Tema za korisnike koji imaju zaražen računar

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
***** li ga kako je prosao, ali Kaspersky ga je prijavio. Odradio sam sve gore preporuceno i u ovom trenutku nijedan od alata kao sto su Malwerbytes, Spyboot Search & Destroy, Super antimalware ne detetkuje nista.

Uklonili su ono sto je bilo i komp radi kao munja ,jedino sto mi deluje jos problematicno jeste sto se sistem i dalje boot-uje prilicno sporije nego pre svega ovoga.

:think::dontunderstand:

Ajd skeniraj komp sa Kasperskim i pokazi ovde log.

***** li ga kako je prosao, ali Kaspersky ga je prijavio. Odradio sam sve gore preporuceno i u ovom trenutku nijedan od alata kao sto su Malwerbytes, Spyboot Search & Destroy, Super antimalware ne detetkuje nista. Uklonili su ono sto je bilo i komp radi kao munja ,jedino sto mi deluje jos problematicno jeste sto se sistem i dalje boot-uje prilicno sporije nego pre svega ovoga.
Па Касперски ти га је пријавио, али је очигледно да га је и уклонио, јер он има (као и већина других ав програма) дефиниције за њега.

Molim vas za pomoc u vezi virusa Win32/conficker.as worm.Detektovao ga je Nod 32 (nije ful verzija).Svaki put me upozori da ga je detektovao u direktorijumu C:\WINDOWS\Temp\Nodafcd.tmp , i da ce ga izbrisati nakon restarta sistema.Medjutim posle restarta fajl je i dalje prisutan i nemoze se ni fizicki obrisati, ni uz pomoc total.cmd , Norton comand. a ni iz command prompt linije komandom "delete".Skinuo sam i program "Sophos Cleanup Tool" , kojim sam skenirao disk i u njegovom logu se pojavio jos jedan fajl u istom direktorijumu. ...\Perflib_Perfdata-10c.dat .I posle trazenog restarta fajlovi su jos prisutni i nemogu se obrisati. Hteo bih da izbegnem komandu :'format C:" iako je najsigurnija.
OS je Windows XP... Unapred hvala svima.

Molim vas za pomoc u vezi virusa Win32/conficker.as worm.Detektovao ga je Nod 32 (nije ful verzija).Svaki put me upozori da ga je detektovao u direktorijumu C:\WINDOWS\Temp\Nodafcd.tmp , i da ce ga izbrisati nakon restarta sistema.Medjutim posle restarta fajl je i dalje prisutan i nemoze se ni fizicki obrisati, ni uz pomoc total.cmd , Norton comand. a ni iz command prompt linije komandom "delete".Skinuo sam i program "Sophos Cleanup Tool" , kojim sam skenirao disk i u njegovom logu se pojavio jos jedan fajl u istom direktorijumu. ...\Perflib_Perfdata-10c.dat .I posle trazenog restarta fajlovi su jos prisutni i nemogu se obrisati. Hteo bih da izbegnem komandu :'format C:" iako je najsigurnija.
Јеси ли пробао то из Сејф Мода да одрадиш?
Ако ни тако неће да га уклони, пробај онда Kaspersky online scanner, на овом линку ћеш наћи и упутство за коришћење истог.

Potrazi medju servisima nepoznat servis i disejbluj ga.
Pogledaj nesto od ovog.

Hvala svima koji su mi odgovorili i pomogli da resim problem.Problem mi je resio Kaspersky trial version , ali posto je prilicno naporan sa odbrojavanjem trial perioda naci cu mu zamenu. Pozz za sve.

Trial Reseter dobro odrađuje posao...
wet.gif

Imam pitanje i trebao bi mi brz odgovor...
...instaliran je AVG antivirus...i malopre je iskočio prozorčić na kome je
pisalo da je pronašao trojanca...e sad ja ne znam jesam li kliknula na pravo
mesto da ga uništi....pokušala sam da otvorim i vidim šta se dešava ali
neće kad kliknem na ikonu za AVG..samo se vrti malo i stane..ništa :dontunderstand:

..unapred...hvala....

Imam pitanje i trebao bi mi brz odgovor...
...instaliran je AVG antivirus...i malopre je iskočio prozorčić na kome je
pisalo da je pronašao trojanca...e sad ja ne znam jesam li kliknula na pravo
mesto da ga uništi....pokušala sam da otvorim i vidim šta se dešava ali
neće kad kliknem na ikonu za AVG..samo se vrti malo i stane..ništa :dontunderstand:

..unapred...hvala....

