Green_Arrow
Aktivan član
- Poruka
- 1.092
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odnosno Amazona.ima za svakog po nešto
meni liči da su sve te nove platforme ćerke, majke aliekspres
kod Ali express postoji, imaš tracker, i dokažeš da pošiljka nije stigla, sko ima oštećenja, uslikaš i pošalješ čoveku za komunikacijiJa takve platforme ne volim jer ne postoji mogućnost reklamacije ili povraćaja novca ili je to jako teško.
Jel neko narucivao nesto preko Temu-a ? Iskustva?
Meni izgleda previse jeftino da bi bilo istinito...
Da, ali opet šalji preko okeana da dok stigne nova pošiljka preko okeana i ako uopšte stigne i čovek izgubi živce, pa me opet ovi iz dostave traže pa ako sam tada tu ako nisam šta da se radi...kod Ali express postoji, imaš tracker, i dokažeš da pošiljka nije stigla, sko ima oštećenja, uslikaš i pošalješ čoveku za komunikaciji
bar do sada iskustvo je kod mene takvo
i opet kao nešto da nije , a u stvari sve je to jedno isto, samo kao primer, Temu je u Srbiju, kod mene je nema , ali zato ima jedna druga nova koja se poklapa vremenski sa pojavom Temu
nešto sitno sam poručio preko te nove platforme , čisto da vidim kako funkcionišuDa, ali opet šalji preko okeana da dok stigne nova pošiljka preko okeana i ako uopšte stigne i čovek izgubi živce, pa me opet ovi iz dostave traže pa ako sam tada tu ako nisam šta da se radi...
Ja kada naručim nešto preko interneta isplaniram taj dan da me nađe dostavljač i to je vremenski razmak dva-tri dana od dana naručivanja.
Da, ali opet šalji preko okeana da dok stigne nova pošiljka preko okeana i ako uopšte stigne i čovek izgubi živce, pa me opet ovi iz dostave traže pa ako sam tada tu ako nisam šta da se radi...
Ja kada naručim nešto preko interneta isplaniram taj dan da me nađe dostavljač i to je vremenski razmak dva-tri dana od dana naručivanja.
Ja sam siguran da se nešto može reklamirati tek kada se uskladišti u Srbiji. Sve ostalo mi je jako nesigurno.Не само преко океана него и МОРА па кроз мореузе и канале и око рта па и заливе и кроз урагане и гусаре и разне троуглове и џиновске полипе, тачно да ти се смучи живот и преклињеш дан када си и песму наручио а не нешто из Кине.
Беспотребно кад постоји Али експрес.Jel neko narucivao nesto preko Temu-a ? Iskustva?
Ниси поручивао са Алија па ти и изгледа тако.Nisam, i verovatno neću. Meni i Temu, i Aliexpress izgledaju kao da pazariš na nekom djubrištu.
Bukvalno je sve isto kinesko što kupuješ u Srbiji, samo mnogo jeftinije jer dobijaš direktno iz Kine, umesto da plaćaš naše preprodavce/nabavljače i njihove razne poreze.Nisam, i verovatno neću. Meni i Temu, i Aliexpress izgledaju kao da pazariš na nekom djubrištu. I na jednoj, i na drugoj platformi sam video npr da se dosta često prodaju fake usb memorije sa po terabajt, za male pare. Gomila krš elektronike, upitnog kvaliteta i sigurnosti. Uzeo bih možda neku glupost, sitnicu, ali elektroniku ili nešto skuplje nikad, ili nešto što može da mi utiče na zdravlje, poput plastičnih posuda za hranu, od upitnih materijala
Ima i toga. Ali jedno je kad kupuješ kineski proizvod koji jeste ono što si hteo da kupiš, a drugo je kad kupiš lažnjak. A po ocenama pojedinih proizvoda, vidim da ima dosta falš elektronike koja uopšte ne radi, ili radi neko kratko vreme. Pa onda lažno reklamiranje, dobiješ proizvod koji nije u skladu sa slikama, ili su dimenzije neočekivane, itd. Samo sitnice bih kupio tako bukvalno, maske za telefon, i sličnoBukvalno je sve isto kinesko što kupuješ u Srbiji, samo mnogo jeftinije jer dobijaš direktno iz Kine, umesto da plaćaš naše preprodavce/nabavljače i njihove razne poreze.
To što pričaš ima smisla samo ako ništa kinesko ne kupuješ uopšte, ali koja je šansa kad je kineska trgovina najdominantnija u svetu.
Pa elektroniku baš i ne preporučujem, jer iako je i evrpska elektronika uglavnom kineskog porekla makar postoji neka kontrola kvaliteta, na Aliju gomila elektronike nije čak ni markirana... čak ni neke žnj kineske firme, nego bukvalno samo proizvod koji nema ni ime niti ikakvu garanciju.Ima i toga. Ali jedno je kad kupuješ kineski proizvod koji jeste ono što si hteo da kupiš, a drugo je kad kupiš lažnjak. A po ocenama pojedinih proizvoda, vidim da ima dosta falš elektronike koja uopšte ne radi, ili radi neko kratko vreme.
Pogledaj sve slike ili slike sličnih proizvoda, obično bude bar 1 prava slika (mislim da moraju po pravilima sajta)Pa onda lažno reklamiranje, dobiješ proizvod koji nije u skladu sa slikama, ili su dimenzije neočekivane, itd. Samo sitnice bih kupio tako bukvalno, maske za telefon, i slično
zato postoje mišljenja korisnika, prvo pročitaš rivjue , pa odlučuješIma i toga. Ali jedno je kad kupuješ kineski proizvod koji jeste ono što si hteo da kupiš, a drugo je kad kupiš lažnjak. A po ocenama pojedinih proizvoda, vidim da ima dosta falš elektronike koja uopšte ne radi, ili radi neko kratko vreme. Pa onda lažno reklamiranje, dobiješ proizvod koji nije u skladu sa slikama, ili su dimenzije neočekivane, itd. Samo sitnice bih kupio tako bukvalno, maske za telefon, i slično
I sa tim treba biti obazrivzato postoje mišljenja korisnika, prvo pročitaš rivjue , pa odlučuješ
misliš na lažne recenzije, i selektivno objavljivanje , da slažem se sa tobom, ima i toga, ali uvek sa naznakomI sa tim treba biti obazriv
Jel neko narucivao nesto preko Temu-a ? Iskustva?
Сад је јефтино, раније је било џабе.Bukvalno je sve isto kinesko što kupuješ u Srbiji, samo mnogo jeftinije jer dobijaš direktno iz Kine, umesto da plaćaš naše preprodavce/nabavljače i njihove razne poreze.
To što pričaš ima smisla samo ako ništa kinesko ne kupuješ uopšte, ali koja je šansa kad je kineska trgovina najdominantnija u svetu.