Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
polarnimeda:
a ne bi me zacudilo da se posle ove partije srlesrle presalta i konacno pocne da navija za noleta. posto je bilo jako bitno kako neko igra tenis, mislim da je sada nole kupio i njega... .

Nole se borio vrhunski,nema dileme,ali na kraju je 3:0 za Federera :p

Salim se,svaka mu cast,stvarno me je odusevio...Prosle godine su me nervirale stalne intervencije doktora,cesto se izvlacio na foru sa tim,ali ove godine stvarno igra dobro..Mada je fino kad vidis da u njemu jos ima mesta za napredak,narocito na psihickom planu - da se ne uplasi protivnika i da odigra koncentrisano do poslednje lopte :D
Svaka mu cast...Ovde svi znaju da navijam za Rozea-tako ostaje i nadalje,ali Nole je pokazao da je postao borac.

E sad,da ne ode u Madrid i ispadne u prvom kolu,to bi me vec razocaralo..I da ne izadje u novine sa izjavom kao prosli put da se izduvao zbog proslog turnira :D :D :D

Ako hoces da budes najbolji,moras konstantno da pobedjujes i igras finala(npr.kao Federer). ;)

nole ga je imao u saci, samo je falilo da ga smrska. najboljeg tenisera ikada! kada je to shvatio, zajedno sa cinjenicom da ce se to desiti u finalu grand slama i 2. put zaredom- stao je.
ustao je posle takvog udarca kakav je bio prvi set i imao nove set lopte u drugom! stao je.
ustao je i posle takvog udarca, da bi u drugoj polovini treceg seta imao 3 brejk lopte koje bi mu mozda donele i set- stao je.
ali kako je federer prosao u ovom finalu vise se nece ponoviti- na ovaj nacin ne. posle onoga u montrealu nole vise ni od koga ne moze imati komplexe. a ipak, nole ima samo 20 godina- sasvim je dovoljno to sto je pokazao ko ce biti najbolji- vrlo brzo. :)
uostalom, ko je federeru stajao na putu do vrha kada se tamo peo? niko toliko dominatnan koliko je on sada. i opet- nole se ipak penje. i bas zato ce nole tesko moci da ugrozi rozeove rekorde, jer se njihove ere preklapaju. a to ne znaci da nece biti i bolji teniser od njega.
a sto se tice noletovih slabijih rezultata posle velikih- pa on je covek vise nego vecina tenisera iz top 10. zasto da ne dane dusom :) on se bori da pokaze sta je i ko je, i uvek se najjace truditi na grand slamu. pa ipak ocekujem da za godinu-dve dana smeni rozea. verujem da ce se pricati kako je posle tolikih godina roze popustio, ali da ce ga u stvari nole prevazici...
eto mog subjektivnog misljenja sa primesama objektivnog...
smaram ko zmaj na ovoj temi jbt.....

Polarni u pravu si. Mislim da je i Federer toga svestan i da je samo pitanje koji ce grand slam Nole osvojiti i njega oterati malo u senku...Budimo realni, Izjednaceno su igrali, s faktorom srece po Federera a malera po Noleta. Sledeci put, karma je na nasoj strani ;)

polarnimeda:
nole ga je imao u saci, samo je falilo da ga smrska. najboljeg tenisera ikada! kada je to shvatio, zajedno sa cinjenicom da ce se to desiti u finalu grand slama i 2. put zaredom- stao je.

Да је најбољи свих времена, није. Можда буде, АЛИ ако освоји Роланд Гарос (срећом неће док Надал игра ;)).

Ne mora da znaci.Svega 5 tenisera u istoriji je osvojilo pravi Grend Slem(sva 4 turnira).

Sampras nikad nije stigao ni do polufinala Roland Garosa...Bjorn Borg nikad nije uzeo Australiju ni US....Pa koje onda najbolji?Rod Laver?Roj Emerson?Ne budimo smesni....

Agasi je uzeo sva 4 turinra i sta,da nije bolji od Samprasa?Naravno da nije!

Federer ce vrlo verovatno oboriti sve bitnije rekorde,broj nedelja na vrhu,broj GS,broj Mastersa...

Sto se tice Noleta...Mlad je,ima svega 20 godina...Vec je ekstra igrac,bez sumnje,samo jos da pocne konstatno da postize ovakve rezultate...I Nadal ce prvi da nadrlja :D Noletova prednost je sto na svakoj podlozi moze da igra,mada mi se cini da mu vise odgovara brza podloga-hvala Bogu,jer se vecina bitnih turnira igra na toj podlozi :D :D :D

E ljudi,jerl ide neko na Davis Cup? Ja kupio karte za druzenje sa golubovima,od 800 kinti :D Jel ide jos neko,da se eventualno nadjemo?
Kupujte sto pre,jer mi je juce receno da ih gotovo vise i nema...Mozda ima onih od 2 i 4 000 ali to je ipak malo mnogo :D

Srlesrle:
Ne mora da znaci.Svega 5 tenisera u istoriji je osvojilo pravi Grend Slem(sva 4 turnira).

