Tenerifi - iskustva

Dobila sam poklon smeštaj za Tenerife od CMC GROUP turističke agencije. Može li neko da mi kaže kolika je cena hrane u samoposlugama u odnosu na naše cene? Koliko su hoteli Regency resots udaljeni od samoposluga? Ima li autobuski prevoz? Koliko su hoteli udaljeni od plaže? Muž i ja vodimo malu bebu pa nam je bitno da ne bude nekih neprijatnih situacija. Moj telefon je 069 243 7350.
Molim da mišljenje daju samo ljudi koji su na Tenerifima bili.

evo mojih iskustava:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/89569-dobili-ste-putovanje-cmc-ha-ha?p=16232493&viewfull=1#post16232493

Pa evo ovako , da se oglasim i ja :) Kao prvo , ukoliko ste svi vi skeptici po pitanju poklon putovanja, pa niko vas ne tera da verujete , a ako poverujete i pomislite da ste prevareni , hvala Bogu pa postoje zakonske odredbe na osnovu kojih se mozete voditi i tuziti odredjenu turisticku agenciju.Ja sam poverovala, i nisam ispala magarac , karte sam kupila , uzasnuta sam letenja ali sta da radim , obozavam da putujem nadam se da mi nece presesti cetiri leta , idem pa sta bude, vaucer sam dobila, ceka 25-ti jul pa krecem , javicu vam kako je bilo ...pozz

Jeste da ova tema nije bila aktuelna ove godine, ali moram da ispunim obecanje koje sam dala nasoj dragoj moderatorki Ivi i da okacim moje fotke sa Tenerifa.

Prvo da napisem par redaka o samom ostrvu.Ostrvo nije tako veliko, tako da se moze bez problema za jedan da otici sa severa na jug ostrva ili obratno. Treba nekih sat/sat i po voznje sa jednog kraja na drugi. Spominjem sever i jug zato sto su to uglavnom turisticke destinacije i sto su ta dava kraja povezana autoputom. Na zapadu uglavnom zive mestani i tu nije toliko razvijen turizam u smislu hotela, soping centara i sl., ali vredi otici i pogledati kako i taj deo ostrva izgleda.
Samo je problem sto na tom delu nema autoputa i nekome ko nije odatle nije preporucljivo da se sam uputi autom, jer su to lolalni putevi koji su jako uski i teski su za voznju ko ne poznaje ostrvo.
Tenerife zbog specificne klime inace zovu ostrvo kontinent, zbog toga sto iako pripada Kanarskim ostrvima, na njemu ipak postoje cetiri godisnja doba. Na jugu i severu se klima, pa tako i zgled ostrva dosta razlikuju. Na severu je vreme dosta promenjivo i cesto pada kisa, pa je u skladu sa tim i vegetacija na tom delu bujna, na nekim mestima cak podseca na dzunglu, dok je na jugu skroz suprotna situacija. Na jugu kisa u proseku pada tri dana godisnje ( tako nam je rekla devojka iz agencije koja nas je sacekala), pa je i vegetacija slaba tj. skoro da je i nema.
U samim priobalnim mestima ima zelenila, naravno, ali to sve odrzavaju vestacki sa zalivanjem.
Sto se tice temperature, ide do nekih 34/35 stepeni, ali ne osetite kao kod nas tu temperaturu. E da, posto sam rekla da ga zovu ostrvo kontinent, da ne bude zabune, u turistickim delovima nema jeseni i zime. Taj deo godisnjih doba pripada vulkanu Teide, na cijem vrhu se i u letnje vreme moze desiti da vidite sneg, a istovremeno je na obali 30 i kusur stepeni.
Vulkan Teide su inace i najvisi vrh Spanije i sam vulkan se uzdize iz dna mora, tako da su Tenerife vulkansko ostrvo i dosta plaza ima crni vulkanski pesak, a na dosta njih su se formirale i vulkanske stene od lave koje su jako ostre i na takvim plazama kupanje ima i izvestan rizik, ali i svoje cari. :D

