Teisti i ateisti

Covek nema dokaz o postojanju Boga. Kao sto nema dokaz ni o Njegovom nepostojanju.
To je sve stvar covekovog uverenja. Teisti veruju da Bog postoji. Ateisti ne veruju tj. veruju da Bog ne postoji. Tu je sva razlika.I jedni i drugi su vernici a ne znalci,kako cesto sebe ateisti zamisljaju,sto je njihova zabluda.

Sve sto mozemo znati je da ako postoji tvorevina, postoji i tvorac.
Teisti veruju da je taj tvorac Bog a ateisti veruju da taj tvorac nije Bog, nego npr. slucaj.
Drugim recima ,teisti veruju da je tvorac razum, a ateisti veruju da je tvorac odsustvo razuma.
Sta je tu vise logicno?

Posto si tvrdoglav evo ponovo ti postavljam deo mog teksta , pa ti vidi kakve veze ima s tvojom kritikom.
Budi pazljiv.Dakle:
Covek nema dokaz o postojanju Boga. Kao sto nema dokaz ni o Njegovom nepostojanju.
To je sve stvar covekovog uverenja. Teisti veruju da Bog postoji. Ateisti ne veruju tj. veruju da Bog ne postoji. Tu je sva razlika.I jedni i drugi su vernici a ne znalci,kako cesto sebe ateisti zamisljaju,sto je njihova zabluda.

Ako ne znaju sta da veruju,onda su neopredeljeni.

Upravo sam to kritiovao, ateisti nisu vernici. Naš stav ne proizilazi iz vere kao vaš.

Ateizam (grč. α - odrični prefiks, grč. ΘεοςBog; bez Boga u doslovnom prevodu) je, u širem smislu, neverovanje u postojanje božanstava.[1] U užem smislu, ateizam je stav da ne postoje božanstva.[2] Kroz istoriju se često pojavljuje i kao odrečan stav prema zvaničnoj religiji. Ateizam je opozicija teizmu, koji je u svom najopštijem obliku verovanje da postoji barem jedno božanstvo.[3][4]

Вера (ијек. вјера) означава уверење у истинитост неке тврдње без њене провере, односно без логичког расуђивања и закључивања.
У свакодневном животу, човек функционише верујући у многе ствари, идеје, људе, и разне вероватне или невероватне догађаје. У теологији, под вером се обично мисли на веру у Бога.

Upravo sam to kritiovao, ateisti nisu vernici. Naš stav ne proizilazi iz vere kao vaš.

Ateizam
(grč. α - odrični prefiks, grč. ΘεοςBog; bez Boga u doslovnom prevodu) je, u širem smislu, neverovanje u postojanje božanstava.[1] U užem smislu, ateizam je stav da ne postoje božanstva.[2] Kroz istoriju se često pojavljuje i kao odrečan stav prema zvaničnoj religiji. Ateizam je opozicija teizmu, koji je u svom najopštijem obliku verovanje da postoji barem jedno božanstvo.[3][4]

Вера (ијек. вјера) означава уверење у истинитост неке тврдње без њене провере, односно без логичког расуђивања и закључивања.
У свакодневном животу, човек функционише верујући у многе ствари, идеје, људе, и разне вероватне или невероватне догађаје. У теологији, под вером се обично мисли на веру у Бога.
Nego iz cega proizilazi?

Nego iz cega proizilazi?

Iz zdravog razuma. Isto ako što ti ne veruješ u boginju Šivu, nevidljive jednoroge i Deda Mraza...

Reći da je ateizam vera je jednako glupo kao i reći da ljudi koji se ne bave sportom su sportisti nesportaši.

Postoje ljudi koji se bave fudbalom, košarkom, odbojkom ... , i postoje ljudi koji se ne bave sportom.
Postoje ljudi koji veruju u Isusa, Alaha, boginju Šivu, Tora, ... , i postoje ljudi koji nisu vernici.

Poslednja izmena:
Iz zdravog razuma. Isto ako što ti ne veruješ u boginju Šivu, nevidljive jednoroge i Deda Mraza...

