Тексас поново разматра отцепљење! - Америка се распада!

Тексас поново разматра отцепљење од САД!!! - Невсвеек

Разлог је, пише публикација, тај што савезне власти „не могу и не желе да заштите регион од инвазије миграната“.

Могућност сецесије од Сједињених Држава садржана је у Уставу Тексаса, а Флорида и низ других америчких „разједињених“ држава могу ући у политичку унију са њом.

GErC1vzXgAADjSW

https://www.newsweek.com/2024/02/09/texas-independence-texit-1863224.html
Pre će otići Vajoming nego Teksas...

Biće Tramp da opet igra Great Country predsednika...

Pisao ja o Texasu ranije,a neki mi se smejali ovde.Texas ce se odvojiti kad,tad.Tako je i sa Skotskom u Britanije,Bavarskom u Nemackoj.I u Francuskoj,neka teritorija hoce da se odcepi,ali sam zaboravio koja.Igra mecka polako i kod zapadnjaka.

z:D

ZIVEO NEZAVISNI TEKSAS!

Ако се народ демократски определи за то, Америка ће морати да поштује вољу народа за самоопредељењем и осамостаљењем.
Slažem se, građani Teksasa, Kosova i Republike Srpske imaju pravo na samoopredeljenje i osamostaljenje.

🇺🇲 Амерички медији пишу да власти Тексаса разматрају могућност отцепљења од САД усред миграционе кризе.

Могућност изласка је садржана у уставу државе, јер савезне власти не могу и не желе да заштите регион од „инвазије” миграната.

Флорида и бројне друге америчке државе могу се придружити политичкој унији са Тексасом.🍿

koliko me sećanje drži , pre 20 setak godina dvojica Teksašana javno su se zalagali za otcepljenje Teksas od ostalog dela usa
po kratkom postupku na suđenju dobili su zbirnu kaznu od 500 godina zatvora
Pa kako onda po recima Rusofila imaju u Ustavu pravo na otcepljenje :rotf:

Pa i Vojvodina je AP i nema nikakvo pravo na otcepljenje.

Ако се народ демократски определи за то, Америка ће морати да поштује вољу народа за самоопредељењем и осамостаљењем.
Isto tako i Kosovo i Vojvodina.

Jel to stoji u Ustavu?

A zasto onda dobijas zatvor do 15 godina ako se zalazes za separaciju i podstices istu? Stoji u Zakonu, nisam siguran za godine.

Sta je specificno u teksaskom rodeu u odnosu na rodeo koji se odrzava u New Mexicu, South Dakoti, Montani ili Alberti? Molicu precizno objasnjenje od poznavaoca.
Nema potrebe za bezveznim provokacijama. Takođe, ja nisam dužan da ti dajem referate, ali ajde da odgovorim.
Što mora teksaški rodeo da bude poseban u odnosu na druge da bi bio deo teksaškog identiteta? Taj sport je popularan u još nekim južnjačkim državama, ali ne u 80% SAD. Deo je teksaške kulture koliko god negirao.
Zatim sta je specificna muzika za tu drzavu u odnosu na Kansas recimo?
Teksas je začeo mnoge žanrove, čak se jedan i zove Tejano, po Teksasu. Sve to možeš i sam da istražiš, imaš internet. Nisam ti ja dadilja. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Music_of_Texas
Bogata istorija u odnosu na neke druge drzave?
Teksas ima svoju bogatu istoriju. Svoju, shvataš? Svoju. Ne mora da negira da i druge države imaju svoje istorijske događaje. Ali eto, imaš želju da budeš naporan i da zapitkuješ. Mada, da, Teksas ima bogatiju istoriju od recimo Južne Dakote ili Vermonta.
Opet, istraži sam oko detalja.
Specifican temperament u odnosu na ostale juznjacke drzave?
Zapravo ima, jer oni nisu hili-bili južnjaci. Možda je u Arizoni i Nju Meksiku sličan, ali opet, ne mora da bude samo teksaški da bi bio deo teksaškog identiteta.
Da si krenuo od stvari koje tebi nisu recimo poznate, da je texas najveci americki izvoznik, da ima pozitivan ekonomski skor sa svetskim drzavama i saveznim americkim drzavama i da mozda i najbolje finansijski stoji u odnosu na druge federalne dzrave pa da te svrstamo u poznavaoce, ovako kreces od temperamenta, rodea, muzike i kujne.
Naveo sam više stvari od toga ali se praviš glup. Takođe, opet, niko nije dužan tebi da ispostavlja referate. Ne znam šta si umislio da si.
I za kraj, ti živiš na području gde na osnovu dva slova - ś i ź, koja se koriste u desetak reči sveukupno, neko pravi novu naciju. Imati svoju narodnu kuhinju, muziku, manifestacije poput rodea, svoj stil života i temperament, i druge stvari koje sam naveo (veličinu teritorije, broj stanovnika, izlaz na more idr. što si preskočio) itekako im daje dovoljnu podlogu da ako žele imaju svoju državu.

🇺🇸 25 америчких гувернера потписало је петицију подршке Тексасу у борби против савезне владе.

Доналд Трамп је заузврат позвао све заинтересоване гувернере да распореде своју Националну гарду у Тексасу и испрате илегалне имигранте преко границе.

Подсетимо, раније је гувернер Тексаса Грег Абот почео да гради зид од бодљикаве жице дуж границе са Мексиком, а Врховни суд САД је дозволио федералним властима да овај зид уклоне.

Национална гарда Тексаса наставља да гради утврђења и држи подаље граничаре.

da mi je ovo neko pričo prije pet godina...inače jednom u srbiji upita neki srpski diplomata američkog diplomatu...a šta bi vi učinili kada bi se neka savezna država odcjepila od vašingtona kao kosovo od ostatka srbije...ovaj lakonski odgovori...to se nikada neće desiti...

gif-eating-popcorn-9.gif

🇺🇸 25 америчких гувернера потписало је петицију подршке Тексасу у борби против савезне владе.

Доналд Трамп је заузврат позвао све заинтересоване гувернере да распореде своју Националну гарду у Тексасу и испрате илегалне имигранте преко границе.

Подсетимо, раније је гувернер Тексаса Грег Абот почео да гради зид од бодљикаве жице дуж границе са Мексиком, а Врховни суд САД је дозволио федералним властима да овај зид уклоне.

Национална гарда Тексаса наставља да гради утврђења и држи подаље граничаре.

Auuuu bajooooo :maramica:

PUCAJU

Poslednja izmena:

Back