Quantcast

TELOS

WEISHAUPT

Iskusan
Banovan
Poruka
6.834
Ispod betona grada, nervoze njegovih stanara, ratova i bolesti, kometa i belosvemirskih posetilaca, ispod povr[ine svih civilizacijskih problema, na sigurnoj dubini, suočavamo se sa interesantnom mogućnošću: postojanju mreže podzemnih gradova.

Preko stotinu podzemnih gradova formira mrežu koja se naziva Agartha. Pri tom nalikujući na svojevrsne Ujedinjene nacije. Sedište vlade za taj "unutrašnji svet" je u gradu Shambala Lesser. I dok je glavni grad duboko pod zemljom, njegove satelitske kolonije su zatvoreni ekosistemi locirani neposredno ispod zemljine kore ili diskretno smešteni unutar planina.

Svi gradovi koji čine Agartha Network su fizički, materijalni, ali i gradovi svetla I duhovnosti. Iz tih središta se presudno uticalo na duhovne škole na povrsini. I na bića kao što su bili Isis, Osiris, Buda, Isus/Sananda i drugi.

Razlog što su izabrali da žive pod zemljom?

Samo zamislimo magnitudu Zemljinih geoloških promena koje su pustošile njenom površinom u protelih 100.000 godina. Tome dodajmo i dugotrajni sukob između Atlantide i Lemurije sa upotrebom termonuklearnog oružja (koje će, eventualno, i uzrokovati potapanje matičnih kontinenata ove dve visoko razvijene civilizacije). Primeri devastacije su vidljivi i danas: Sahara, Gobi, australijske i severnoameričke pustinje.

Ima li smisla potražiti sklonište za stanovnike i uskladištiti njihova znanja, informacije, učenja i tehnologije daleko od agresivne površine Zemlje?

Priča dalje kaže da su vodeći gradovi sledeći:

1. POSID

Primarno sediste Atlantiđana. Grad je lociran ispod regiona Mato Grosso u Brazilu. Populacija: 1.3 miliona ljudi.

2. SHONSHE

Sklonište za kulturu Uighur, koja je potekla sa Lemurije. Još pre 50.000 godina oni su odlučili da formiraju svoju koloniju pod zemljom. Ulaz je štićen od lama na Himalajima. Populacija: 750.000 stanovnika.

3. RAMA

Ostaci površinskog grada Rama u Indiji, smeštenog u blizini Jaipur a. Stanovnici su poznati po svojim hindu karakteristikama. Populacija: 1 milion.

4. SHINGWA

Potomci severne migracije kulture Uighur. Locirani su na granici Mongolije i Kine. Manji, sekundarni grad je smešten u planini Mt. Lassen, u Kaliforniji.
 

WEISHAUPT

Iskusan
Banovan
Poruka
6.834
5. TELOS

Unutar planine Mt. Shasta, u Kaliforniji. Populacija: oko milion i po stanovnika. Telos prevedeno znači "komunikacija sa duhom".

I zaista, kako može preko milion ljudi da živi pod zemljinom površinom?

Ostavimo dosta prostora mašti i zamislimo dobro pripremljen i funkcionalan eko sistem. Dimenzije ovog kupolastog grada? Širina tri, a dubina četiri kilometra. Sastoji se od 5 nivoa.

PRVI NIVO:

Na najvišem nivou je centar trgovine, obrazovanja i administracije. Hram piramidalnog oblika je centralna struktura, kapaciteta 50.000 mesta. Okružuju ga vladine zgrade, ekvivalentne sudovima koje promovišu vrlo napredan pravosudni sistem. Uz njih su zgrade arhive, umetnosti i zabave. Tu je i hotel za strane emisare te palata "Ra i Rana MU", suverena Telosa. Nadalje, sledi komunikacioni toranj, svemirski aerodrom, škole, skladišta hrane i odeće i veći deo naselja.

DRUGI NIVO:

Centar proizvodnje i stambeni deo. Zgrade su kružnog oblika. Standard su kuće za samce, parove i višečlane familije.

TREĆI NIVO:

Staklenici. Visokorazvijena hidroponska tehnologija hrani čitav grad. Nešto viška ide u međugradsku razmenu. Žitarice su veće, voće ukusnije, raznovrsna povrća čine dijetalnu ishranu zanimljivom. Stanovnici su kompletno vegetarijanci.

ČETVRTI NIVO:

Još staklenika, još proizvodnje i nekoliko prirodnih parkova.

PETI NIVO:

Prirodni nivo. Gotovo dva kilometra ispod nivoa površine, ova oblast predstavlja nedirnuti prirodni okoliš. Služi kao habitat za raznovrsni biljni i životinjski svet. Među njima su i na površini iskorenjene životinjske vrste. Sva bića rastu u nenasilnoj atmosferi. Na površini Zemlje mesožderi, zveri postaju umiljate u Telosu. Sabljasti tigar uživa u interakciji sa ljudima i hrani se sojinim "biftecima". Ovaj nivo je važan jer zajedno sa ostalim proizvodi dovoljno kiseonika da održava biosferu.

JEZIK:

Dijalekti variraju od jednog do drugog grada. Ipak, "Solara Maru" ili solarni jezik je zajednički svima. Ovaj jezik je i u korenu svetih "površinskih" jezika kao što su Sanskrit, hebrejski i latinski.

VLADA:

Savet Dvanaestorice, sastavljen od šest muškaraca i šest žena, zajedno sa Ra i Rana MU. Rešavaju kolektivne probleme i služe kao vodiči i zaštitnici ljudi. Visoki sveštenik, po imenu Adama, takođe je službeni predstavnik.