Reći da je ateizam vera je jednako glupo kao i reći da ljudi koji se ne bave sportom su sportisti nesportaši.
Postoje ljudi koji se bave fudbalom, košarkom, odbojkom ... , i postoje ljudi koji se ne bave sportom.
Postoje ljudi koji veruju u Isusa, Alaha, boginju Šivu, Tora, ... , i postoje ljudi koji nisu vernici.
Moras prvo nauciti sta je skup.
Ne mozes reci ja sam glup ali sam zato gladan.To nema nikakvog smisla. To je budalesija.

Mozes reci, ja ne verujem jer znam. To bi bilo ispravno (pod uslovom da zaista znas).

Ali posto ne znas , na cemu baziras svoj ateisticki stav.? Na znanju ga ne baziras.

Odgovor,na zdravom razumu, treba da se podrazumeva.No, cime taj tvoj nazovimo, zdrav razum, raspolaze, da bi ti imao ateisticki stav?
Ima li znanje o tome? Nema? Nego sta ima? Sta je preostalo?

Poslednja izmena:
Moras prvo nauciti sta je skup.
Ne mozes reci ja sam glup ali sam zato gladan.To nema nikakvog smisla. To je budalesija.

Mozes reci ja ne verujem jer znam. To bi bilo ispravno (pod uslovom da zaista znas).

Ali posto ne znas , na cemu baziras svoj ateisticki stav.? Na znanju ga ne baziras?

Odgovor na zdravom razumu treba da se podrazumeva.No, cime taj tvoj nazovimo zdrav razum raspolaze, da bi ti imao ateisticki stav?
Ima li znanje o tome? Nema? Nego sta ima? Sta je preostalo?

Sam si sad lepo rekao. Ja kao ateista ne znam da li postoji nekakav bog, ali ne verujem da postoji. Ti isto ne znaš da li postoji nekakoav bog, ali veruješ da postoji baš neki određeni bog kojeg propoveda tvoja vera. Stvar je u tome što je moj stav da ne veruem u stvari za koje nema dokaza je racionalan, a vera u nešto bez dokaza je iracionalna. I ti si ateista u pogledu na vile, Deda Mrata i boginju Šivu. Ne veruješ u to jer nema dokaza za to, ja sam ateista samo za jednog boga više.

Sam si sad lepo rekao. Ja kao ateista ne znam da li postoji nekakav bog, ali ne verujem da postoji. Ti isto ne znaš da li postoji nekakoav bog, ali veruješ da postoji baš neki određeni bog kojeg propoveda tvoja vera. Stvar je u tome što je moj stav da ne veruem u stvari za koje nema dokaza je racionalan, a vera u nešto bez dokaza je iracionalna. I ti si ateista u pogledu na vile, Deda Mrata i boginju Šivu. Ne veruješ u to jer nema dokaza za to, ja sam ateista samo za jednog boga više.
Opet lupas rajko.Vera sa dokazima ne postoji.To je znanje.
Racionalna vera je nesto kao racionalna prognoza - vidis da se naoblacilo i predvidjas , verujes da ce pasti kisa.
Igraju Real i Partizan, racionalno verujes da ce pobediti Real.

Opet lupas rajko.Vera sa dokazima ne postoji.To je znanje.
Racionalna vera je nesto kao racionalna prognoza - vidis da se naoblacilo i predvidjas , verujes da ce pasti kisa.
Igraju Real i Partizan, racionalno verujes da ce pobediti Real.

Rajko moj pričaš gluposti, trgni se malo. Da vera je iracionalna ako nema nikakvih dokaza. Real će pobediti partizan i za to ima dokaza u istoriji igre Reala. To su činjenica na koju možeš da se osloniš u predviđanju rezultata utakmice. U hrišćanskoj veri nema takvih činjenica na koje se možeš osloniti. Očigledno je da su je pisali ljudi iz bronzanog i gvozdenog doba koji nisu razumeli svet oko sebe.

Rajko moj pričaš gluposti, trgni se malo. Da vera je iracionalna ako nema nikakvih dokaza. Real će pobediti partizan i za to ima dokaza u istoriji igre Reala. To su činjenica na koju možeš da se osloniš u predviđanju rezultata utakmice. U hrišćanskoj veri nema takvih činjenica na koje se možeš osloniti. Očigledno je da su je pisali ljudi iz bronzanog i gvozdenog doba koji nisu razumeli svet oko sebe.
Usredsredi se na principe. Samo na logiku.
Ako hoces da dobro zakljucujes , moras da se slazes sa logikom.
Znaci ne kako se tebi svidja,nego kako kaze logika.

