pokreni iz safe moda (pritiskas f8 prilikom paljenja racunara)
evo sad sam pokušao ali ne može.piše mi "ERROR the filename,directory name,or volume label syntax is incorrect. išao sam na opciju safe mode.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pokreni iz safe moda (pritiskas f8 prilikom paljenja racunara)
imam ogroman problem. pojavio mi se neki virus za koji mi je drugar rekao da je lažnjak.uglavnom, zove se "security tool firewall alert" i kao on prepoznaje u kompu nekih gomilu virusa,crva i ostalih gluposti.kad uključim nod32 on ne prepoznaje nikakav virus. skinuo mi je ikone sa desktopa i ostavio mi siv ekran.ne da mi da pokrenem nijedan program osim mozile. stalno mi izbacuje da su mi razni fajlovi zaraženi kojekakvim virusima a kad ga ignorišem duže vreme on mi restartuje komp. reče mi drugar,koji je programer da postoji neki alat za skidanje ovog lažnog antivirus programa.pitao bih njega kako da uradim to ali nije trenutno ovde.molim vas pomozite,hitno mi je.
Poštovani moderatori,gori mi pod nogama,molim vas pustite prvu poruku.
Molim vas, pomagajte, došla sam već u fazu očaja. Prvo je kompjuter počeo da mi se restartira bezveze, u toku rada.
Onda sam uključila antivirusni program i on bi mi pokazao prisutnost Exploit.PDF-JS.Gen, ali ne bi završio proces nego bi se kompjuter nakon nekog vremena ponovo restartirao. Taj antivirusni program se zove CounterSpy i iako sam ga ja stavila kao anti-spyware program drugi antivirusni programi (koje sam stavila kasnije) su ga kasnije prepoznali kao Vipre antivirus. Jednom ili dvaput (od desetak puta koliko sam pokretala taj antivirusni program) skeniranje je završeno do kraja i nije pokazivalo ništa, ali bi se već pri slijedećem skeniranju (što sam uvijek činila da bih provjerila da je konačno sve u redu) ponovo restartirao.
Inače uz CounterSpy sam imala instaliran i Norton, ali s Nortonom bi se nakon nekog vremena od uključivanja kompjuter restartirao i to je sve.
Onda sam promijenila 2 druga antivirusna programa (Avira i ESET Smart Security). Ni jedan ne može završiti skeniranje bez resetiranja kompjutera.
Onda sam došla na Krstaricu i pročitala onu temu dr Bore: Uputstvo za traženje pomoći oko problema vezanih za Malware (viruse, crve, adware...), učinila ono što kaže u toj temi, ali još uvijek bez rezultata...
Molim vas, pomozite mi...
Log izgleda cist..jedino mozes ovo fixati R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://safesearch.cyberdefender.com/smallsearch.html
Jel imas jos neki problem osim restarta?
Koji av ti je prijavio exploit?
Probaj da instaliras Kaspersky i njime skeniraj komp..
Ne znam zasto ti nece Kasper da se pokrene u safe modu,morao bi,prijavi da je safe mod,ali moze da se skenira.
Probaj da skeniras sa Malwarebytes antimalware,isto u safe modu.Idi kao administrator,ako ti nalog nije sa admin privilegijama.
Ako ne uspes onda ti ostaje da probas Dr.Web Curelt
-preuzmi program Dr.Web CureIt!.
-posle preuzimanja restartuj racunar u safe mode-u
-kada se ucita safe mode pokreni Dr.Web CureIt!.
-kad se upali odaberi Start. On ce automatski poceti da skenira racunar. Pustiti da skenira (to je Express Scan).
-kada zavrsi sa skeniranjem odaberi kompletno skeniranje - Complete scan i sa desne strane pritisni dugme Start Scanning (izgleda kao Play dugme).
Pokazi log CureIt!-a koji se nalazi u C:\Documents and Settings\USERNAME\DoctorWeb\
To sto kaze da su neke f-je ogranicene,nema veze,ako nekako moze da odradi scan.
Kad bi uspela da ispratis na kom fajlu tacno "zapne" kad skenira,tj.pocne restart,ne bi bilo lose..
...
nema bolje solucije od formatiranja c particije