Za one koje interesuje soping, moja preporuka su mesto Los Cristianos na jugu i glavni grad Santa Cruz de Tenerife koji se nalazi na severu.
Ljudi su ljubazni, hrana je ok, moze se naci za svaciji ukus, pa i nas. Obavezno probajte njihove banane, dosta su manje od ovih sto se kod nas prodaju, ali su neverovatno slatke.
Voda iz cesme nije za pice, to se mora kupovati, a posto na ostrvu ne postoji izvor slatke vode ni ta njihova flasirana koju prave od preradjene morske vode i kisnice nije bas nekog ukusa...tako da, bolje neka uvozna da se kupi.
Nocni zivot je takodje dosta raznolik, tako da svako moze naci za sebe nesto. Od diskoteka, barova sa live muzikom do mirnih kafica i restorana. Cene u principu nisu visoke, sa tim da je u 90% posto lokala navece skuplje, tako da su cene pice navece skuplje za evro, evro i po, kako gde.
Jos jedna zanimljivost koju sam procitala tamo u novinama je da iako su Tenerife spansko ostrvo, najveci procenat stanovnistva zauzimaju Englezi, negde oko 32%, onda Spanci, cini mi se oko 26 ili 28% ( nisam sigurna oko cifre postotka), pa Nemci oko 16%...i onda ostali.
Najveci procenat tursista i cine Englezi, ima ih jako puno...tako da ima i dosta engleskih pabova.

Vredi posetiti i Loro park i pogledati izvrsne predstave sa fokama, delfinima, orkama .... http://www.loroparque.com/
I za one koji vole egzebicije sa toboganima fantasticni Siam park, prelepo su ga napravili. http://www.siampark.net/
Takodje je lep i izlet brodom gde se mozete kupati na otvorenom okeanu ili videti delfine ili orke u njihovom prirodnom okruzenju u okeanu. Ja nazalost nisam uspela da napravim lepe fotke ni jednih ni drugih jer bas taj dan kad sam bila na izletu je bio tmuran i nisu bili raspolozeni za "skokove". Bilo ih je stvarno dosta, videli smo gomilu celih jata, ali samo na kratko isplivaju i zarone, bez skokova, a orke su samo stajale u mestu...tako da te slike sa okeana i nisu bas nesto. :(

Dosta od mene.... u svakom slucaju topla preporuka za Tenerife.

A sada slike. :)

Poslednja izmena:
Za pocetak da slike gde se vidi razlika u vegetaciji juga i severa.
Prva slika je pejzazni pogled sa autoputa na prilasku jugu i uglavnom skoro sve tako izgleda pored autoputa u juznom delu.
Druga je isto jug, ali vec turisticki deo sa hotelima i treca je sever, slika i nije bas neka, slikala sam telefonom iz busa jer mi se potrosila baterija na aparatu, ali vidi se na slici koliko je bujnija vegetacija i da ova trava pored puta nije neka koja se odrzava vec je prirodno tu.

uij3.jpg

b39h.jpg

yine.jpg

Poslednja izmena:
Sad malo klasicne turisticke slike.

48do.jpg

Ovaj vrh sto se vidi u daljini na sledece dve slike je vulkan Teide koji se nalazi u sredini ostrva.

bqk4.jpg

5h0a.jpg

1o74.jpg

2o0r.jpg

pgck.jpg

y62c.jpg

ou3a.jpg

hjic.jpg

fo0t.jpg

y2k2.jpg

vd2s.jpg

52bq.jpg

Ovo su stene koje su nastale od podvodnih vulkana i ovo crno veliko kamenje koje se vidi na nekim slikama je takodje vulkanskog porekla.

