tema o ljubavi

Pa dobro, ali dok te ne upozna valjda je ok da se malo potrudi..:lol:
Ša fali kule gradovi :P
Kod mene je bilo lako "Ajde da se vidimo večeras"
"Jao ne mogu, imam puno posla ovih dana, umorna sam"
"Ajde, vodim te na pelinkovac"
"Ma...u peršun...ajde!" :D

Vragolasta Amfibija:
meni su uvek trebale te sitne nezne stvari ali ih nikad nisam dobijala.citam sad ovde devojke koje takodje to nemaju ali....kao...nema veze...on to na drugi nacin,voli me i sl.
znate sta...sve je to s.ranje !!! to vidis kad posle toga dodje neko ko te drzi kao malo vode na dlanu...ko ti bere cvet sa rosom i donosi ti ga u 5 sati ujutru.kapirate?ne postoji nadoknada za to !!!
Pa u tome i jeste poenta, da li ti tog drugog voliš zbog te ruže, ili zbog njega samoga? Da li si sa njim zbog te ruže, zbog toga kako se on ponaša prema tebi i šta si ti u jegovim očima; ili zbog drugih njegovih kvaliteta, zbog hemije koja struji između vas dvoje, a ne samo od njega ka tebi...
Idealno bi bilo kad bi se sve to sklopilo u jednog muškarca, ali ja to još nisam doživela. Jednostavno su ljudi koji su tako preterano (nazovi) romantični drugačiji; imaju nešto drugo u sebi što meni ne odgovara:? Jbg., ja sam izabrala tog od koga neću dobijati ruže, pesme i aktove; ali pored koga osetim savršenu sreću samo kod legnem i ušuškam se u njegovo naručje sa poljupcem pred spavanje; i samo malo nesavršeniju sreću (zato što je rano:lol: ) kad se ujutro budim pored njega i kad se zadržimo u krevetu 'još samo pet minuta' u zagrljaju zvanom PRILEPAK :mrgreen::razz:
I znam da će mnogi pitati šta je tako romantično u tome, ili šta je tako posebno u tome; ali jeste posebno - zato što smo to mi. I ne vrede mi sve ruže, i sve pesme ovog sveta, kad mi jedan pogled i jedan zagrljaj sa njim, sa onim koga volim, znači najviše na svetu.
Jedino pitanje koje se postavlja je da li ga voliš, a ne šta dobijaš:wink:

mackica ns:
Pa u tome i jeste poenta, da li ti tog drugog voliš zbog te ruže, ili zbog njega samoga?

To pitanje je obrađeno u udžbeniku za veronauku za prvi razred osnovne škole.

E, najlepši intimni poklon koji sam JA dobio je vajarski akt moje persone. VolEm samo talentovane, njima po prirodi stvari pripada više lepote.

mackica ns:

:lol:
Ako ti neko pokloni sladoled, da li više voliš njega ili sladoled koji ti je poklonio?
Da li je veće uživanje biti sa onim koga voliš, ili sa sladoledom?
Ako ti se učini da ti je lepše sa sladoledom, seti se da ti je sa sladoledom lepo samo dog ga jedeš, a sa onim koga voliš - neprestano. Mada, od sladoleda ne možeš da dobiješ batine, na primer.

Mislim, da l' su ljudi emotivno nezreli sa blizu 30 godina, nije pitanje "šta kažu", već da li uopšte nešto osećaju... Nema tu lekcija.

mačkice ns, nije dobro ukoliko ti partner ništa ne poklanja.
Poklanjanje je kongentilano, meni je mačak koga sam čuvao preko zime, stalno ostavljao na otirač delove lovine (miševe, vrapce..)
I to je bio njegov način zahvalnosti, nije imao šta drugo da mi pokloni. Kod ljudi, svrha poklona je da obraduješ onoga koga voliš.
Onaj ko ne poklanja, tome nešto nedostaje. Može to da se prevaspita kod muškarca.

