Daa, i ja sam uradio krov na novoj kući sa plastificiranim pocinkovanim limom. Mogu naći i neku sliku ili slikati.
Nije jeftino,.. cca kao i da sam pokrio crepom ( sa podaščavanjem ispod i sa folijom i paropropusnim platnom).
Ali ja sam radio sa
Sendvič limom - dva pocinkovana lima između kojih je poliuretanska masa.
Cena najviše zavisi od debljine te mase, koja je najbolja termo izolacija. Na šupi sam stavio samo lim . jednoslojni. I to sam radio na novoj šupi, a na staroj sam menja "Salonit" ili Eval - ploče - koje u sebi imaju Azbest - to je sada zabranjeno koristiti ( ako ćemo u EU, moramo da ih menjamo)
Mana lima je zvuk koji proizvodi kiša ili tuča(led). Kod tegola ima velike razlike u kvalitetu i naravno u ceni. Slovenačka je dobra - traje oko 20 godina (crep traje 40 i Kikindski crep je solidan,.. i iz Kanjiže je odličan,.. za nove betonske nisam,..)
Inače sa limom krovovi mogu imati mali nagib (najmanji), dok za crep treba dosta veći ugao nagiba.
animljivo da je u slučaju zemljotresa, najveća mana građevina - njena težina,.. znači i po tom osnovu je crep najgora varijanta + što se i napije vode od kiše.
Reljefna imitacija crepa na limu ima samo na jednostrukim limovima ( na sendvič limovima ima samo trapezni rečlef.
Znači najeftinija varijanta je plastificirani jednoslojni lim,.. ima ga i u raznim bojama,.. meni se svideo zeleni, pa sam ga svuda stavio.
Ako treba slika .. slikaću