Televizija N1 snimila famoznog Budimira: Ključ stana prodatog zajedno sa "stanarima" kod novog vlasnika

Casual Observer

Legenda
Poruka
50.590

953B207B-A1BA-489C-9608-664A8244D112.jpeg

Ključevi sada već čuvenog stana 119, na samom vrhu beogradske Geneks kule, koji se prodavao "u paketu" sa stanarima, danas su predati novom vlasniku - Božidaru Stavriću, inače predsedniku Odbora poverilaca Generaleksporta u stečaju, koji je stan kupio na javnom nadmetanju.

Na primopredaji ključeva za stan N1 je, po prvi put, srela famoznog Budimira Mrdovića, stečajnog upravnika Generaleksporta, nad kojim je stečaj pokrenut u februaru 2015. godine.

Svojevremeno nam je Božidar Stavrić, dugogodišnji upravnik stambene zajednice Geneks kule i predsednik Odbora poverilaca Generaleksporta, a sada i novi vlasnik stana broj 119, objasnio da je Budimir Mrdović u toj zgradi „skućio“ pola familije. Za stan koji je danas zvanično dobio novog vlasnika, Stavrić je ranije tvrdio da se vodio na Budimirovog brata Desimira.

Njega nismo zatekli na primopredaji ključeva, dok smo Budimira danas prvi put videli, ali više detalja od njega, nažalost, nismo čuli.

N1: Gospodine Budimire, oprostiti, jel mogu ja da Vas pitam?

„Ne možete, hvala“, rekao je Mrdović.

Međutim, Božidar Stavrić, predsednik Odbora poverilaca „Geneks“-a kaže da je danas ušao u stan u kojem, kako je rekao, stanara više nema.

„Stanara nema, nekog nameštaja ima ali to je sve besmisleno. ja sam juče video u deset sati da gori svetlo što znači da struje u stanu nema, iako su rekli da su isključili. Neko je tu bio, živeo je par godina i sada se okrenu i otišao“, rekao je za N1 Božidar Stavrić.

Podsećamo, poslovni deo Geneks kule dobio je svog vlasnika pre godinu dana – kompaniju Eureka bar, koja je 6. februara 2023. na javnom nadmetanju za nju ponudila 2,4 milijarde dinara. Stan u drugom delu Geneks kule ponuđen je u javnom oglasu na prodaju „u paketu“ sa – stanarima, za koje je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika navela da tu žive bez pravnog osnova.

Stan je prodat na javnoj licitaciji 4. marta, kada je Božidar Stavrić izlicitirao devet miliona dinara, dok je drugi takmac, Lazar Đelmaš, na osam miliona dinara – odustao od kupovine.

Đelmaš je na licitaciju došao u pratnji dvojice drugova, od kojih je jedan – Marko Mrdović. A on je, sudeći po slici sa društvenih mreža – sinovac Desimira Mrdovića, rođenog brata stečajnog upravnika Budimira Mrdovića.

https://n1info.rs/biznis/televizija...atog-zajedno-sa-stanarima-kod-novog-vlasnika/

Najzad kupljen stan izložen prodaji zajedno sa stanarima. Gle čuda, stan kupio predsednik Odbora poverilaca Generaleksporta u stečaju. Kupljeno na javnom nadmetanju, ništa manje.
 

Back
Top