KOMPJUTERI:

Agartian kompjuterski sistem je zasnovan na amino kiselini i obavlja niz različitih funkcija. Svi podzemni gradovi su povezani sa visoko spiritualizovanom informacionom mrežom. Sistem prati međugradsku i galaktičku komunikaciju. Istovremeno, obavlja i sve funkcije važne za individuu: fizički, vitaminski i mineralni nivo, podučava i podstiče duhovni razvoj.

NOVAC:

Ne postoji. Sve osnovne potrebe su zadovoljene. Luksuzni proizvodi se menjaju kroz sofisticirani barter sistem.

TRANSPORT:

Pokretne pešačke trake, liftovi među nivoima, elektromagnetna vozila (nalik našim snomobilima). Za putovanje između gradova stanovnici koriste "tubu" elektromagnetnu podzemnu železnicu koja razvija brzinu do 5.000 km/h. Stanovnici Agarte su vrlo verzirani u intergalaktičkim putovanjima i zvanično su članovi Planetarne Konfederacije. Svemirska putovanja su dovedena do savršenstva kao i mogućnost međudimenzionalnog skoka koji čini ova vozila "nevidljivim" za naše uređaje.
 

WEISHAUPT

Iskusan
Banovan
Poruka
6.834
ZABAVA:

Teatar, koncerti, umetnost, holodeks. Holodeks je (trodimenzionalna) igra zasnovana na hologramu; u njoj se učesnici mogu programirati u bilo koji istorijski period i postati deo njega.

POROĐAJ:

Bezbolni tromesečni period, žena ide u hram na tri dana, dočeka bebu sa divnom muzikom i pozitivnim mislima. Standardno je vodeno porađanje.

VISINA:

Visina varira u različitim gradovima. U Telosu je oko 190 220 cm; najviše su osobe od 3.5 metra u Shambali.

ŽIVOTNO DOBA:

Bez ograničenja. Smrt sa starenjem tkiva jednostavno nije realnost u Telosu. Većina stanovnika bira da izgleda u tridesetim godinama, mada, tehnički, mogu biti stari i nekoliko hiljada godina. Ne verujući u smrt, ova civilizacija nije ni ograničena smrću. Nakon što kompletira jedno iskustvo, idividua se može reinkarnirati po volji.

* * *

E, sad, zašto bi ovaj svet ispod našeg, dobrovoljno pristajao da ostaje dole i, plus toga da nas ne kontaktira?

Odgovara izaslanik mreže Agartha, princeza Sharula Aurora Dux, kćerka Ra i Rana MU:

"Naučili smo opasnosti i zaraznost rata i nasilja... i strpljivo smo čekali da i vi izvučete iste zaključke. Mi smo nežne duhovne konstrukcije. Vaša ružna misao nam izaziva fizičku bol. Tajnost je bila naša zaštita do sada. Mogli ste nas samo posetiti putem duha. Ulazi u naše podzemne gradove zavise od čistoce misli i vaših namera i kapaciteta da mislite pozitivno..."

Nadalje, ona kaže da "...nekoliko stotina njenih sunarodnika radi na površini. Da bi ostali neotkriveni, prošli su kroz privremeni ćelijski tretman, koji ih je učinio fizicki identičnim ljudima na površini. Ali, mogu biti prepoznati po blagoj, osetljivoj prirodi i pomalo misterioznom naglasku... Svrha njihovog rada je da približi dva sveta... da dovede ideje, informacije, znanja i nove arhetipove koji će pomoći da se Planeta ujedini, jer u suštini mi smo jedna planeta, a ne dve polovine..."

Kad nešto pročitamo, u sebi, duboko negde, znamo da li nam to leži, je li istina ili ne. I to, na kraju, i jeste jedino merilo.

Da li smo spremni da osetimo i prihvatimo da je ova naša planeta puno kompleksnija nego što je zvanično predstavljamo i učimo o njoj?

Još jednom, istina je duboko u nama.
 

Almsivi

Aktivan član
Poruka
1.937
Pa da ravno kazem, ova prica mi je jedna od najlepsih koje si postavio. Fascinira me. :D
Slazem se da postoje takvi podzemni gradovi. Mozda cu jednom i da ih posetim.

SF, RPG i slicne igrice nisu ni nalik ovom realnom svetu. RPG igrice nisu visoke ni do kolena ovoj prici. :D
Jer ovo je realan svet, i ti si svoj Hero i lik. Imas bezbroj mogucnosti.

Za ovu temu, mnogo pohvala i casti! A naucnjaci, hm, nemoraju da veruju. :)
 

Palcica-94

Početnik
Poruka
36
Mrzelo me je da čitam sve ali ono što mogu da kažem je da je moguće da ti podzemni gradovi postoje.Uvek sam se pitala odakle istoričari i naučnici znaju sve ono o nestalim civilizacijama.Logično da znaju nešto(ono što je ostalo na površini)ali baš sve ono što sam ja čitala po raznim knjigama...hmmm.
 

Svabov

Buduća legenda
Poruka
25.310
Mrzelo me je da čitam sve ali ono što mogu da kažem je da je moguće da ti podzemni gradovi postoje.Uvek sam se pitala odakle istoričari i naučnici znaju sve ono o nestalim civilizacijama.Logično da znaju nešto(ono što je ostalo na površini)ali baš sve ono što sam ja čitala po raznim knjigama...hmmm.
a nije ti palo na pamet da su koristili arheoloske izvore, nalaze?????
 

Top