Tema za korisnike koji imaju zaražen računar

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e donjem desnom uglu mi se pojavilo upozorenje (crvene boje) na koje kad kliknem se pojavi upozorenje da mi je isključena funkcija Automatic Updates
pokušavao sam nekoliko puta tu funkciju da stavim u pogon ali bezuspešno
:(
od tada mi se dešavaju dosta čudne stvari sa kompjuterom:dash:
:(
molio bih ako ima ko da mi pomogne
a naročito drBora jer sam s njim ranije imao uspešnu saradnju po sličnom pitanju
:)
pozz svima
:)
Nisi naveo ništa precizno, šta si to pokušavao da bi povratio AU?
I koje ti se to čudne stvari dešavaju sa kompjuterom?

Ja bih ti preporučio detaljno skeniranje kompa ažuriranim AV programom (po mogućstvu da nije AVG) i to iz Safe Moda, zatim skeniranje nekim od poznatijih anti-spyware programa (ne bi loše bilo da upotrebiš par njih) i ukoliko si siguran da ti je komp potpuno čist od virusa, upotrebi sledeći programčić koji bi trebao da ti reši problem sa AU :arrow: Dial-a-fix , čekiraj Fix Windows Update >> GO! ;)

BTW. DrBora već duže vreme ne 'stanuje' na ovom forumu, nažalost, tako da ti ne može izaći u susret.

Diskutovati o kvalitetu AVP-a je presipanje iz šupljeg u prazno,
ili ti gubljenje vremena, pošto će se uvek naći i za i protiv.

Svaki AVP je koliko toliko dobar, uz neki FireWall, SpywareBlaster i izbegavanje
korišćenja IE-a.

A sve to opet zavisi od toga gde ideš i šta radiš po net-u!!

Ako nemaš ništa drugo, instaliraj, prati i obavesti :D!!

Diskutovati o kvalitetu AVP-a je presipanje iz šupljeg u prazno,
ili ti gubljenje vremena, pošto će se uvek naći i za i protiv.

Svaki AVP je koliko toliko dobar, uz neki FireWall, SpywareBlaster i izbegavanje
korišćenja IE-a.

A sve to opet zavisi od toga gde ideš i šta radiš po net-u!!

Ako nemaš ništa drugo, instaliraj, prati i obavesti :D!!

Od prilike tako...
ja i ne koristim te AV programe a posjecujem "gadne" sajtove, gdje sve vrvi od virusa.

Prije pola godine sam instalirao bitdefender 2009, malo sam ga koristio i išao deinstalirati. Nije mi uspjelo, nešto sam pobrisao ručno, nešto maknuo sam Bitdefender uninstall utilitiy-em a registry popravio pomoću registry repair programa.Ipak mi je na disku ostala prazna mapa BD 2009 koja se nije dala izbrisati, pa sam je ostavio tako. Prešao sam na pandu, koju sam koristio i kao av i kao firewall.

E pa prije par dana sam primjetio da se panda nije digla skupa sa xp-om. Pokrenuo sam malwarebytesov antimalware koji imam, našao mi je i uništio par crva i trojana. Nakon restarta još nema pande.... al sam primjetio nešto novo - ona prazna mapa od bitdefendera narasla je na 80 mb i unutra su se sami od sebe pojavili svi BD fajlovi (!) (vejorajtno je bd setup bionegdje windows mapi), a slika zatreperi svakih par sekunda kad je sadržaj BD mape prikazan na monitoru.

Imam na disku zipan spyware doctor s antivirusom ali setup se nije htio pokrenuti. Downloadao sam avg free, ali se isto desilo i s njim. Pa sam probao skinuti demo kaspersky net security, ista stvar. Nakon toga sam redom isprobao skoro sve online av skenove koje sam mogao naći - i ni jedan se ne može pokrenut. Ne radi ni windows safe mode. Ne radi roll back systema na stanje od prije par dana. Nakon što aktivno radim s računalom nekoliko sati prostor na glavnom c: disku mi se smanji za oko 100mb.

Pošto bez pande nemam ozbiljan firewall downloadao sam zonealarm i komodo ali ni njihove instalacije ne mogu se pokrenuti (sad sam na xp firewallu). Strateška igra koju već dugo igram i prije je letila, sada vidno trza i zastajkuje.

