze reci da je proaktivnom i retroaktivnom inhibicijom OSUJECENO PAMCENJE GRADIVA,jer je spreceno, pa opet Superkuler nije pogresio jer je koristio bas taj izraz, dok si ti jedan ogavan lik koji ljudima secira recenice, gleda reci pod lupu, odmah klevece ljude da oni nekog LAZU, pises ostalima obracajuci se onome koga direkt citiras u trecem licu, ima li nesto bolesnije od tebe sto mozes uraditi?

"Инхибиција је задржавање, успоравање или онемогућавање одвијања неког физиолошког или менталног процеса или поступка помоћу неког друштвеног процеса. Инхибиција може бити ретроактивна, када нешто што је актуелно научено онемогућава репродукције раније наученог. Код проактивне инхибиције дешава се да актуелно научено градиво кочи учење новог. Такође, инхибиција може бити и реципрочна. У психологији, педагогији, социјалном раду, медицини и психијатрији као и другим подручјима, сукобљавање и међусобно ометање два несагласна процеса, мотива или акта, која су изазвана унутрашњим или спољним дражима."
https://sr.wikipedia.org/wiki/Инхибиција

http://www.psihoterapija.rs/Recnik.aspx?rec=Inhibicija

- - - - - - - - - -

Inhibicija = kocenje, sprecavanje, ometanje, supresija, osujecivanje, a evo sta znaci

OSUJECENJE, OSUJETITI =

http://staznaci.com/osujetiti

Poslednja izmena od moderatora:
I posle si citirao njega:

Hajde kazi zasto napadas coveka onako, uz krivak, kao i mene i mnoge druge na svim pdf-ovima, hajde kazi zar nije tacno da je psihijatar, retroaktivno gledano, prvo zavrsio Medicinski fakultet a zatim specijalizovao psihijatriju, a psiholog, diplomirani psiholog, zvanje (u moje vreme), sada vec "master psihologije" je kada student Filozofskog fakulteta, diplomira na departmanu za psihologiju odn na studijskoj grupi za psihologiju.

I sta ti ovde nije jasno i sta zameras coveku ? Zasto ti lazes ?

A psihoterapeut mogu biti obojica, zavisi samo da li ce proci neku edukaciju, a pored njih psihoterapeuti mogu postati i jos neki njima bliski strucnjaci (defektolozi, pedagozi, sociolozi), s tom razlikom da neki od njih NEKE psihoterapijske pravce IMAJU PRAVO da pohadjauju, a neke NEMAJU pravo da pohadjaju. Jedino psiholozi i lekari IMAJU pravo sve psihoterapije da pohadjaju i da dobiju pored svog zvanja i zvanje bilo kog psihoterapeuta, tj bilo kog pravca psihoterapije.

A zaboravio si pojam proaktivne i retroaktivne inhibicije kao i njihov uticaj na sta ? - Nije Bozo samo psihologija neuroni i neurologija o kojoj dosta pokusavas da kenjas ovde.

Iz ovog ugla se moze reci da je proaktivnom i retroaktivnom inhibicijom OSUJECENO PAMCENJE GRADIVA,jer je spreceno, pa opet Superkuler nije pogresio jer je koristio bas taj izraz, dok si ti jedan ogavan lik koji ljudima secira recenice, gleda reci pod lupu, odmah klevece ljude da oni nekog LAZU, pises ostalima obracajuci se onome koga direkt citiras u trecem licu, ima li nesto bolesnije od tebe sto mozes uraditi?

"Инхибиција је задржавање, успоравање или онемогућавање одвијања неког физиолошког или менталног процеса или поступка помоћу неког друштвеног процеса. Инхибиција може бити ретроактивна, када нешто што је актуелно научено онемогућава репродукције раније наученог. Код проактивне инхибиције дешава се да актуелно научено градиво кочи учење новог. Такође, инхибиција може бити и реципрочна. У психологији, педагогији, социјалном раду, медицини и психијатрији као и другим подручјима, сукобљавање и међусобно ометање два несагласна процеса, мотива или акта, која су изазвана унутрашњим или спољним дражима."
https://sr.wikipedia.org/wiki/Инхибиција

http://www.psihoterapija.rs/Recnik.aspx?rec=Inhibicija

- - - - - - - - - -

Inhibicija = kocenje, sprecavanje, ometanje, supresija, osujecivanje, a evo sta znaci

OSUJECENJE, OSUJETITI =

http://staznaci.com/osujetiti
ti lupacu gluposti sto pricas da mozak pliva u likvoru i pro.seravas se na temi od dvijema trenerima na Borilacke vjestine pdf. da prosetas malo,
izadji vidi jesam li napolje?

Back