Sampras nikad nije stigao ni do polufinala Roland Garosa...Bjorn Borg nikad nije uzeo Australiju ni US....Pa koje onda najbolji?Rod Laver?Roj Emerson?Ne budimo smesni....

Agasi je uzeo sva 4 turinra i sta,da nije bolji od Samprasa?Naravno da nije!

Federer ce vrlo verovatno oboriti sve bitnije rekorde,broj nedelja na vrhu,broj GS,broj Mastersa...

И Шумахер је пообарао све што се могло, па није најбољи у историји. Различити периоди се не могу упоређивати. Федерер у последњих 4-5 година - свих времена - нема шансе. ;)

I onda,ko je po tebi najbolji svih vremena? Aj posteno...Ali navedi ime i prezime tog tenisera :D :D :D Kad i sam Sampras u jednom intervjuu kaze da sada nema dostojog rivala za Federera,ali prvih 25 igraca iz ovog sad perioda su bolji od 25 iz njegovog....Sta vise reci?
A za Sumahera...Interesantno je kad ljudi kazu da nije najbolji svih vremena.Ja sam navijao za Senu,Suamhera nisam nikad voleo,ali rezultati govore sami za sebe-on jeste najbolji vozac svih vremena! Sena nije mozda bio najbolji ni u svom periodu - imao je Profesora Alena Prosta koji je inace poosvajao vise titula i GP od njega.

U kolektivin sportovima je druga prica,ali u individualnim rezultat je jedino ozbiljno merilo.

Srle znas li ti uopshte protiv koga je igrao Sampras. Protiv Bekera, Agasija, Ivanisevica, Edberga... To su bili sve igraci na vrhuncu karijere i po godinama i po uspesima i po turnirima koje su osvajali. A Federer igra protiv dva klinca od 20 godina, od kojih jedan igra samo na sljaci, a vec prvi sledeci iza je Davidenko koji moze da osvoji samo turnir znj kategorije. Kakav je tek onda 25. kad je Davidenko cetvrti.

Evo shta je covek stvarno rekao.

"He's a phenomenal player," Sampras continued, "but he's playing in a generation where I don't see as many great players as in my generation. He's not up against three or four serious threats. The game is probably stronger across the board. The guy ranked 25 today is probably better than he was in the '90s. But at the top, outside of Nadal, who I think is a legend in the making, it is a little bit thinner than in the '90s.

?????????????????????

Joj ljudi....A koliko je Sampras imao godina tada? Kad je uzeo prvu titulu imao je 21,poslednju je uzeo sa 27....Federer je prvu uzeo sa 23 a dokle ce stici,videcemo.

Ja sam gledao i Bekera i Stiha i Agasija.Gledao sam i Cenga i Mustera...I sta?Hoce neko da kaze da su svi oni mnogo bolji od ovih sada?Nisu,samo sto je Federer apsolutno dominantan sto Sampras nikad nije bio...Bio je bolji od ostalih,mnooooogo bolji,ali nikad nije bio toliko dominantan...Nadam se da pricam sa nekim ko je gledao Samprasa par godina,a ne ko se samo oslanja na brojke...Mada brojke jako puno pokazuju.

Inace,Ivanisevic i Stih su bili kao recimo Rodik danas...Bum tras igraci...Ako ih ne krene servis,ciao ciao...Ko ih je gledao seca se toga.

Lendl je vec bio mator....Covek koji nije znao da pobedjuje u finalima.

Kurijer?Ne budimo smesni...

Patrik Rafter?Secam se da se pojavio niotkud i uzeo 2 US Opena,ali od njega to je sve...

Agasi...Odlican igrac,ali u periodu kad je Sampras bio car njega nije mnogo bilo unaokolo.Mozeta da pricate sta hocete,ali se secam da je on imao katastrofalne padove...Veoma talentovan igrac,ali nikad konstantan,to mu je falilo.