Što se tiče onog fantomskog bitdefendera - s BD stranica sam skinuo njihov emergency uninstall utility i probao deinstalaciju "na suho", ali ne ide. Taj novi, parazitski bitdefender ne da se maknuti. Na BD stranicama pokrenuo sam i njihov online av scan i začudo, ovaj je proradio - našao je i pobrisao mi još nekoliko virusa... ali situacija je i nakon ovoga ostala ista. Danas sam opet probao opet pokrenuti malwarebytes i neće dase digne,daje neku čudnu poruku o grešci.

Dakle sad sam prisiljen koristiti xp firewall, antivirusi se uglavnom odbijaju instalirati, taj čudni BD mi je na disku i vjerojatno negdje imam još virusa...

Ima neko ideju kako ovo rješiti bez da nanovo instaliram xp (što bi mi bilo najnepraktičnije)?

Očigledno je da deinstalaciju BitDefender-a nisi odradio kako treba, zato su ti i ostali neki njegovi fajlovi. Posle kažeš, da si instalirao Pandu ali ne kažeš dal' si i nju deinstalirao ili nisi? Pokušavao si da instaliraš neke druge AV programe i nisi uspeo, jer prethodne nisi u potpunosti uklonio, a verovatno si u međuvremenu pokupio i neke viruse, pa ti i oni dodatno prave probleme.

Kad neki program neće da se deinstalira kako treba, probaš na matičnom sajtu da nađeš neki od uninstall utility-ja, a ne ti prvo nešto ručno obrišeš, pa onda probaš sa utility-jem. Ne može to tako.

Drugo, ako se kojim slučajem av program ne učita zajedno sa startovanjem Wina, probaš ručno da ga startuješ.

Inače, nakon svega onoga što si napisao, moj ti je predlog reinstall novog Wina.

Posto mi je upalo nekoliko virusa i posto sam ih izbriso pa kada sam restartovao racunar pojavilo mi se ovo na ekranu (zaokruzeno na slici) i svaki cas izbacuje da downloadujem softver sa ova dva sajta http://www.cleansoftwares.com/ i http://www.checkssecurity.com/ takodje izbacuje i critical system errors virus found....
Prvi put vidim ovako nesto da li je ovo neka "navlakusa" da bi mi ubacili jos virusa ili???
I ako neko zna kako da resim ako ne reinstaliracu windows? Inace Spybot ne nalazi vise nista kao ni Kav takodje ni Bit defender ne nalazi nikakav virus ali ovo i dalje stoji???

ne znam da li je ovo virus ili nesto drugo ali ovo zaokruzeno na slici je slicica igrice koja dolazi u Windows...Minesweper...(mislim da se ovako pise...)

Molim za savet:
pojavio mi se MS Antispyware, koji mi stalno trazi da kupim softver. Prijavljuje da mi je kompjuter inficiran Spyware/om, kao i da u memoriji i fajlovima imam neke druge viruse. Kad kliknem na opciju "continue evaluating", vraća me na početak. Ne mogu da otvorim Internet Explorer, ne mogu da disejblujem MS Antispyware, ne mogu da aktiviram nijedan AV program.

Šta učiniti?

@Koleginice

Za početak skini Malwarebytes' Anti-Malware, update-uj ga i preskeniraj njime komp, a zatim isprati uputstvo za postavljanje HijackThis log-a sa ove teme :arrow: http://forum.krstarica.com/threads/167305 (tamo ćeš pronaći još par korisnih programa koji ti takođe mogu biti od koristi). Kad Malwarebytes' završi sačuvaj log, kao i log od HijackThis-a i postavi ih na forumu u novoj temi.

@Koleginice

Za početak skini Malwarebytes' Anti-Malware, update-uj ga i preskeniraj njime komp, a zatim isprati uputstvo za postavljanje HijackThis log-a sa ove teme :arrow: http://forum.krstarica.com/threads/167305 (tamo ćeš pronaći još par korisnih programa koji ti takođe mogu biti od koristi). Kad Malwarebytes' završi sačuvaj log, kao i log od HijackThis-a i postavi ih na forumu u novoj temi.

Malwarebytes je prvo što sam skinula ali uopšte nije mogla da se pokrene instalacija.

