A šta misliš da ovo postojeće stanje u Srbiji nije beskrajni rat koji bukti ili tinja poslednjih 30 godina?
Ne baš.
Postoje načini da se na Balkanu isprovocira rat, ali mislim da smo mi ovde stvarno šaka jada, nema ni ko ni sa čim da ratuje, a više ni volje ni želje. Njima trebaju velike, mnogoljudne zemlje sa mnogo potencijalnih vojnika. Mi ćemo još malo pa svi postati zemlje penzionera. Neće valjda babe i dede na ratište.
Naša politička scena, kakva god da je, opet je manje-više sve jedno. Ne mogu naši političari mnogo šta da učine po pitanju bitnih stvari. Moraju da slušaju Nemačku / SAD. Tako bi bilo ko god da je na vlasti. Političarima je glavno da se dočepaju fotelja i dobiju dobru platu, ali sve grandiozno što obećavaju su prazne priče. Mislim da Zapadu trenutna vlast odgovara, jer "ume s narodom".
Nisu ovo više devedesete ni početak 2000ih kad su ljudi iskreno verovali u promene i bolji život u Srbiji. To je izostalo i ljudi su se masovno odselili u inostranstvo, a ko je ovde ostao zna kakva je situacija i gleda kako u njoj da pliva. Mislim da su ljudi prilično realni danas, svakako više nego pre 20 godina, o tome gde smo, ko smo, šta možemo... Piše se svašta po društvenim mrežama, ali to su gluposti i većina onih koji komentarišu i piskaraju su u dijaspori sa već pomalo iskrivljenim pogledom na realnost Srbije, a ni ne nameravaju da se vrate, pa su na kraju i nebitni.
Opet, živimo u vremenu promena, svašta se dešava na širem planu zbog energetske krize i videćemo kako će se to odraziti na celu Evropu, pa i na nas.