Znam da previse branim Federera :D :D :D Ali dajem podatke koji su svima dostupni,i licnu ocenu onoga sto sam nekad gledao.Sampras-bio mi je omiljeni igrac,ali mislim da je Roze bolji :D :D :D

A za Sumahera...Mozda ne anjbolji vozac generalno,ali Formula 1 nije imala boljeg :D :D :D

Mislim, Noleta bas nije htelo preksinoc! Prvo 5 set lopti u prvom setu, a onda jos 2 ili 3 u drugom... Malo trema, malo maler, malo Federer bolji & iskusniji... Ali Federer nema sanse da osvoji US open peti put za redom! Sledece godine Nole dobija :)

@Srlesrle

Ja sam malo stariji pa sam gledao tenis i pre Samprasa. Ne volim ni Samprasa ni Federera, samo pokusavam da realno sagledam stanje u danashnjem tenisu.

Ja se ne slazem sa tvojom idejom da je dominacija u odredjenom trenutku vremena presudna za odredjivanje kvaliteta nekog tenisera.

Sledeci tu logiku bi mogao da kazes da je Enan bolja teniserka od recimo Sabatini ili da je cak najbolja teniserka svih vremena jer ima apsolutnu dominaciju u zenskom tenisu. A Sabatini je doktor za tenis u poredjenju sa Enan ali nikada nije mogla da dominira, nije mogla da bude ni prva kad je igrala u isto vreme sa Navratilovom, Stefi, Monikom...To je bilo klanje. A sa kim iga Enan. Druga igracica Kuznjecova, treca JJ nevidjeni tremaros, Sarapova koja vise brine kako joj stoje siske nego kako igra i Ana koja je klinka.

Znaci njena dominacija je sticaj raznih sticaja, a ne iskljucivo rezultat nekog njenog nedostiznog kvaliteta. Mnogo se tu stvari moralo da desi da bi Enan postala prva. Prvo su morale da odu matorke poput Monike, Kaprijati, Devenport (koja se vraca sledece nedelje - videla da je konkurencija nikakva pa moze i baba da igra tenis), onda je citava generacija unistena povredama Hingis, sestre Vilijams, da bi na kraju generacija mladjih a boljih teniserki od Enan naprasno prestala da igra tenis sa 20 godina - Jelena Dokic koja je bila mladja a ispred Enan na WTA listi, pa Kim Klajsters koja je bila smrt za Enan...

E slicna je situacija i sa Federerom. Sa tom razlikom shto je kod Enan postojala konkurencija, ali je iz raznih razloga starost, povrede, ludilo, prestala da postoji. A kod Federera nikad nije ni postojala. Agasi je bio mator, taj Rodik je malo kao iskocio pa ga nigde nema i onda sve do pojave Rafe i Noleta nista. Znaci nema nijednog ozbiljnog igraca od recimo 25 godina koji ima i kvalitet i iskustvo i koji bi mogao da bude neka ozbiljna konkurencija. Nema. Ili klinci ili neki teski veterani tipa Moja. A izmedju nista. Da ne pricam o Davidenku koji je kao treci, cetvrti igrac sveta a nije igrao nikad finale nekog ozbiljnog turnira. A osvaja jedan godishnje i to neki znj kategorije. Ono tipa novi Zeland kad svi slave Novu Godinu.

Srlesrle:
...Ako hoces da budes najbolji,moras konstantno da pobedjujes i igras finala(npr.kao Federer). ;)
Aha...a Canes? :D
Nije los Roger, ali pobedjuje na strah kod protivnika kao sto sam uvek pricao. Naduvali su ga kao najboljeg ikad, ovo ono, i sad se ovi mladju ukenjaju kad pomisle da mogu da dobiju nedodirljivog. A i zreb ga oce.

Srlesrle:
?????????????????????

Joj ljudi....A koliko je Sampras imao godina tada? Kad je uzeo prvu titulu imao je 21,poslednju je uzeo sa 27....Federer je prvu uzeo sa 23 a dokle ce stici,videcemo.

Ja sam gledao i Bekera i Stiha i Agasija.Gledao sam i Cenga i Mustera...I sta?Hoce neko da kaze da su svi oni mnogo bolji od ovih sada?Nisu,samo sto je Federer apsolutno dominantan sto Sampras nikad nije bio...Bio je bolji od ostalih,mnooooogo bolji,ali nikad nije bio toliko dominantan...Nadam se da pricam sa nekim ko je gledao Samprasa par godina,a ne ko se samo oslanja na brojke...Mada brojke jako puno pokazuju.

Inace,Ivanisevic i Stih su bili kao recimo Rodik danas...Bum tras igraci...Ako ih ne krene servis,ciao ciao...Ko ih je gledao seca se toga.

Lendl je vec bio mator....Covek koji nije znao da pobedjuje u finalima.

Kurijer?Ne budimo smesni...

Patrik Rafter?Secam se da se pojavio niotkud i uzeo 2 US Opena,ali od njega to je sve...

