Tehnički i registracija

Pa ja ne znam gde to može sa podmićivanjem da se prođe tehnički kad kamere sve snimaju.
Na dva mesta smo pokušali i to po preporuci da ne misle da ih neko kontroliše a na jednom od ta dva nam radi prijatelj i kaže da nema šanse.

Pa ja ne znam gde to može sa podmićivanjem da se prođe tehnički kad kamere sve snimaju.
Na dva mesta smo pokušali i to po preporuci da ne misle da ih neko kontroliše a na jednom od ta dva nam radi prijatelj i kaže da nema šanse.
Ima sanse moj drugar prolazio tehnicki sa neispravnim kocnicama i plus nije imao ni svu opremu ...a kako je prolazio ne znam ....jednom recju serem im se na te kamere ....

Mene su na tehnickom drkali zbog zadnje kocnice i morao sam da menjam cilindar a neki prolaze sa probusenim auspusima i propalim trapovima ...i opet kazem serem im se i na tehnicki i na kamere i na sve ....ako su pravila takva neka vaze za sve a ne za nekoga ovako a nekoga onako ....

Meni su bile ispravne kočnice ali su nejednako kočile.
Da ne dužim, i posle podešavanja nije prošlo pa sam se iskeširala za oko 200 evra za kompletno nove i prošla.
Kaže taj prijatelj da je jedan lik isto taj problem imao i da ni posle ugradnje novih (ali ne originalnih) nije prošao jer taj kompjuterski zapis isto ide u arhivu i nema muvanja.

Sve što se ne vidi može i prolazi. Truo auto prolazi bez problema normalno ne ideš u neki fensi tehnički nego preko agencije. Ako je nešto vidljivo onda pitaju dal može. Jbg ne može da se preteruje. A to sa kočnicama ja bi to obarao a treći put ako padne pravac na reciklažu.

март 17, 2023
Vlasnici automobila treba da obrate pažnju gde proveravaju ispravnost svog vozila jer mnogi kontrolori izmišljaju sitnije probleme i kvarove u nameri da od vozača uzmu novac tvrdeći da su im progledali „kroz prste“ i da navodno ne bi mogli da prođu. Na društvenim mrežama vozači se žale i da im na tehničkom pregledu osim 6.000 dinara naplaćuju još 1.000 dinara sa obrazloženjem da je to za pripremu dokumentacije za registraciju.

Zasto na otpad kad si tu ti da nas izvuces? :hahaha::hahaha::hahaha:
Ti pišeš kako je skup servis na autu,pa kako ti ne valja telefon pa kako su prevaranti ovde pa onde pa kako u svakoj sferi su ti neki pogresni ljudi.
Nisi primetio?
A ja te pokopavam u svakom segmentu..;)

Bolje reci 4000 ako ce ti biti lakse.
Ona kola tamo servisirana na vreme i vozena po boljim putevima i sa boljim gorivom i sad treba u njih ulagati tolike pare?
A sta je sa domacim kolima koja se prodaju samo zato sto se raspadaju jer kod nas se ne prodaje kad je dobar-to se zna.
Ovaj pomahnitali lik vas truje glupostima i moderizacija bi trebalo da reguje na ovakve lazi jer to nije realno ni blizu.
Pravi od ovog foruma cirkus i srozava ga na niske grane svojim lazima a naravno bez i jednog dokaza.

U srbiju se uvoze samo krševi i onda se šminkaju ali glavni problem danas je upravo veliki servis koji mora da se plati 2-3.000 evra ODMAH kako bi automobil uopšte mogao da se vozi.

Dakle veliki servis, zamena diskova i pločica, servis menjača, zamena plivajućeg zamajca, zamena dp filtera i još ponekog dela košta maltene koliko i ceo auto!

