Sta je specificno u teksaskom rodeu u odnosu na rodeo koji se odrzava u New Mexicu, South Dakoti, Montani ili Alberti? Molicu precizno objasnjenje od poznavaoca.
Nema potrebe za bezveznim provokacijama. Takođe, ja nisam dužan da ti dajem referate, ali ajde da odgovorim.
Što mora teksaški rodeo da bude poseban u odnosu na druge da bi bio deo teksaškog identiteta? Taj sport je popularan u još nekim južnjačkim državama, ali ne u 80% SAD. Deo je teksaške kulture koliko god negirao.
Zatim sta je specificna muzika za tu drzavu u odnosu na Kansas recimo?
Teksas je začeo mnoge žanrove, čak se jedan i zove Tejano, po Teksasu. Sve to možeš i sam da istražiš, imaš internet. Nisam ti ja dadilja.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Music_of_Texas
Bogata istorija u odnosu na neke druge drzave?
Teksas ima svoju bogatu istoriju. Svoju, shvataš? Svoju. Ne mora da negira da i druge države imaju svoje istorijske događaje. Ali eto, imaš želju da budeš naporan i da zapitkuješ. Mada, da, Teksas ima bogatiju istoriju od recimo Južne Dakote ili Vermonta.
Opet, istraži sam oko detalja.
Specifican temperament u odnosu na ostale juznjacke drzave?
Zapravo ima, jer oni nisu hili-bili južnjaci. Možda je u Arizoni i Nju Meksiku sličan, ali opet, ne mora da bude samo teksaški da bi bio deo teksaškog identiteta.
Da si krenuo od stvari koje tebi nisu recimo poznate, da je texas najveci americki izvoznik, da ima pozitivan ekonomski skor sa svetskim drzavama i saveznim americkim drzavama i da mozda i najbolje finansijski stoji u odnosu na druge federalne dzrave pa da te svrstamo u poznavaoce, ovako kreces od temperamenta, rodea, muzike i kujne.
Naveo sam više stvari od toga ali se praviš glup. Takođe, opet, niko nije dužan tebi da ispostavlja referate. Ne znam šta si umislio da si.
I za kraj, ti živiš na području gde na osnovu dva slova - ś i ź, koja se koriste u desetak reči sveukupno, neko pravi novu naciju. Imati svoju narodnu kuhinju, muziku, manifestacije poput rodea, svoj stil života i temperament, i druge stvari koje sam naveo (veličinu teritorije, broj stanovnika, izlaz na more idr. što si preskočio) itekako im daje dovoljnu podlogu da ako žele imaju svoju državu.