Temperatura procesora

• Začetnik teme Začetnik teme SS88
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SS88

Primećen član
Poruka
915
Kolika sme biti najveca temperatura procesora i u kojem vremenskom periodu se sme na tom nivou odrzavati?
Imam 5000+ Black Edition, na njemu Cooler Master, 754 mislim da je... PC-Probe2 mi prilikom pokretanja jedne igrice javlja temperaturu preko 60'C (na tu vrednost podesen Treshold)... Ukljucen mi je i 'Q-fan' i 'qool&quiet'... vent. se vrti u 'performance' rezimu na 2220/min... a temperatura tolika.
Do koje vrednosti smem pomerati taj 'Treshold', a da ne stetim procesoru?

A zasto mi toliko podize temperaturu i kako to da sprecim? U pitanju je NFS Pro Str. , i vec u pocetnom meniju mi tako podigne temp., a dok igram Crysis na nekim srednjim podesavanjima, temp. ne prelazi 50-52'C...
Nije klokovan, na M3A ploci je, 8600GT xxx graficka, 2x1GB 800MHz (dual chanel)...

Može da se desi da nisi dobro stavio hladnjak. Probaj da isključiš QFan, CoolQuiet i ostale programe koji usporavaju ventilatore, može biti da ti je neki od njih namešten da mu "Target" temperatura procesora bude 60 stepeni da bi bio što tiši ventilator. U tom slučaju, program se trudi da ventilator vrti tačno onolikom brzinom kolika je dovolja da temperatura bude 60 stepeni,a to je ono što se tebi ne sviđa. U svakom slučaju, probaj potpuno da isključiš sve te opcije i u BIOSu i u Windowsu, da se fan stalno vrti maximalno pa vidi kakva je onda situacija.

Ako temperatura bude i dalje visoka, možda cooler nije dobro postavljen. Da ga nisi možda skidao pa vraćao bez menjanja paste?

Onda verovatno treba bolje da se namesti cooler i da se zameni pasta. Ako te ne mrzi... :-)

Ako ni to ne radi, a po svaku cenu želiš tih računar i hladan CPU, onda ti ostaje jedino da kupiš bolji cooler.

ja imam ibm 8084-7eg
193687_1.jpg

grije se na 80-90 stepeni
bas nemam srece sa racunarima
svi neki vreli u pm

Back