Koje opcije imas, nakon obavjestenja da je Trojanac pronadjen?

Mozda se automatski ukljucio da SCANN-ira racunar...pusti ga da odradi do kraja...nemoj nista dirati...

Javi poslije sta je bilo...

..izgleda da je skrnirao..ali zašto mi se bilo sve pogubilo..morala sam ponovo da
otvaram Operu..i da unesem sve što mi se tu inače nalazilo...
..a stvarno mogao bi neko ako ima vremena da napiše za nas neznalice..šta se
i kako radi...šta se dešava kad se pojavi ovo ili ono...ja samo mogu na slepo
da kliknem negde pa da još više zeznem stvar...:dash:..a pritom nisam neko
ko prvi put sedi za računarom...znači ne znam egleski:mrgreen:i to me baš
koči puno....:rumenko:

Pazi...

Svaki ANTIVIRUS PROGRAM ima svoje opcije...ne moze neko sada da napravi tutorial ili uputstvo za upotrebu koje bi bilo univerzalno.

-Bitno je da ako vec skidas neki ANTIVIRSU PROGRAM, znas o kojem programu je rjec.
Vecina programa ce ti vec nakon INSTALL-acije ponuditi automatski UPDATE i SCANN racunara.

-Ono sto ti treba da uradis je da dobro procitas....prije nego sto nesto kliknes.
Ako imas problema sa engleskim ubaci nepoznatu rjac ovde: http://translate.google.ch/?hl=de&tab=wT#...nije 100% vjerodostojan ali ce te navesti na smisao.

-Bitno je da, ako vec, prihvataas opcije koje ti tvoj ANTIVIRUS NUDI...opet kazem...ne prije nego sto procitas o cemu se radi.

Sada...ANTIVIRUS ti je precesljao racunar...da li si dobila ikakvu informaciju ili obavjestenje?

Da ostavim i ovde post:
Ja sam skoro imala trojanca- my engine (nesto),jedva sam ga se otarasila iz safe moda sa Malwarebytes.
Sad,kao program je sve obrisao,ali mi ipak explorer ne preprucuje izlazak na google mail stranicu.
Pitanje je da li mi je zaostao neki virus ili je to cisto preventivno,jer sam trojanca skinula dok sam bila na google mail?
Sta da radim? Dal da idem na stranicu ili ne? Ne bih opet da mi ono cudo vristi i da mi unisti moj dragi kompBas neprijatno iskustvo.
Takodje vidim da je virus obrisao neke drajvere :eek:

Da ostavim i ovde post:
Ja sam skoro imala trojanca- my engine (nesto),jedva sam ga se otarasila iz safe moda sa Malwarebytes.
Sad,kao program je sve obrisao,ali mi ipak explorer ne preprucuje izlazak na google mail stranicu.
Pitanje je da li mi je zaostao neki virus ili je to cisto preventivno,jer sam trojanca skinula dok sam bila na google mail?
Sta da radim? Dal da idem na stranicu ili ne? Ne bih opet da mi ono cudo vristi i da mi unisti moj dragi kompBas neprijatno iskustvo.
Takodje vidim da je virus obrisao neke drajvere :eek:

Nećeš znati dok ne izađeš na google...šta imaš od zaštite....samo malo hrabrosti...drajvere ponovo instaliraj...

Poslednja izmena:
Evo ovako ljudi,vec neko vreme ne mogu da pristupim svom gmail nalogu,samo sa svog racunara,probao sam kod druga,i radi bez problema.Evo koju gresku mi izbacuje:

Грешка у SSL вези.

Није могуће успоставити безбедну везу са сервером. Могуће је да се ради о проблему са сервером или је за успостављање везе потребан сертификат за потврду идентитета клијента који не поседујете.
Istu gresku mi izbacuje i kada pokusam da se ulogujem na you tube
Probao sam sa drugim pretrazivacima,skenirao i ocistio komp iz safe moda sa malwarebytes anti-malware,i nista,opet isto.Pomagajte ako neko zna.:dontunderstand:
Umalo da zaboravim,nod 32 mi je jednostavno nestao,kada pokusam ponovo da ga instaliram izbacuje mi neku gresku i nece da ga instalira.Zatim sam instalirao Aviru,ali kada hocu da je otvorim pojavi se pescani satic na par sec.i nista kao da nisam ni pokusao da ga otvorim.

Poslednja izmena:

Back