Koliko sam ja shvatila - nije ovde reč uopšte o poklonima, nego o tzv. 'romantičnim' poklonima; znači pesme, cveće, aktovi i blabla...
Poklanja mi više praktične stvari, ili bar prizemne; tipa film, nešto za obući, nešto od nakita i sl. Recimo odeću pogodi šta mi se sviđa i šta mi odgovara, a film moram sama da izabrem, ali dobro, šta sad. Važno da kaže - biraj, jer je do sada shvatio da jednostavno nema načina da zna koji film bi se meni svideo. I pitanje je da li bih ja trebala da se ljutim što on ne zna da izabere meni film. Ili mi se pokvario telefon, on je rekao idi, izaberi koji hoćeš i dođi po pare da ga kupiš. Jbg., nije romantično, ali je realno i potrebno.

I nije bilo pitanje da li više voliš njega ili ružu; nego da li ga voliš zbog njega, ili zbog toga što ti poklanja ružu. Zbog toga kakav je on uopšte, ili kakav je prema tebi? Mislim da je razlika primetna, nisi dobro postavio stvari sa tim sladoledom.
Sad sam se setila, nemam pojma ko je to rekao, ali mi je bilo baš dobro - recimo kad je sa nekim koga još ne poznaje dovoljno, posmatra kako se ponaša prema konobarima i po tome shvati nešto o čoveku. Znači, može on biti predivan prema meni i skidati mi zvezde sa neba; ali zamisli da je skot prema svim drugim ljudima; pa ogromna je verovatnoća da će jdenog dana biti takav i prema tebi. jednostavno nije dobar čovek.

Mislim, ja ne mogu da verujem sta devojke ovde pisu. Da li je dobijanje ruze nesto zaista toliko lose i strasno da sad ja treba da se preispitim i samoanalaiziram dal' ja sad njega volim zbog te ruze ili zato sto ju je bas on doneo? 'ajte molim vas, svi mi volimo tog nekog zbog toga sto jeste i prvenstveno zbog toga kako se ponasa prema nama. Pa neces voleti nekog ko te lema valjda? Vec nekog sa kime mozes da razgovaras, uzivas, smejes se i hiljadu drugih sitnica koje te cine srecnom. Ruza je samo jedan znak paznje i recimo tacka na i u toj vezi. A eto i ja prva obozavam da poklanjam onom koga volim. I to je nacin iskazivanja ljubavi i tako je bilo od nastanka sveta. Nisu to zlato i dijamanti i nikakve skupe trice i kucine vec sitnice koje ce ga uciniti opet sta? Srecnim. Paznja. I naravno da ocekujem da se obraduje tome, sto ce reci gledam reakciju, pa to je tako normalno i tako ljudski i naravno ako dobijem nesto od njega da ce me obradovati jer mi govori da je mislio na mene, setio se mene u tom trenutku, pa neka to bude cvet ubran u travi, cokolada koju obozavam i tako dalje. Necu valjda da budem nezahvalna zbog njegovog truda i glumim ravnodusnost i ludilo? Poklon bi trebao da govori mnogo vise od njegove finansijske vrednosti koja u principu ne znaci nista. I to ne vazi samo za poklone konkretno vec za svu ostalu paznju koju primamo a i dajemo. Koja od vas se ne bi obradovala da s vremena na vreme dobije...evo banalni primer..kafu u krevetu? Paznja. Bez paznje ljubav jako brzo umre. Ona naravno postoji u razlicitim oblicima, svakome prema potrebama i zeljama.
I ljubav ljudi je divan osecaj, ne vidim zasto se toliko reseta sitnicarenjem.

Mukica...
Mačkice, neki ljudi ne znaju, nažalost, osnovne stvari.
Izeš sladoled, i u priči za decu - onaj ko vam je poklonio sladoled vas voli, hebo vas ja..
Ja se po ovom pitanju slažem sa Ninom.
Sve što ne znate, pitajte nju.