Uverenje nije znanje ,jer nema dokaza.
Dokaz cini znanje.
Ne mozes dobiti dokaz pa i dalje verovati; Onda znas.
To je aksiom Rajko.
Glupo je sporiti se oko toga.Nemoj da si bandoglav.
Nemoj da me zamajavas.Razmisljaj logicno pa da vodimo konstruktivan razgovor.

Usredsredi se na principe. Samo na logiku.
Ako hoces da dobro zakljucujes , moras da se slazes sa logikom.
Znaci ne kako se tebi svidja,nego kako kaze logika.

Uverenje nije znanje ,jer nema dokaza.
Dokaz cini znanje.
Ne mozes dobiti dokaz pa i dalje verovati; Onda znas.
To je aksiom Rajko.
Glupo je sporiti se oko toga.Nemoj da si bandoglav.
Nemoj da me zamajavas.Razmisljaj logicno pa da vodimo konstruktivan razgovor.

Rajko tebi je izgleda logika baš slaba. Trebao sam to imati u vidu pre nego što sam izgubio vreme na tebi. Nekima poput tebe čovek baš ne može da objasni čak ni jednostavne stvar.

Rajko tebi je izgleda logika baš slaba. Trebao sam to imati u vidu pre nego što sam izgubio vreme na tebi. Nekima poput tebe čovek baš ne može da objasni čak ni jednostavne stvar.
Ponovo ti govorim.
Svoj stav covek bazira, ili na znanju, ili na uverenju.
Pa zar si toliko glup da toliko prosto ne mozes da shvatis?
Dok to ne ukapiras, ne mozes dalje.Koliko god da bijes glavom u zid.

Све треба назвати правим именом. Реч атеиста, кад се преведе на српски, значи безбожник. Но, у сваком случају,у Србији нема баш много атеиста. Веома су ретки. Има много богобораца. Агресивних непријатеља Црке, ( која је нараавно, део културе), и вере у опште. Вере као такве. Верницима никави докази не требају. Атеистима, никакви докази ништа доказали не би. А поготово богоборцима. Зато је сваки такав разговор суштниси бесмислен. Чак је Стаљин у вихору другог светског рата, укинуо " Лигу милитантних безбожника". Никад се не треба ругати ни једној култури и ни једној конфесији, ни због чега. Зато нисам жалио кад је онај лудак упао у Шарли Ебдо и помлатио онај промишљени штеточински олош тамо. А они су се ругали свим религијама и свим свештеницима, сем једној. Ту једну никад нису обрађивали.

Све треба назвати правим именом. Реч атеиста, кад се преведе на српски, значи безбожник. Но, у сваком случају,у Србији нема баш много атеиста. Веома су ретки. Има много богобораца. Агресивних непријатеља Црке, ( која је нараавно, део културе), и вере у опште. Вере као такве. Верницима никави докази не требају. Атеистима, никакви докази ништа доказали не би. А поготово богоборцима. Зато је сваки такав разговор суштниси бесмислен. Чак је Стаљин у вихору другог светског рата, укинуо " Лигу милитантних безбожника". Никад се не треба ругати ни једној култури и ни једној конфесији, ни због чега. Зато нисам жалио кад је онај лудак упао у Шарли Ебдо и помлатио онај промишљени штеточински олош тамо. А они су се ругали свим религијама и свим свештеницима, сем једној. Ту једну никад нису обрађивали.
U Srbiji ima dosta ateista, antitesista ima manje. Satanizovanje antiteista od strane vernika me jako iritira. Antiteisti osim što su i ateisti smatraju da je religija štetna za društvo, jer i jeste. Razdvaja ljude raziličite vere, koči napredak nauke, tehnike, kulture i društva uopšteno. Ljudima nameće bezvezna pravila i šikanira ih ako ih ljudi krše a u nekim zemljama ih i ubijaju. Antiteisti se ne zalažu za nasilnu supresiu vere i religije ali obrazovanjem ljudi ona će biti iskorenjena.

Back