Tenkovi u WWII

Cim bi stigao da reformise crvenu armiju i mobilise ogromne ljudske resurse, cenim negde oko 1943.. Mnogo se iznervirao kad je uvideo da su Nemci zgazili zapad za mesec dana, ocekivao da je trajati bar godinu dana puskaranje na zapadu a da on ( Dzugasvili ) dobija na vremenu... medjutim...
O.K. ta opcija je moguća ... mada ja mislim da je realnije govoriti o '44-toj.

No ipak bi volio bih da mi odgovori i korisnik peglabg.

Гледао пре неки дан на Б92 Келијеве момке. Мислим филм је толко бајат да Доналд Сатерленд има косу и браду у боји:lol:
И тако уништише Амери три Тигра помоћу једног Шермана. Гађали тигрове у буљу. :mrgreen:
Добро мало је искарикирано.

Гледао пре неки дан на Б92 Келијеве момке. Мислим филм је толко бајат да Доналд Сатерленд има косу и браду у боји:lol:
И тако уништише Амери три Тигра помоћу једног Шермана. Гађали тигрове у буљу. :mrgreen:
Добро мало је искарикирано.

Tigrovima je na bulji bio tanji oklop zbog motora...to je bila slaba tacka

Zamisli svu silu oruzja i ljudstva koju je upotrebio u napadu na Rusiju, da je to okrenuo protiv Velike Britanije, sta bi od nje ostalo!Ne bi vredela Englezima nikakva mornarica jer bi je luftvafe unistio. Ti znas da je Hitler naredio obustavu napada na V.Britaniju zato sto se okrenuo ka Rusiji a i sami Englezi priznaju da su vec bili na kolenima i da ne bi izdrzali dalje nemacke napade.

Pa da, ne odlucuju samo vojne formacije. Ta cela prica se odigrava na vise nivoa. Tu je diplomatija, pa razni lobiji, pa ekonomija, vojska i narod ( fakcije, balans, trenutna situacija etc.) Takve stvari moraju da se shvate ako neko hoce i malo zrelo da kaze nesto o tim stvarima.

Hitler je sjebao Nemacku i kad se pogleda malo kao da je namerno to cak i uradio. Dal iz svog ludila ili nekog svog interesa tesko je reci ...

Gledao sam neku emisiju na exploreru o restauraciji tenkova iz dsr.Nisam znao da je serman imao ceoni oklop debljine samo 25 mm!!! To je smesno! Nije ni cudo sto su ih Nemci desetkovali prilikom prolaska kroz Holandiju. Bas su pominjali Holandiju zbog svojih visokih nasipa kojima su prolazili tenkovi i gde su bili kao glineni golubovi.

Za mene jednostavno najbolji i to je tacno da je bio "poluteska" Tigar "teska" kategorija,ali brzo su ga pravili i sa linije sklapanja(montaze) odmah je u nekim slucajevima isao u borbu.Jedna od mana mu je bio jako komlikovan menjac i transmisija.

Back