Telekom pokrenuo IPTV!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Dust
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cisto sranje. Cim pocne da pada kisa, zamrzava se slika, kao da je preko antene, a ne kabla... Ne mogu ni programi da se snimaju vise besplatno kao pre, sad se i to placa. U paketu 5 programa za crtace, a nema fox life, tve i jos nekih zanimljivih kanala. Hteli smo da se odjavimo, ali ne moze, jer je ugovor na godinu dana. Skulji su od ostalih, a kvalitet je nula. Oni u call centru su glupi da nema dalje, ja im jedno pricam, oni vrte svoju plocu.Nisu mogli da mi objasne ni kako da podesim onaj njihov daljinski za moj televizor, pa se mucim sa 2 daljinska... Ocajno, sve u svemu....

Први пут чујем да ИПТВ замрзава када падне киша. Може да замрзне ако у комуникацији падне: проток, СРН маргина,снага или се повећа слабљење или пак када је грмљавина а имате ваздушну телефонску линију. Све набројано су ретке појаве. Уговор се склапа на 12 месеци или 13 ако имате промотивни месец.
Цене су сличне тоталТВ као и програми чак за који стотку јевтинији.
Што се даљинског тиче, ниси требала ни да их зовеш јер је подешавање врло просто. У Упутству за коришћење који си добила уз СТБ уређај, на страни 6 је све објашњено:
- најпре нађи Код за Тв који користиш и иде уз Упутство за руковање са ТВ. Ако га немаш, напиши који ТВ имаш па могуће је да ти се помогне,
- истовремено притисните команде ,,TV'' i ,,OK'' док команда ,,ТV'' (око 2-3 сек.) не засветли,
- укуца се Код ТВ (троцифрени број и има их више ) и после сваког укуцавања троцифреног броја,провери дали ради команда ,,POWER'' и команду јачине звукапа ако не ради пређи на следећа три броја и тако редом.
Када ти прораде ове команде, даљински управљач можеш одложити (служиће само за подешавање слике, тона, формата слике,... на ТВ) јер ће све команде бити на даљинском СТБ-а.
Само стрпљиво и без нервозе.

Не мора!
Можеш користити Опен ИПТВ без обавезе коришћења њиховог интернета (Телекомов: @nadlanu,com, @open.relekom.rs,...).
Пошто сада имаш два дијаметрално супротна мишљења, најбоље ти је да позовеш или посетиш најближи Телеком пословницу, где ће ти све рећи шта може а шта неможе.
Такође, они ће и проверити техничке услове за монтирање STB (проток сигнала и остало) па тек онда ће рећи: Може/Неможе. Ово ти је најсигурнији корак.
U vreme kada sam ja aplicirao za iptv, moralo je... tako da sam sa Sezampro morao da trazim migracioni kod da bih presao na Telekom.
Cisto sranje. Cim pocne da pada kisa, zamrzava se slika, kao da je preko antene, a ne kabla... Ne mogu ni programi da se snimaju vise besplatno kao pre, sad se i to placa. U paketu 5 programa za crtace, a nema fox life, tve i jos nekih zanimljivih kanala. Hteli smo da se odjavimo, ali ne moze, jer je ugovor na godinu dana. Skulji su od ostalih, a kvalitet je nula. Oni u call centru su glupi da nema dalje, ja im jedno pricam, oni vrte svoju plocu.Nisu mogli da mi objasne ni kako da podesim onaj njihov daljinski za moj televizor, pa se mucim sa 2 daljinska... Ocajno, sve u svemu....
ako nista drugo, bas me cudi za takve smetnje kad ima kise, kao i za nekvalitetnu tehnicku podrsku! :think:

• Podržavam
Reactions: Nez
Jel zna neko (ne znam da l' je bilo slicno pitanje) da li moze da se prikljuci iptv na tv koji nema skart? Ja na tv-u nemam skart, ali imam ona dva ulaza audio (zuti) i video (beli), ili obratno. Npr, da l' postoji neki produzetak u koji bi isao skart, a da izlaz bude u vidu ta dva kabla, tako nesto?

dobio sam open ali sam da ga instaliram sto vidim nije problem kako sve pise to sam uradio ali prve stranice nigde nema samo mi se pokazuje da mi trazi URL adresu zvao smam 977 ali od nih nikakve pomoci isto mi ponavljaju kao u prospektu

Kakvi su to gilipteri!
Niko na call centru nema informaxcije ni o cemu! Cekam vec mesec dana, iako je odobren zahtev za IPTV, imam vec ADSL...Na moje pitanje: Da li je prosledjen zahtev, kazu , jeste.. A kome? , tu informaciju nemamo....Pa KO fizicki dolazi u moju kucu da prikljuci?...tu informaciju nemamo...Zasto toliko traje?...tu informaciju nemamo...Kada ce biti?...tu informaciju nemamo...Kome da se zalim?...mozemo vam dati adresu nasih poslovnica....znaci, za poludeti....E, jedva cekam da se razviju druge telekomunikacione kuce, ne bi li propao Telekom, dabogda !!!