A dok ne postaviš taj log, možeš u međuvremenu probati jednu express varijantu:
1. Isključi System restore (desni klik na My Comp > Properties > kartica System Restore > i čekiraš Turn of system restore...​
2. Skini ovo programče (ako možeš) :arrow: Remove MS Antispyware 2009 i sa njim pročešljaj komp, pa onda postavi log od HijackThis-a, da vidimo da nije nešto zaostalo. Ovako će biti bar malo brže. ;)

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 8:42:55, on 12.2.2009
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Share-to-Web\hpgs2wnf.exe
C:\cistac\cistac_v1.99.1.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://home.sweetim.com
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://home.sweetim.com
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = http=localhost:7070
R3 - URLSearchHook: (no name) - {00A6FAF6-072E-44cf-8957-5838F569A31D} - C:\Program Files\MyWebSearch\SrchAstt\1.bin\MWSSRCAS.DLL
R3 - URLSearchHook: SweetIM ToolbarURLSearchHook Class - {EEE6C35D-6118-11DC-9C72-001320C79847} - C:\Program Files\SweetIM\Toolbars\Internet Explorer\mgHelper.dll
O2 - BHO: C:\WINDOWS\system32\hsfd83jfdg.dll - {C5BF49A2-94F3-42BD-F434-3604812C8955} - C:\WINDOWS\system32\hsfd83jfdg.dll
O3 - Toolbar: Norton Internet Security 2006 - {0B53EAC3-8D69-4b9e-9B19-A37C9A5676A7} - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {C4069E3A-68F1-403E-B40E-20066696354B} - C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: My Web Search - {07B18EA9-A523-4961-B6BB-170DE4475CCA} - C:\Program Files\MyWebSearch\bar\1.bin\MWSBAR.DLL
O3 - Toolbar: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O3 - Toolbar: SweetIM Toolbar for Internet Explorer - {EEE6C35B-6118-11DC-9C72-001320C79847} - C:\Program Files\SweetIM\Toolbars\Internet Explorer\mgToolbarIE.dll
O4 - HKLM\..\Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent
O4 - HKLM\..\Run: [LaunchAp] "C:\Program Files\Launch Manager\LaunchAp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [HotkeyApp] "C:\Program Files\Launch Manager\HotkeyApp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [LMgrVolOSD] "C:\Program Files\Launch Manager\OSD.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [LMgrOSD] "C:\Program Files\Launch Manager\OSDCtrl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Wbutton] "C:\Program Files\Launch Manager\Wbutton.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [CtrlVol] C:\Program Files\Launch Manager\CtrlVol.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SkyTel] SkyTel.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [AzMixerSel] C:\Program Files\Realtek\InstallShield\AzMixerSel.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxtray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxhkcmd] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxpers] C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SMSERIAL] sm56hlpr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [WatcherHelper] "C:\Program Files\Sierra Wireless Inc\3G Watcher\WaHelper.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Symantec PIF AlertEng] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\PIF\{B8E1DD85-8582-4c61-B58F-2F227FCA9A08}\PIFSvc.exe" /a /m "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\PIF\{B8E1DD85-8582-4c61-B58F-2F227FCA9A08}\AlertEng.dll"
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 7.0] "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Distillr\Acrotray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Share-to-Web Namespace Daemon] C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Share-to-Web\hpgs2wnd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [mouseElf] C:\PROGRA~1\SCROLL~1\MouseElf.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [My Web Search Bar] rundll32 C:\PROGRA~1\MYWEBS~1\bar\1.bin\MWSBAR.DLL,S
O4 - HKLM\..\Run: [MyWebSearch Email Plugin] C:\PROGRA~1\MYWEBS~1\bar\1.bin\mwsoemon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SweetIM] C:\Program Files\SweetIM\Messenger\SweetIM.exe
O4 - HKLM\..\Run: [jsf8uiw3jnjgffght] C:\DOCUME~1\Milka\LOCALS~1\Temp\winlognn.exe
O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avgnt.exe" /min
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [IncrediMail] C:\Program Files\IncrediMail\bin\IncMail.exe /c
O4 - HKCU\..\Run: [MyWebSearch Email Plugin] C:\PROGRA~1\MYWEBS~1\bar\1.bin\mwsoemon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\1.2.1128.5462\GoogleToolbarNotifier.exe
O4 - HKCU\..\Run: [jsf8uiw3jnjgffght] C:\DOCUME~1\Milka\LOCALS~1\Temp\winlognn.exe
O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Global Startup: Adobe Acrobat Speed Launcher.lnk = ?
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: &Search - http://edits.mywebsearch.com/toolbaredits/menusearch.jhtml?p=ZNxmk789YYYU
O8 - Extra context menu item: Convert link target to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert link target to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert selected links to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert selected links to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert selection to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert selection to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Skype - {77BF5300-1474-4EC7-9980-D32B190E9B07} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {1D4DB7D2-6EC9-47A3-BD87-1E41684E07BB} - http://ak.exe.imgfarm.com/images/no...ei/SmileyCentralFWBInitialSetup1.0.0.15-3.cab
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL

Back