temelji sf filmova u prorocanstvima ?

Svi od nauke pretpostavljam.
Cunami u Njujorku, zajedno sa njegovim klizanjem niz kontinentalnu ploču i isto tako navodno jako verovano otcepljenje i survavanje komada Kalifornije, sve sa LA u Pacifik je svako mao tema na diskaveriju. To se zna već odavno, a kako niko od silnih miliona, ni na jednom ni na drugom mestu, ni malo ne benda za to, nego ganjaju svakodnevicu sve sa gradskim prevozom, autori timare plodno tlo za paljevinu.

Kakvi temelji u sf filmovima, to je budalaština a evo zašto.

Holivud je mašina za pravljenje para, oni ne ebu ni umetnost, ni nauku, ni proročanstva. Da procene da će na filmu o Tarabićima zgrnuti stotine miliona, braću bi glumili Tom Kruz, Bret Pit i ostale megazvezde.

Svi mi u podjednakoj meri znamo za te moguće kataklizme, i osećamo, manje više, teskobu zbog toga. Naravno, producenti to znaju, jako dobro kontaju kako se diže gledanost i ubire dolar. Igranjem sa ljudskim strahovima, željama i htenjima. Nedavno sam na jednom književnom sajtu napisao zašto je zombi podžanr besmrtan i mega popularan; to nema veze sa samim zombijima, oni su opravdanje i pokretač anarhije i divljanja koji svako od nas priželjkuje. Zombi su opravdanje, šatro potraga za lekom i uspostavom civilizacije izgovor pred sopstvenom savešću i da bude sve lepo prikriveno (htenja i želje) i politički korektno.

Sve to producenti znaju i štancaju hipergledane zombi i ostale postapokaliptičke cirkuse.
Ko želi malo dublji film (naravno, nisu se proslavili mnogo) neka pogleda The road i On the beach. Tu su ti holivud recepti zanemareni i gledaoc se ne oseća sjajno nakon završetka filma.

Za umetnički cirkus, uz koji će mnogi da zaspu, obavezno Tarkovski sa Stalkerom i Solarisom, može i Kronenberg sa Exzistenz, a i onaj ludak von Trier sa Antihristom.

Sva nabrojana dela nemaju veze ni sa Holivudskom mašinom, ni sa proročanstvima koje je ista samlela. A ni obratno.

Filmovi su sredstvo manipulacije ljudima. Na sve načine će oni koji misle da upravljaju ljudima, pokušati sprovesti svoje planove o potpunoj kontroli nad svim i svakim. Svakako su i ovi filmovi na trom zadatku jer trebaju u podsvijest usaditi ideju o priošpasti ljudske vrsta a ond ase oni javljaju kao spasitelji.n Ljudska vrsta niti propada niti može propanuti, jedino može napredovati ali će tada zaista izmaći ispod kontrole i ovih naših budalaća i vanzemaljske stoke.

Filmovi mogu manipulisati samo glupamarosima, labilnim i kretenima.
Volim filmove i često ih gledam. Možda sam sada programiran?

:D :D :D Tačno si sve rekao. Volim i ja filmove ali nas zaista "prepariraju njima. Filmovi su simulacija životnih situacija, pa kako je naš zadatak da skupljamo iskustva vrlo smo prijemčivi da preko filmskih simulacija skupljamo iskustva, to je jače od nas. Koliko god se opirali lukavi manipulatori umiju ostvaritit što su naumili. Ponekad je dovoljan jedan ton u muzičkoj pratnji da odigra ulogu okidača ili neki znak neđe sa strane kojega svjesno nijesmo registrovali. Ti mentalni okidači su vrlo ozbiljna stvar.

Back