Tekst sa Google-a od pre 11 godina...

Humanije bi bilo da im bace nekoliko nuklearki i skrate im muke nego što tako beskrajno mrcvare, izgladnjuju i ubijaju te narode. Strašno je šta se sve radi, svet zna, ćuti i ne reaguje. Ili još podržava pod nekim bizarnim izgovorima. Mogli smo i mi ovde na Balkanu završiti u takvom "endless war" stanju... Kosa mi se diže na glavi od pomisli na to.
Ukrajina i - možda - Poljska se isto mogu pretvoriti u takav beskonačni rat. Istočni front za sledeću deceniju. Amerikancima bi to sjajno odgovaralo. Iscrpeli bi i EU i Rusiju do besvesti.
A šta misliš da ovo postojeće stanje u Srbiji nije beskrajni rat koji bukti ili tinja poslednjih 30 godina?

Da,najvece zlo je bilo sto je verovao zapadu.
pa, isto je i husein navucen na tanak led, jel bio je dobar protiv irana, pa zatim, idi samo zagrizi kuvajt... ma, ko sa djavolom tikve sadi, ...

Opinion | Foreign Affairs; A Bush Green Light to Iraq?

https://www.nytimes.com › 1992/10/22 › foreign-affairs-a...

Oct 22, 1992 — Bush "in effect" or inadvertently gave Saddam Hussein the green light to attack. Never once in the week prior to the attack -- as Iraqi troops ...

Was the U.S. Signal Red or Green on Kuwait?

https://www.latimes.com › archives › la-xpm-1992-11-...

Nov 22, 1992 — After Perot's claim that Glaspie gave Saddam a green light to invade Kuwait, the State Department released a cable sent to all U.S. ambassadors .

Sadam je dzabe optuzen za proizvodnju bioloskog naoruzanja,a ameri ni dan danas nisu nasli ni jednu fabriku,ili postrojenje za pravljenje takvog orusja.Opet americka demokratija.Bednici.
pa, sto se svet nije bunio kada je pauel mahao sa onom epruvetom u un, sigurno nije bila doneta iz iraka?
nego smo i mi posle vikali slobo-sadame?

sta smo naucili? zasto i dalje verujemo medijima?

A šta misliš da ovo postojeće stanje u Srbiji nije beskrajni rat koji bukti ili tinja poslednjih 30 godina?
Ne baš.

Postoje načini da se na Balkanu isprovocira rat, ali mislim da smo mi ovde stvarno šaka jada, nema ni ko ni sa čim da ratuje, a više ni volje ni želje. Njima trebaju velike, mnogoljudne zemlje sa mnogo potencijalnih vojnika. Mi ćemo još malo pa svi postati zemlje penzionera. Neće valjda babe i dede na ratište. :D

Naša politička scena, kakva god da je, opet je manje-više sve jedno. Ne mogu naši političari mnogo šta da učine po pitanju bitnih stvari. Moraju da slušaju Nemačku / SAD. Tako bi bilo ko god da je na vlasti. Političarima je glavno da se dočepaju fotelja i dobiju dobru platu, ali sve grandiozno što obećavaju su prazne priče. Mislim da Zapadu trenutna vlast odgovara, jer "ume s narodom".

Nisu ovo više devedesete ni početak 2000ih kad su ljudi iskreno verovali u promene i bolji život u Srbiji. To je izostalo i ljudi su se masovno odselili u inostranstvo, a ko je ovde ostao zna kakva je situacija i gleda kako u njoj da pliva. Mislim da su ljudi prilično realni danas, svakako više nego pre 20 godina, o tome gde smo, ko smo, šta možemo... Piše se svašta po društvenim mrežama, ali to su gluposti i većina onih koji komentarišu i piskaraju su u dijaspori sa već pomalo iskrivljenim pogledom na realnost Srbije, a ni ne nameravaju da se vrate, pa su na kraju i nebitni.

Opet, živimo u vremenu promena, svašta se dešava na širem planu zbog energetske krize i videćemo kako će se to odraziti na celu Evropu, pa i na nas.

Ovo je raskrinkano odavno.... Obicna budalastina.
Претерује се о благостању у Гадафијевој Либији, али је свакако она била много боље место за живот од "демократске" Либије.

Либија је била најразвијенија држава у Африци, а сада је разорена ратом који непрекидно траје 11 година.

Sadam je dzabe optuzen za proizvodnju bioloskog naoruzanja,a ameri ni dan danas nisu nasli ni jednu fabriku,ili postrojenje za pravljenje takvog orusja.Opet americka demokratija.Bednici.
kao što je rat u vijetnamu počeo potapanjem broda koji nije postojao.

to je postao pattern za moderne ratove izazvane sa zapada.

Претерује се о благостању у Гадафијевој Либији, али је свакако она била много боље место за живот од "демократске" Либије.

Либија је била најразвијенија држава у Африци, а сада је разорена ратом који непрекидно траје 11 година.
Važno je da je svrgnut ludi tiranin, koji je ubijao.

Što se tiče ekonomskog rasta pod sadašnjom vladom:

Libya is projected to record a GDP growth rate of 78.2% in 2021

Zamisli da ovi tvoji imaju 78% umesto 1% šta bi sve pričali

Back