Tehnički pregled je organizovani kriminal, svi se ugrađuju, evo dokaza! Jovan Radovanović

Kod nas u HR je tehnički + eko test 330kn, tj. 44€. Iako u tekstu piše da nije više od 40€.
U srbiji je sve duplo skuplje a standard duplo lošiji ako ne i tri puta gori!

Kako Telegraf saznaje, u Beogradu su cene već skočile na 6.000 ili 6.500 dinara, a u Novom Sadu je, u proseku za oko 1.000 dinara skuplje - dakle između 7.000 i 7.500.
50-70 evra tehnički :lol:

Sad mi samo nije jasno zašto je u NS skuplje i zašto je uopšte poskupelo?
umesto da se pokriju usima i cute , jer su i do sada sve te stavke trebali da kontrolisu

oni koriste kao opravdanje svoj dosadasnji los rad

sad bi drzava sve trebala da pozatvara , sto zbog toga sto do sada nisu radili kako treba ,sto zbog kartelizacije

Odem danas da uradim tehnicki pregled za auto kad ono nova pravila i kaze ovaj sto radi na liniji da pregleda prvo automobil. Ja rekoh da je malko prljav ali da moze da prodje a on ce meni da on treba da kaze da li moze da prodje ili ne i da moram da operem auto. Onda gleda diskove pa kao imaju rdje pa je moguce da auto nece dobro kociti a ja ga gledam i ne verujem i onda kao moze da prodje i to kaze ovima u kancelariji da bi mi onda trazio kljuc da vidi da li se vidi broj motora a ja mu kazem pa ako ga je carina videla i ako ga je video amss onda znaci da je tu i vraca se on i kaze da su ti iz amss prskali sa nekom masnocom broj i da to treba da operem da bi oni videli broj a ja u soku!!!
Na sve to kaze mi ova ranica da mogu da imam termin u 15:15 i da je nova cena tehnickog pregleda 6800 dinara!!!!!
Ja ima samo rekao da za te pare treba oni da mi operu auto i motor i da mi popuse i kazem da nema nista od tehnickog pregleda!
Jel milslite da je krajnje vreme da se izadje na ulice i protestvuje protiv ovakvog lopovluka????
Ovo je revija kako nas klepaju po usima dok jedan vlasnik tehnickog u mom kraju ide na zimovanje u Francusku i letovanje u Italiju a menja skupa kola ko carape i nedavno je kupio ganc nov motocikl.
Zamislite dnevno moze da se odradi 8 automobila x 6800 a to je 54400 iliti 460€ plus polise i usluge registracije sto dovodi na cifru od mozda i 600€ i kad se to pomnozi sa 24 dana vi sami napravite matematiku koliko moze da zaradi vlasnik jednog tehnickog pregleda.

Situacija definitivno nije normalna. Ja sam trebao danas da radim tehnicki, medjutim, sinoc vidim da mi ne radi trece stop svetlo i ne mogu da prodjem, sto je meni ok. Popravicu i resen problem. Receno mi je da auto mora da ima ispravne sve podizace prozora, sto je cista nebuloza i u fazonu, bitno je da radi ono sto se vidi na snimku, a na podu moze da ima rupe, itd.

Ispada da je tehnicki kod nas 70e, u Nemackoj je 80, auto ti pregleda masinski inzenjer, a ne priucen majstor i lakse se prolazi nego kod nas. Nepodesena svetla, neka sijalica, sitniji kvarovi, to se popravlja na licu mesta i prolazis tehnicki. Imas rok od mesec dana da uklonis nedostatke, a ne 3 kao kod nas i tehnicki ti vazi 2 godine.

