Telefoni

limunada

Buduća legenda
Poruka
35.165
Da li ste "opsjednuti"skupim telefonima?
Poznajem mnoge koji "nemaju hljeba da jedu",ali zato moraju imati "ajfon" od hiljadu eura.
Razumijem ja da postoje statusni simboli,ali mi je mobilni tf toliko glupa sprava za to.🙂
Prvo,ti skuplji tf ne rade nista sto ne rade i oni prosjecni.Osim kamere,koja moze biti bolja.
Dodatne funkcije,ako ih i imaju,niko i ne koristi ili bar velika vecina.
Drugo,cak i ako hoces da ti bude statusni simbol,stavis ga u neku futrolu i izgleda isto kao i onaj "jeftini".A tek sto bih se zamarala da jos pamtim i modele koji cesto izlaze.
I "rok trajanja" im je mali,bas zbog toga sto cesto izlaze novi modeli.
Nije to da tf ima vrijednost uvijek,kao npr.sto neki "roleks" vrijedi isto vise decenija.
Trece,toliko je lak za izgubiti,da se uopste ne isplati dati veliki novac za njega i biti jos rob i toga da ga cuvas dodatno zbog vece vrijednosti.
Elem,ko je ljudima usadio u glavu da su bolji,ljepsi ili pozeljniji ako imaju glupu spravu marke "ajfon",a ne "samsung" ili neki treci?
A tek sto mi je smijesno da mnogi koji imaju te skuplje tf imaju vece probleme s njima,nego neki koji imaju prosjecan tf.
Nabacah svasta,ali osnovno pitanje je da li ljude procjenjujete na osnovu marke mobilnih telefona i da li smatrate "uvazenijim"u drustvu one sa skupljim telefonima?

Ko voli fotografiju na primer (evo mene prvog), on zna da su razlike između osrednjeg i baš dobrog telefona ekstremno velike. Naročito kada se slika u lošim uslovima. Ne samo za fotografiju, recimo da je i video mnogo boljeg kvaliteta na boljem telefonu, i sam ekran je mnogo bolji ako je OLED (u odnosu na IPS - nebo i zemlja). Takođe, ko voli da igra igrice, bolji telefon dosta znači.

Što se tiče ostalih stvari, nema tu neke dramatične razlike.

Dakle, najbitnije je za šta nekome treba telefon. Ako je samo telefoniranje u pitanju, ne mora da se divlja. Ali obično ljudi vole i još ponešto.

Poznajem mnoge koji "nemaju hljeba da jedu",ali zato moraju imati "ajfon" od hiljadu eura.
Razumijem ja da postoje statusni simboli,ali mi je mobilni tf toliko glupa sprava za to.🙂
Prvo,ti skuplji tf ne rade nista sto ne rade i oni prosjecni.Osim kamere,koja moze biti bolja.
Drugo,cak i ako hoces da ti bude statusni simbol,stavis ga u neku futrolu i izgleda isto kao i onaj "jeftini".A tek sto bih se zamarala da jos pamtim i modele koji cesto izlaze.
Nije to da tf ima vrijednost uvijek,kao npr.sto neki "roleks" vrijedi isto vise decenija.
Trece,toliko je lak za izgubiti,da se uopste ne isplati dati veliki novac za njega i biti jos rob i toga da ga cuvas dodatno zbog vece vrijednosti.
Elem,ko je ljudima usadio u glavu da su bolji,ljepsi ili pozeljniji ako imaju glupu spravu marke "ajfon",a ne "samsung" ili neki treci?
A tek sto mi je smijesno da mnogi koji imaju te skuplje tf imaju vece probleme s njima,nego neki koji imaju prosjecan tf.
Nabacah svasta,ali osnovno pitanje je da li ljude procjenjujete na osnovu marke mobilnih telefona i da li smatrate "uvazenijim"u drustvu one sa skupljim telefonima?
Nisam bas ljubitelj takvih stvari.kapa dole onima koji mogu to da priuste,ali kao sto kazes ima i onih koji nemaju uslova,nego ko zna koliko i sta rade da kupe te stvari i da postanu robovi istima.Telefon prosecni za upotrebu,normalnu i bez trzavica.Meni je bitno da baterija drzi duze.To i imam.Neki stari Alkatel,koji je star preko 3 godine,ako ne i pune 4.Dovoljan mi za pozive,poruke i Viber i Wats App.Sve ostalo sto mi treba koristim komp.Cak i na dva OS-a imam Viber,ako me neko cimne,ne moram da trcim do telefona,vec odgovorim sa kompa.

Ko voli fotografiju na primer (evo mene prvog), on zna da su razlike između osrednjeg i baš dobrog telefona ekstremno velike. Naročito kada se slika u lošim uslovima. Ne samo za fotografiju, recimo da je i video mnogo boljeg kvaliteta na boljem telefonu, i sam ekran je mnogo bolji ako je OLED (u odnosu na IPS - nebo i zemlja). Takođe, ko voli da igra igrice, bolji telefon dosta znači.

Dakle, najbitnije je za šta nekome treba telefon. Ako je samo telefoniranje u pitanju, ne mora da se divlja. Ali obično ljudi vole i još ponešto.
Za slike koristim fotoaparat.Sa telefonom kada uradim neke slike ostaju u telefonu,ali da ih prenesem na papir i u album,nema sanse.U telefonu lepo izgledaju.medjutim starog sam kova i volim neke slike na papir i u album.Bavim se slikom od '70-ih godina.