Odmah selim i broj i ADSL i IPTV u tu drugu kucu...Preterase ga!

Kakvi su to gilipteri!
Niko na call centru nema informaxcije ni o cemu! Cekam vec mesec dana, iako je odobren zahtev za IPTV, imam vec ADSL...Na moje pitanje: Da li je prosledjen zahtev, kazu , jeste.. A kome? , tu informaciju nemamo....Pa KO fizicki dolazi u moju kucu da prikljuci?...tu informaciju nemamo...Zasto toliko traje?...tu informaciju nemamo...Kada ce biti?...tu informaciju nemamo...Kome da se zalim?...mozemo vam dati adresu nasih poslovnica....znaci, za poludeti....E, jedva cekam da se razviju druge telekomunikacione kuce, ne bi li propao Telekom, dabogda !!!
Odmah selim i broj i ADSL i IPTV u tu drugu kucu...Preterase ga!

Саветујем ти да урадиш следеће: Иди у прву, најближу Телеком пословницу и испричај све то шта си саопштио оператеру на КАЛ ЦЕНТРУ. Службеник/ца ће одмах ући у компјутер и рећи има ли одобрења или не. АДСЛ који имаш ако нема 4 порта (излаза) је неодговарајући па и то реци службенику/ци.
Ако су ти технички услови одговарајући, значи одобрен ти је прикључак. И ако имају на лагеру, даће ти одговарајући АДСЛ и СТБ пријемник, потписаћеш Уговор и Реверс на опрему а монтажу извршићеш сам. Постоји врло добро Упутство за употребу и нећеш погрешити у повезивању. Они ретко где повезују. Остаје само да се на тај КАЛ ЦЕНТАР јавиш да ти пропусте сигнал. И то је све.

Nisam se odavno logovao na krstaricu i ovu temu sam morao da posetim.
Elem, IPTV (toliko hvaljeni) mi se ne sviđa. Jeste da je slika sa HD risiverom extra i jeste da mi klinka prosto obožava kanal Disney Junior, ali čim mi istekne ugovor sa telekomom odmah ga vraćam i prelazim na stari dobri total tv.
Zašto pitaće se neko kad je IPTV nešto dobro. Iz prostog razloga jer je spor i jer od novih kanala skoro da nema ništa, ne računam tu slobodne satelitske kanale koji me ne zanimaju jedne jedine trunke.
Za nešto višu cenu na totalu se ima mnogo veći izbor kanala.

Ljudi molim vas za malu pomoc.Prijavio sam se za box paket,podneo zahtev za fixni telefon(prikljucili pre dva dana),podneo zahtev za IPTV i ADSL,dobijam odgovor da za IPTV nema tehnickih mogucnosti a ADSL moze.Ne znam u cemu je fora,ali mi nije jasno kako centrala podrzava samo ADSL.Hvala unapred.

Ljudi molim vas za malu pomoc.Prijavio sam se za box paket,podneo zahtev za fixni telefon(prikljucili pre dva dana),podneo zahtev za IPTV i ADSL,dobijam odgovor da za IPTV nema tehnickih mogucnosti a ADSL moze.Ne znam u cemu je fora,ali mi nije jasno kako centrala podrzava samo ADSL.Hvala unapred.

Predlažem ti da za IPTV pozoveš 977 i dežurnom operateru objasniš ceo problem koji imaš. Najbolje je da pozoveš posle 20:00 časova jer tada nema gužve i operater ima više strpljenja da te sasluša i objasni šta treba uraditi. Insistiraj da ti na licu mesta izmere protok signala (IPTV zahteva 5 puta veći protok od ADSL-a) i tako ustanove tehničku mogućnost za IPTV.
Ja sam imao sličan slučaj sa IPTV (često se kristalila slika), i pozvao sam 977, a oni izdali nalog najbližem Telekom servisu, došli majstori u dva maha, merili i ustanovili da je problem u paricama ( u razvodnoj kutiji na banderi) premestili priključak i evo tri godine nemam nikakvih problema. Ovo ne mora da bude i tvoj slučaj, zato ipak pozovi 977, jer je sve ostalo nagađanje.

Back