Slažem se i ja sa Ninom, mislim da se samo ne razumemo:? Tema je tako postavljena - da li ga volite zbog njega, ili zbog toga kako vi izgledate u njegovim očima... I hanibalka je super napravila foru - jer, neko je stvrano u stanju da se zaslepi samo zato što se neko ponaša tako prema vama. I uopšte ne generalizujem stvari, samo kažem da ima takvih žena, puno. Ja kad sam birala između nekog ko me drži kao malo vode na dlanu, ali mi nešto drugo ne odgovara; i drugog koji nema ni r od romantike u sebi, ali sam savršeno srećna kad zaspim i budim se pored njega i osećam se sigurno pored njega - izabrala sam drugog. Mada bi mnogi rekli da nisam normalna, postoje stvari koje su važnije od cveća, poklončića i romantike.

Nina2:
'ajte molim vas, svi mi volimo tog nekog zbog toga sto jeste i prvenstveno zbog toga kako se ponasa prema nama. Pa neces voleti nekog ko te lema valjda? Vec nekog sa kime mozes da razgovaras, uzivas, smejes se i hiljadu drugih sitnica koje te cine srecnom.
Naravno da neću voleti nekog ko me lema. Ali neću voleti nekog samo zbog romantike.
A voleću onog iz poslednje rečenice:razz:

ne, ne, ne, ne... Nema samoanalize zbog ruže, to niko nikada ne radi, to nije realno i to nije tema - sigurno.
Nije ni pitanje u tome šta neko treba da uradi da bi se ti zaljubila u njega, šta da ti pokloni ili prinese dal treba da kolje jarčeve nad krevetom i prinosi žrtve :lol:
ne, ne, ne...
Nego prosto...'' taj'' osećaj prema njemu/njoj raste i raste (i jedva čeka da poraste :lol: ) kada se neguje i pazi i čuva - i onda sam samo htela da izdvojim svo to vreme ulaganja i zalaganja od one sirove ljubavi koja je začeta na samom početku odnosa i da ih uporedim - eto. Glupo je izgleda bilo i pokušavati to

majcheki:
ne, ne, ne, ne... Nema samoanalize zbog ruže, to niko nikada ne radi, to nije realno i to nije tema - sigurno.
Nije ni pitanje u tome šta neko treba da uradi da bi se ti zaljubila u njega, šta da ti pokloni ili prinese dal treba da kolje jarčeve nad krevetom i prinosi žrtve :lol:
ne, ne, ne...
Nego prosto...'' taj'' osećaj prema njemu/njoj raste i raste (i jedva čeka da poraste :lol: ) kada se neguje i pazi i čuva - i onda sam samo htela da izdvojim svo to vreme ulaganja i zalaganja od one sirove ljubavi koja je začeta na samom početku odnosa i da ih uporedim - eto. Glupo je izgleda bilo i pokušavati to

;) ......

imam jednu pesmicu...

Umoran, bolestan i mnogo ranjiv,
nikakav, ocajan, pomalo sanjiv,
napolju pticice
pale bi nicice,
kad bi me videle.
Polomljen, porazen, pomalo mrtav,
trese me groznica, glas mi je drhtav,
Tramvaji prolaze,
vode nadolaze,
dok me neutope.
Oci u oci sa svojom bedom
ja pravdam sebe i mrzim sve redom,
prica o ljubavi
obicno ugnjavi,

cutim i grize me cir.
A napolju nista vise
osim tople letnje kise,
a napolju lisce susti,
izgleda da mnogo pljusti.

mackica ns:
. Ili mi se pokvario telefon, on je rekao idi, izaberi koji hoćeš i dođi po pare da ga kupiš. Jbg., nije romantično, ali je realno i potrebno.

.
TOOOOO...:P Izaberi sama, pa dodji da ti dam novac...pa meni je bas to romanticno. Sta bih ja sa ruzom? :D
Nina, jel to doneo dragi Milku od vanile i badema :D (toliko je dobra da ja sve sama smazem, a moj dragi se pokid aod smeha sto sam je sakrila...usla u kucu i tap pred komp i ostao mu jedan redic...hehehe....)

Back