Kao sto se notarima pune dzepovi, tako i vlasnicima tehnickih pregleda, a na kraju se sve to, tamo negde, deli.

posto se snima necemo moci da se gledamo 15 min

nego ce radnici morati da setaju polako oko auta

ono bas polako, treba minut da se proveri signalizacija , 2 min trapovi( jutros isao na proveru)

2 min izduvni gasovi - 5 minuta jedna osoba

druga da ocita broj i proveri kilometrazu (menjao sam skoro tablu sad sam presao 117 hilj km umesto 250)

uz 5 min papirologije dolazimo do 10 MINUTA POTREBNIH DA SE IZVRSI TEHNICKI

Kažu da je dignuto vreme trajanja pregleda na 45 minuta, čemu to?
15 minuta maksimalno. Prvo gleda gume i karoseriju i broj šasije, pa ekotest, mjerenje temperature kočionog ulja, onda gleda podvozje i slika auto, valjci i na kraju signalizacija. To do 10 minuta traje. Ostalih 5-6 minuta papirologija.

15 minuta maksimalno. Prvo gleda gume i karoseriju i broj šasije, pa ekotest, mjerenje temperature kočionog ulja, onda gleda podvozje i slika auto, valjci i na kraju signalizacija. To do 10 minuta traje. Ostalih 5-6 minuta papirologija.
Netačno u hr tehnički traje pola sata do 45 minuta. I kada nema nikoga i kada stoje u redu i čekaju. Najduže traje eko test i temp ulja kočionog, čitavu večnost turira!

Ja 20 godina tamo vozim aute na tehnički. To turiranje ispravnih automobila po pola sata je valjda eko test za sve one starije krševe koji prolaze na foru :lol: ne znam kako to drugačije da objasnim.
To zna nekad malo duže da potraje, to je točno. Pogotovo za aute koji većinu vremena voze po gradu i rade malo km. Onda treba malo duže i ponoviti eko-test 2-3 puta. Ali sigurno ne traje pola sata.

Ovi se nisu vozili po gradu samo magistrala znači otvoren put. I kada je bio potpuno nov, turirali su ga po pola sata.

Zato kažem bolje vlasnici da ne gledaju šta se radi na tehničkom.
Ja na takav slučaj nisam naišao. Osim ako nije uzimao mjerenja za one koji idu preko veze! 😁

I bio sam na tehnickom pregledu sa BMW X3 2.0d 2005.
Odem i stanem ispred i ostavim im da oni odrade sve ostalo.
Kocnice prosle,mehanika prosla,sijalicew prosle,podizaci stakala prosli aliii......................................prskalica zadnjeg brisaca ne radi i ne moze da se otvori panorama krov i zato ne mogu da prodjem tehnicki pregled.
Na moje pitanje kakve veze uimaju ti elementi auta sa tehnickom ispravnoscu istog na putu dobijem odgovor da tako mora po novom zakonu.
Kaze radnik na liniji da vise od pola ne prolazi tehnicki zbog takvih gluposti koje je neki balvan bez iskustva a zaposlen preko sns stranke doneo na snagu.
Kazu da otklonim problem za tri dana a ako prekoracim taj rok onda moram ponovo da platim tehnicki!!!
Ajde sad vi nadjite majstora koji je slobodan u tih 3 dana a koji nije na godisnjem odmoru.
Odem i skinem dzekove sa motorica na posudi za soferku i vratim ih i motor proradi a na panorami zakacim dzek koji je raskacen zato sto sama panorama radi ali ne kako treba i to je njima dovoljno da se vidi da nesto otvara i zatvara na kameri i prodjem tehnicki.
Za gasove mi nista nisu rekli jer nisu ni imali sta da kazu jer je tu ispravan.
Znaci nece padati kola zbog gasova nego zbog debilizma i sitnica koja se desavaju na svakim kolima i svako dugme i taster moraju da rade kao da se radi o novom automobilu a i to sam im zamerio i rekao da se radi o kolima starim 16 godina i da naravno ne moze da se ocekuje da sve radi ali oni masu sa naredbom s vrha.
E pa gospodo ocekujte jos skokove cena automobila jer posto ce sve morati da se otkloni to ce iziskivati i odredjena ulaganja koje ce opet na kraju da plati krajnji kupac.
Naravno ovo ce uticati i na izbor automobila kod trgovaca jer ce sad i oni sami gledati da imaju sto manja ulaganja i da budu konkurentni sa cenom.

Back