Tematika: Vampiri

Mislim da je ono sto nas najvise privlaci kod vampirske fantastike i vampira ideja da nekom potpuno obicnom, prosecnom ( u smislu da nije veliki ratnik iz prorocanstva, ili mracni gospodar ili polubog) besmrtnost i vecna mladost tek tako "padne sa neba". Motivi lepote i prokletstva se mogu naci i u najstarijim zabelezenim pricama kod mnogih kultura i religija.
Najbolje stivo na ovu temu na koje sam naisao su svakako Vampirske Hronike od En Rajs. Vampiri u True Blood su dobro odradjeni, ali ostatak likova u seriji su pretezno twilight-alike sranje. Mislim da je En Rajs prva koja je pomalo romantizovala Vampire i dosla na ideju da su oni medju nama, a ne mracne zveri u nekom jezivom zamku u nekakvoj rumunskoj pustosi(nisam siguran, ako je neko bio pre nje, ispravite me! ) (:

Salemovo je odlično... meni je čak i bolja ona priča u knjizi od same knjige, ona sa vampirskom devojčicom i povratkom po
snegu na cestu gde je tip izgubio ženu i ćerku... atmosfera uh, stvarno da se čovek naježi.

Pozdrav vampircici.

Imam za predlog seriju True Blood (skoro je zavrsila 5-ta sezona). Postoje i knjige po kojima je radjena serija. (link)
Prve cetiri sezone su sasvim ok (ljudi koji su citali knjige kazu da se stvari podudaraju) i nakon svake sezone ima kraj starih i pocetak nekih novih dogadjaja. Peta sezona malo zeza jer su oduzeli/dodali stvari koje su bitne/koje ne postoje.

Osim vampira ima tu i vukodlaka, vestica, vikana, vile, menade itd. Ako ste za nadprirodne stvorove serija je onako (nije katastrofa).

Pozdrav vampircici.

Imam za predlog seriju True Blood (skoro je zavrsila 5-ta sezona). Postoje i knjige po kojima je radjena serija. (link)
Prve cetiri sezone su sasvim ok (ljudi koji su citali knjige kazu da se stvari podudaraju) i nakon svake sezone ima kraj starih i pocetak nekih novih dogadjaja. Peta sezona malo zeza jer su oduzeli/dodali stvari koje su bitne/koje ne postoje.

Osim vampira ima tu i vukodlaka, vestica, vikana, vile, menade itd. Ako ste za nadprirodne stvorove serija je onako (nije katastrofa).

Mnogo volim True Blood. Skroz opaljena i prilicno nepredvidiva serija. Scenaristi su izgleda bili u nekom tripu dok su je pisali, ali meni se bas bas svidja. Sve je moguce u Bon Tempsu :D

Back