Za slike koristim fotoaparat.Sa telefonom kada uradim neke slike ostaju u telefonu,ali da ih prenesem na papir i u album,nema sanse.U telefonu lepo izgledaju.medjutim starog sam kova i volim neke slike na papir i u album.Bavim se slikom od '70-ih godina.
Slažem se da je aparat - aparat. Što bi rekao moj stari profesor fotografije (kad su počeli ti mali digitalci) - "nema dobre slike bez dva kila stakla". Zato i koristim i aparat i gomilu objektiva. Ali eto, nekad se desi da ne nosim "dva kila stakla" sa sobom, a iskrsne nešto lepo... onda je zgodno imati dobru alternativu.

Ma bitno da se mogu obavljati dolazni i odlazni pozivi i naravno moramo priustiti surf po Krsti, nista drugo mi ne treba, nisam nesto ni lep ni fotogenican da bih se slikao... :mrgreen:

Pa znam dvoje ljudi koji nisu opsednuti telefonima i stvarno im nije bitna toliko marka ali su tip ljudi za koje mozes da kazes da su "djubre od coveka".
Tako da ne mozes da procenis coveka tek tako po tome kakav telefon ima, u vecini slucajeva su to predrasude iako ima kompleksasa.

Inace nisam opsednut markom ali volim da imam brz i kvalitetan telefon koji ima sve ono sto je meni potrebno i sto cu nekad da koristim, znaci SVE :zblesav:
Dakle iPhone pada u vodu

ps.

A sto se tice iPhone-a od "hiljadu eura" pa to je mozda nekad bilo, danas Xiaomi kosta toliko cak i vise.

to propaganda pravi od taj telefon statusni simbol. Cilj je da svaka osoba na ovoj planeti ima ajfon...............radi kontrole covecanstva i po potrebi , intervencije..............ko sto je Netanijahu onomad uradio sa 5000 ajfona u Libanu.

To sam i ja rekla.🙂
Moze biti malo bolja kamera...ali prosjecni korisnik i ne vidi tu razliku,a profesionalni fotograf svakako nece fotografisati telefonom.

Ja nikako sa tf ne mogu da prebacim slike na racunar.Mucim muku sa tim.
Nekad sam mogla,ali sad nece pa nece.
Prebaci se jedna,dvije slike i vise ne moze.
A isti mi je i tf i racunar,nista dodatno nisam dirala.

Pa znam dvoje ljudi koji nisu opsednuti telefonima i stvarno im nije bitna toliko marka ali su tip ljudi za koje mozes da kazes da su "djubre od coveka".
Tako da ne mozes da procenis coveka tek tako po tome kakav telefon ima, u vecini slucajeva su to predrasude iako ima kompleksasa.

Inace nisam opsednut markom ali volim da imam brz i kvalitetan telefon koji ima sve ono sto je meni potrebno i sto cu nekad da koristim, znaci SVE :zblesav:
Dakle iPhone pada u vodu

ps.

A sto se tice iPhone-a od "hiljadu eura" pa to je mozda nekad bilo, danas Xiaomi kosta toliko cak i vise.
Rekla sam ajfon kao zajednicku imenicu za sve skupe modele.🙂

ako je to Netanijahu uradio sa pejdzerima, starim 30 godina , sta tek moze danas da uradi sa najnovijim ifonima.
Nije ovo teorija zavere, kako neki ovde odmah pokusavaju da otklone svaku sumnju sa aktera operacije Pegazus.
Nije ovo 2021-va godina.
Nisam pobornik teorija zavjere,ali svakako da mobilni telefon,kao sprava koju danas ima gotovo svaka osoba,cak i oni koji zive u nekoj zabiti,moze posluziti i za neke druge ciljeve,osim telefoniranja i surfovanja po netu.
Inace,nedavno prolazim ulicom,a Ciganka koja redovno prosi na tom mjestu,prica na mobilni sa nekim.
Ne znam samo da li je bio skupi ajfon ili neki drugi.
Pitanje je...treba li joj udijeliti za dopunu?

Ja nikako sa tf ne mogu da prebacim slike na racunar.Mucim muku sa tim.
Nekad sam mogla,ali sad nece pa nece.
Prebaci se jedna,dvije slike i vise ne moze.
A isti mi je i tf i racunar,nista dodatno nisam dirala.
Probaj promeni USB kabl.Moguce je da je do njega,jer nece svi kablovi da prebacuju bilo sta sa telefona na komp.Ja imam jedan,koji koristim samo za to.

Nisam pobornik teorija zavjere,ali svakako da mobilni telefon,kao sprava koju danas ima gotovo svaka osoba,cak i oni koji zive u nekoj zabiti,moze posluziti i za neke druge ciljeve,osim telefoniranja i surfovanja po netu.
Inace,nedavno prolazim ulicom,a Ciganka koja redovno prosi na tom mjestu,prica na mobilni sa nekim.
Ne znam samo da li je bio skupi ajfon ili neki drugi.
Pitanje je...treba li joj udijeliti za dopunu?
hegemon zeli da po svaku cenu putem hendija kontrolise svetsko stanovnistvo da , ako nema stih 1000 evra za najnoviji model ifina, dobices ga dzaba...........
KO STO JE 1939 HITLER BESPLATNO DELIO SVAKOM NEMACKOM DOMACINSTVU PO JEDAN RADIO PRIJEMNIK....................bez te Gebelsove akcije, drugi svetski rat mozda ne bi bi poceo.

Back