Не разумем...
Заправо, не разумем ни ово што није болдирано.

Осим за врапца... јер ми није чудно што не познајем његова чула...
чудно ми је што не препознајем своја...[/quote]
То што слепи науче да користе друга чула више (и
осмотре околину боље него они што виде) показује да сва своја чула не користимо до максималних могућности попут врапца који не може да приушти ништа мање (главом плати). Од малена нас уче која чула
како да слушамо и пре свега
колико. Нека чула остану неразвијена довољно јер нам нусу више потребна као тако осетљива. Њихова потреба је потиснута стилом живота, развојем човечанства. Није немогуће да је телепатија потиснута или једноставно да није развијана од малена па самим тиме је теже да се такав вид комуникације (ис)користи практично или, шта више, примети њено постојање.
Иначе, оно кад се окренеш јер као да телепатски осетиш да те неко гледа
може да буде и да подсвест обраћа пажњу на информације које му чула пошаљу (а свест их одбаци) и то пријави свести као битну информацију. Једноставно, познатим чулима, подсвесно осетиш оно шта се дешава око тебе.
Ali to je već prekognicija. To jest, ta osoba mora da bude obaveštena da ćeš joj poslati poruku, zar ne? A kako će ona biti obaveštena? Reći ćeš joj: Skoncentriši se, za par sekundi ti šaljem telegrafsko-misaonu poruku?
Ако ништа друго, прекогниција је одлична за развој телепатије (теоретишем) јер може да је стимулише, да је заголица. Касније, ценим, ишло би лакше и без премедитације.
Greška je u komunikaciji. Možeš i da kažeš nekom da ćeš poslati poruku - on te neće čuti. Eto, opet dođosmo do problema različitih senzibilteta.
A opet,
kada su u pitanju srodne duše - ne treba ti telepatija. Sve znaš, možeš da predvidiš (ili pretpostaviš), možeš čak i da kažeš pogrešnu stvar a ta osoba će ipak razumeti da nisi rekla ono što si zbilja mislila.
Nemoj da se rastužuješ.
Jednog dana, naučiću ja tu veštinu. Pa jesam li ja Borac ili nisam?
Сродне душе?
Ако су то особе сличних ТQ (коефицијент телепатије :wink

онда им је лако да комуницирају тим чулом јер обе особе имају на исти начин развијено чуло телепатије. Овим отварам могућност да телепатија није тек само комуникација на идентичном нивоу. Као што псу чују ултразвук а ми не, као што нека од Божјих створења виде инфрацрвени спектар а ми не, а све време користимо иста чула.
Нико се родио научен није. Постоје само они који никада не науче ништа ма колико
учили. Негде једном прочитах да је највећа препрека открићу и сазнању илузија о знању
"the greatest obstacle to discovery is illusion of knowledge"