wyui.jpg

jjii.jpg

cjak.jpg

zfye.jpg

3e59.jpg

Poslednja izmena:
TENERIFE - SVIMA DA ZNAJU DA SE NE UPECAJU !?
već dugo vremena me muči taj problem i jošuvek se bavim njime. Naime 2006-te godine isto kao i većinu vas firma CMC poziva na promociju tajmšeringa za Kopaonik i supruga i ja zakupimo 10 godina. Ali tu nije kraj. Uskoro nas izvlače "iz bubnja" za Dominikanu ili Tenerife.Naše je bilo samo DA i kupiti avio karte do Tenerifa.Moglo se i mi odemo na Tenerife sedam dana. Tamo sretnemo još nekoliko beogradskih parova po istom poslu. I onda počinje igranka u predivnom ambijentu,kafa, sokovi, kokteli "ptičije mleko" i ljubazan domaćin Andrija nas nije ispuštao iz ruku dok nas nije obradio-popust ovaj,popust onaj,plaćanje kako nama odgovara,nema održavanja četiri godine ,održavanje posle do sto evra, članstvo u Interval internacional sistemu ili RCI, razmena, putovanja, bagatela, sve naj naj - itd. itd.
I mi kupimo,potpišemo ugovor. Od svega smo bili još jednom na Tenerifima radi dogovora "da mi to njima lepo vratimo i da oni to prodaju u ime nas". Ništa od razmene, ništa od svega napričanog, ništa više od one ljubaznosti.>Samo traže pare, uvek su svi termini popunjeni, rezervisani nekoliko godina u napred. KONAČNO SMO SHVATILI VELIKU OBMANU I PREVARU.
Sada pokušavam da okupim ljude koji su prošli isto kao mi, da vidimo šta možemo dalje činiti i koja prava možemo ostvariti a ujedno da upozorim sve one kojima se nude slične stvari da ne nasedaju slatkim rečima.

Tenerifi su divni, "ako ima raja na zemlji to je onda tamo" naćete se pokajati -idite, platite put, tamo nema poreza, nije skupo i isplati se sedam dana.

SAVET - ALI NE NASEDAJTE I NE KUPUJTE NIŠTA,

sve drugo je laž i prevara -"daš dinar da uđeš u kolo a 10 da izađeš da se oslobodiš more,nikada dosta para za održavanje-sada je to za nas 340 evra.
Iskreno očekujem da mi se jave ljudi istog iskustva a i oni drugi da me poduče kako bih i ja iskoristio nešto od svega.

Nakon dužih i detaljnih priprema, HR turistička agencija otvara svoju novu poslovnicu na otoku Tenerife sa sjedištem u gradu Playa San Juan na jugu Tenerifa. Agencija nudi smještaj u privatnim apartmanima, hotelima i apart-hotelima, po do sada najboljim cijenama na tržištu ex-YU. Osim toga, organiziraju se razni paket aranžmani za sve dobne skupine i sve oblike aktivnosti. Golf, wind-surfing, hiking, trekking, fishing ture. Transfer s aerodroma do smještaja, rezervacija rent a car vozila. Posjetite FB stranice "nav tenerife" i zatražite ponudu samo za vas. Dobrodošli na Tenerife - Disfruta de todo

Nakon dužih i detaljnih priprema, HR turistička agencija otvara svoju novu poslovnicu na otoku Tenerife sa sjedištem u gradu Playa San Juan na jugu Tenerifa. Agencija nudi smještaj u privatnim apartmanima, hotelima i apart-hotelima, po do sada najboljim cijenama na tržištu ex-YU. Osim toga, organiziraju se razni paket aranžmani za sve dobne skupine i sve oblike aktivnosti. Golf, wind-surfing, hiking, trekking, fishing ture. Transfer s aerodroma do smještaja, rezervacija rent a car vozila. Posjetite FB stranice "nav tenerife" i zatražite ponudu samo za vas. Dobrodošli na Tenerife - Disfruta de todo

Tenerife su po meni jedino dobre kad je kod nas hladno. Znači 11,12,1,2 mjesec s time da su oko Nove Godine cijene smještaja dosta skuplje pa bi ja osobno izbjegavao taj dio godine. Po meni nema smisla ići tamo kad je u Evropi ljeto jer jednostavno ima puno boljih mjesta za vidjeti/doživjeti/provesti se. Ali u hladnim mjesecima Kanari su broj 1, po meni jer jednostavno jedino je tamo dovoljno toplo da možeš u kratke rukave. Osim naravno ako ne želite potrošiti par hiljada dolara za posjet Baliju ili Karibima. Letovi su jeftini, smještaj je također vrlo jeftin, pogotovo ako idete u grupi pa rentate neku vilu sa bazenom kojih tamo ima jako puno.

Back