Agasi...Odlican igrac,ali u periodu kad je Sampras bio car njega nije mnogo bilo unaokolo.Mozeta da pricate sta hocete,ali se secam da je on imao katastrofalne padove...Veoma talentovan igrac,ali nikad konstantan,to mu je falilo.

Znam da previse branim Federera :D :D :D Ali dajem podatke koji su svima dostupni,i licnu ocenu onoga sto sam nekad gledao.Sampras-bio mi je omiljeni igrac,ali mislim da je Roze bolji :D :D :D

A za Sumahera...Mozda ne anjbolji vozac generalno,ali Formula 1 nije imala boljeg :D :D :D

Gledao sam ja i Lendla i Edberga i neke mozda jos starije. Omiljeni su mi bili Beker i Edberg, lepo su igrali. I Ivanisevic, covek se podsmejao celom sportu tako sto je imao samo servis. Sampras je bio masina za tenis, Agasi je druga vrsta coveka, nije toliko posvecen, imao je teske padove ali i uspone, mogao je uvek da se vrati na vrh. A i povrede.
O Rogerovoj konkurenciji je dovoljno reci da mu jedina dva konkurenta imaju dvorucni bekend i stenju pri udarcu. I da Nadal moze da ponizi Rogera na sljaci, a Roger Nadala moze tesno da pobedi na travi.
Pravi razliku izmedju najboljeg i najuspesnijeg. Sumaher je najuspesniji, ali Senna je recimo imao procentualno najvise pol pozicija, sto je po meni odlika boljeg vozaca.

Ako nista drugo,bar mi se svidja sto ovde na Forumu ljudi normalno pricaju :D :D :D Sto bi se reklo,svako iznosi svoje argumente,cenim to :D :D :D

Sta reci...Hmmmm....Pa i Agasi je imao dvorucni bekhend :D Beker veze nije imao na sljaci kao i Sampras...Ali,eto da ne bude da samo hvalim Rozea,u to vreme je tenis bio stvarno izuzetno dobar i imalo je dosta ujednacenih igraca.Sa druge strane i sada-ako iskljucite Rozea i eventualno Nadala,ostali su prilicno ujednaceni.
Mene licno,iako sam ga jako malo gledao(uglavnom na snimcima) je odusevlajvao Dzon Mekinro.Koji je to kralj bio...Sa komentarima i vrhunskom igrom...I ono sto sada niko,ali niko nema-bio je izuzetan i u singlu i u dublu.Sampion u obe kategorije,to treba znati.

Eto...A za Senu....Bio je majstor kad je sam na stazi...Tu je sigurno bio naj svih vremena!Medjutim,realno,kao sto sam rekao i ranije,i u njegovo vreme jeimao vozace koji su mu bili ravni-Prost pre svih,a onda i ludi Britanac Mensel..kako njega nisam voleo,strasno!Ostali manje-vise :D

Forumi i jesu da ljudi iznose svako za sebe razlicito misljenje,zar je bitno ko je stariji,mladji...Misljenje je misljenje i glupo je ubedjivati se.Za mene je Sampras bio NAJBOLJI!

pa kad sam ja bio mali, prenosili su tenis na drzavnoj tv, valjda rtb1 i rtb2 :D Ne secam se naravno ko je bio kakav na koj podlozi, znam da Lendl nije nikako mogao da osvoji wimbledon iako je dugo bio No1, secam se kad ga je Beker pobedio u finalu, i secam se da je Edberg nonstop visio na mrezi :D
Agasi je bio veliki igrac i njegove titule imaju veliku tezinu jer je igrao u Samprasovo vreme. Djokovic me podseca na Agasija, samo sto bolje servira. Ali kako to mislis osim Rogera i Nadala, svi ostali su podjednaki...? Zaboravio si Noleta ili mislis da im nije ravan?
Senna je bio majstor u svim uslovima. Po kisi da ne spominjem. U Monaku je jednom na startu trke sa pete pozicije za jedan krug obisao svu cetvoricu ispred sebe, trojica od njih su bili sampioni Prost, Hill i Schumaher, ej! Mensel je jedan od najboljih f1 vozaca, mogao je ravnopravno da se trka se Sennom i Prostom.

Garwor:
Aha...a Canes? :D
Nije los Roger, ali pobedjuje na strah kod protivnika kao sto sam uvek pricao. Naduvali su ga kao najboljeg ikad, ovo ono, i sad se ovi mladju ukenjaju kad pomisle da mogu da dobiju nedodirljivog. A i zreb ga oce.
Pa normalno da ga oce zreb kad je prvi... Uglavnom prvi nosilac ima najlakse protivnike sve do zavrsnice...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back