Kod mene u kraju viđam neki kombi koji dovozi peciva u lokalnu pekaru, pre neki dan dok sam čekao bus, malo sam ga zagledao, kombi je citroen jumper, star 20-25 godina, prešo milon minimum! Sajtne trule dibidus, nema ih, sav izlupan, izgreban, gume ćelave, bočni retrivozor visi na žici, far napukao, zadnje poziciono nema masku, vozač od spolja otvara vrata kad izlazi... jednom rečju raspad ! Priđem, bacim pogled na nalepnicu i vidim kombi uredno registrovan pre mesec dana! Pitam se na koju foru je ovaj krš prošao tehnički pregled??
Pitaj @Dule 021 on kaze da sam 20 godina u zaostatku sto se tice registracije a dan danas prolaze takva vozila, jeste znatno manje ali prolaze.
Secam se pre 5-6 godina kad sam se vozio sa jednim taksistom Opel astra F, bilo zima brisaci ne rade kako treba ona spricaljka za soferku ne radi pa me vozac tera da prskam vodom :rotf: i eto to prolazilo tehnicki ladno.

Mario i Dule su dobili za početak C1 za međusobne uvrede.
Diskusija na temi je veoma odlutala od naslova te će neko vreme biti zatvorena čisto da biste imali vremena da smislite o tehičkom pregledu i registraciji.

Da iznesem i ja svoje mišljenje na temu tehničkog pregleda:
Uradio sam tehnički pregled za 2 vozila i to namerno na dva različita mesta, da bih uporedio kriterijume i video u kojoj meri stvari funkcionišu na "podmaži". Prvi tehnički pregled na koji sam otišao je https://www.generalauto.rs/., lokacija je na Novom Beogradu u ulici Žarka Miladinovića. Prosto moram da naglasim da su oba vozila sastavni deo voznog parka za koji sam nadležan i koji nije u perfektnom stanju ali vozila nisu ni kritična, znači sredina, kočnice OK, održavamo ih redovno, signalizacija radi...

Problem na koji sam naišao kod njih je svetlo bočnog migavca, ono nije radilo, kada se lupi ono proradi i opet stane. Lično mislim da se te stvari ne vide na kamerama i da je čista glupost obarati zbog toga. Niko nikakve pare nije pominjao ali moralo je vozilo da se obori, čačkali su oko džeka i sijalice i odmah su ga posle vratili i završili.

Drugi tehnički pregled na koji sam otišao je na Dorćolu, dola kada se ide ka Tempu, https://don-registracija.com/nase-usluge/tehnicki-pregled-automobila/

Kod ovih ista priča, uvatiše se za brisač i prvu pomoć, kao kamera ga vidi. Niko ne može da mi kaže da kamera vidi da li ima prva pomoć ili ne. Desni brisač se bukvalno na putu ka tehničkom blokirao. Do duše ovi su izverzirani, imaju tu i servis pa Vam odmah priskače mehaničar tamo na licu mesta koji nudi popravku brisača a devojke nude prvu pomoć po akcijskoj ceni 🤣

Probao sam da častim, ali ta priča nije prošla, došao je neki šef pa mudruje kako zakon treba da se poštuje ali da će oni sve rešiti da ja ništa ne brinem. Završio sam posao brzo ali sam imao neplanirane izdatke na te dve stvari.

Dakle ta teorija sa ćuškanjem novca ne prolazi baš svugde ali eto, ako ništa, za pohvalu je što svi ti servisi tu rešavaju te probleme. Činjenica je da je bilo lakše dok se nije snimalo, niko ništa nije pitao, sami smo odlučivali o svojoj bezbednosti i popravljali ono što smo smatrali da treba. Nažalost ima puno onih koji ne razmišljaju tako već je bitno samo da može "da se tera" pa možda i treba kontrola ( tehnički pregled, snimanje kamerama od strane MUP-a itd. ) da bude onakva kakva jeste zbog takvih pojedinaca.

E hvala ti što si se registrovao i postavio dva linka reklame. Kod tog dona sam pokušao da registrujem jedan auto iako sam objasnio u čemu je problem, poslao fotografije rekao mi da dođem. Onda je pogledao i odvezao auto negde na tehnički, sedeo sam sat vremena i čekao da bi se ispostavilo da ne može. Dakle izgubio sam ceo dan.

Back