Tek kad udari grom...

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.277
Pre nekoliko dana tresnuo grom u našu kuću, nestalo struje, ali desilo se još nešto.
Od udara nam crko ruter i switcher i na oba računara mrežna kartica. Sami smo krivi, mislili smo da neće grom baš kod nas...
Taj kvar je prouzrokovao mnoge promene u našoj porodici i naterao nas da vidimo koliko smo u stvari zavisni od računara.

-muž je došao u krevet u 23 sata (a nikad ga nema pre 1)
-ja sam mrzovoljno povremeno sedala za kompjuter igrajući spider soliter u nedostatku foruma i sličnih "igrica"
-sin je doživeo pravu krizu...sedeo je u sobi buljeći u jednu tačku i dureći se na ceo svet...
-nismo mogli da vidimo kada baba ima autobus, nego smo zvali prvo 988 što se tarifira 25 dinara, a onda info bus automat što se takođe debelo tarifira čim broj počinje sa 0901...čist bezobrazluk, nismo ni znali da takvi troškovi postoje
-stalno smo imali potrebu da nešto pronađemo na netu, neke baš "važne" podatke
I ne mogu baš svega da se setim, ali ovih nekoliko dana smo svi bili nervozni ne shvatajući da smo totalno "navučeni" na internet
Kako vi podnosite , i da li ste uopšte svesni svoje zavisnosti od interneta ?

Pre nekoliko dana tresnuo grom u našu kuću, nestalo struje, ali desilo se još nešto.
Od udara nam crko ruter i switcher i na oba računara mrežna kartica. Sami smo krivi, mislili smo da neće grom baš kod nas...
Taj kvar je prouzrokovao mnoge promene u našoj porodici i naterao nas da vidimo koliko smo u stvari zavisni od računara.

-ja sam mrzovoljno povremeno sedala za kompjuter igrajući spider soliter u nedostatku foruma i sličnih "igrica"
-sin je doživeo pravu krizu...sedeo je u sobi buljeći u jednu tačku i dureći se na ceo svet...
-nismo mogli da vidimo kada baba ima autobus, nego smo zvali prvo 988 što se tarifira 25 dinara, a onda info bus automat što se takođe debelo tarifira čim broj počinje sa 0901...čist bezobrazluk, nismo ni znali da takvi troškovi postoje
I ne mogu baš svega da se setim, ali ovih nekoliko dana smo svi bili nervozni ne shvatajući da smo totalno "navučeni" na internet

ja sam bas zavisna... i imam te faze samo da sednem za komp da se smirim :roll:

Svesna sam, naravno, ali zbog posla moram da imam internet ( imam dobar izgovor :) ) Nego treba covek da se disciplinuje (samo jos i da uspem u tome).
Na odmoru mi ne nedostaje, mada i tada moram povremeno da proveravam e-mail posto uvek neko nesto hitno mora da pita, najcesce sef. Kad sam se selila bila sam bez interneta par dana i cini mi se da je dan naprasno postao duzi i svasta se nesto stiglo da uradi u tih par dana.

Ko bre zavisan? Jooook :whistling:
Evo muž šmirgla zid, gletovao pa mora da ošmirgla, a ja... internet :rumenko:

Šalim se, mada, u osnovi... gde ima dima ima i vatre. Kada sam u kući, teško da može da prodje dan bez neta. A, npr. kada odem kod mojih, na nedelju i po - dve, apsolutno mi ne fali. Ma, ni ne pomislim. Isto kao i vi što spominjete letovanje. Mislim da je rutina u pitanju, i navika. Tu je komp, šta ćeš drugo nego na net. ;)

Meni nedostaje uveče, ako imam lufta pa mi žao da odem da spavam, a nemam neku dobru knjigu za čitanje.
Pre neki dan nam je pukla kablovska zbog nevremena pa nismo jedan dan imali ni TV ni net. Morala sam peglam. Zato je bolje da imam net.:mrgreen:

Auuu, sestro slatka :dash: Šta će ti to na ovu krizu, em stojiš, trošiš noge, em srčeš struju, em će Jope da se izgužva, pa džaba radiš :mrgreen:
Bolje net, definitivno :ok:
;););)

Ko bre zavisan? Jooook :whistling:
Evo muž šmirgla zid, gletovao pa mora da ošmirgla, a ja... internet :rumenko:

Šalim se, mada, u osnovi... gde ima dima ima i vatre. Kada sam u kući, teško da može da prodje dan bez neta. A, npr. kada odem kod mojih, na nedelju i po - dve, apsolutno mi ne fali. Ma, ni ne pomislim. Isto kao i vi što spominjete letovanje. Mislim da je rutina u pitanju, i navika. Tu je komp, šta ćeš drugo nego na net. ;)

A ja imam momente, kad sam sama,da 5 dana ne ukljucim ni komp ni tv. Sedim, citam knjigu, preslazem sudove, menjam planove za skolu itd.

Teška srca, ali moram priznati da mi se sve nešto čini da je George u pravu :confused:
Kao alkos, kada kaže - e sledeće nedelje neću da pijem. I ne pije, zaista. Ali čim istekne nedelja, ubije se kao majka. E, tako i mi. Odeš negde, tih nekoliko dana ne misliš na internet, ali čim stigneš kući... nadoknadiš sve. :confused:
El da da smo zreli za jednu dooobru psiSoterapiju :whistling:

Ja nemam te srece da "udari grom", ovde je sve predvidjeno, nikada ni nestanka struje:sad2:, jeste, kada spavam, ne sanjam net, ne sanjam...nista (ne secam se snova, svako...sanja).
Da sam postao ovisnik...jesam. A izgovor je...pa moram imati uvek ukljucen komp, lebom me...hrani:aha: a hrani mi i...ovisnost:rida:

Ja nemam te srece da "udari grom", ovde je sve predvidjeno, nikada ni nestanka struje:sad2:, jeste, kada spavam, ne sanjam net, ne sanjam...nista (ne secam se snova, svako...sanja).
Da sam postao ovisnik...jesam. A izgovor je...pa moram imati uvek ukljucen komp, lebom me...hrani:aha: a hrani mi i...ovisnost:rida:

Ja stvarno ne znam kako je udario grom u našu kuću i uspeo da nam rasturi sistem, imamo gromobran i uzemljenje od 5 m dubine, imamo fidovu sklopku i nekoliko višljih kuća u neposrednoj blizini. Oko kuće imamo 4 visoka hrasta starosti 40 godina...šta ti misliš, to je tvoja struka, zašto se to desilo ?

Back