Тебе воли, а за другом/им умире....

Pa ako neko misli da je fizicka prevara krunski dokaz nepostovanja, i ne primecuje masu stvari koji se pored njega u vezi dogadjaju mesecima i godinama, a koji nemaju veze sa tim cisto musko-zenskim odnosima, onda ja stvarno ne znam sta da kazem. Nepostovanje i/ili emotivna udaljenost se vidi u svakom razgovoru, mozete da pricate o odlasku na pijacu ili gledanju Zvezda Granda a da se to vidi... I sad to je kao ok, ali on/a se zaljubuo/la ili se krese sa drugim/om, e to je potop...Ma bezi, tako razmisljaju klinci, po godistu, ili emotivnom razvitku...

Tragedija je da ovi sto tako kontaju ustvari imaju po 30,40,50 godina u dupetu...strasno nesto. :sad2:

ok jasno, i dobro je sto ne pokusavas da okrenes dete protiv oca i povredjujes ga, ali sa strane gledano, kurwa je (ako vec koristimo te etikete) onaj ko je bio u nekoj obavezi prema drugom i nije je ispostovao. sad ako je i ona bila u braku bila je kurwa prema svojoj strani price....meni je generalno upitan moral kad se neko svesno upusta u vezu sa nekim za koga zna da je u braku,ima porodicu itd, ali ybg i to se desava, ko zna iz kojih razloga, svako ima svoju pricu a svaka prica ima vrlo specificnu pozadinu....e sad sto tu njemu nije bilo jasno sta hoce kako hoce i kuda oce, to je vec poseban momenat grcke tragedije u celoj prici. dobro je sto ste se raskantali, mislim da zivot uz nekoga ko bi i tamo i vamo i to sve istovremeno,moze samo da bude tezi.
Lepo,sve si rekla. Moj problem je u tome što ne mogu sebi da oprostim uludo protraćen život pored osobe koju nisam poznavala (ne mogu da verujem da sam toliki idiot) i koja me je lagala besomučno ko zna koliko dugo....ceo naš zajednički život je sada pod sumnjom.. Ne verujem da se nije i ranije događalo nešto slično, samo ja nisam to videla- da li nisam htela ili nisam mogla (kuća, posao, obaveze, krize...sve je to pogrešno, ali sad je kasno ..) ni želela..ko bi ga znao..

Lepo,sve si rekla. Moj problem je u tome što ne mogu sebi da oprostim uludo protraćen život pored osobe koju nisam poznavala (ne mogu da verujem da sam toliki idiot) i koja me je lagala besomučno ko zna koliko dugo....ceo naš zajednički život je sada pod sumnjom.. Ne verujem da se nije i ranije događalo nešto slično, samo ja nisam to videla- da li nisam htela ili nisam mogla (kuća, posao, obaveze, krize...sve je to pogrešno, ali sad je kasno ..) ni želela..ko bi ga znao..

Nemoj tako da razmisljas, jos vise mucis sebe

Ne bi trebala tako da gledas na to. I ja sam pre razmisljao na slican nacin o vezi koja je trajala puno godina, pa se ispostavila kao corak.
Secaj se lepih, srecnijih vremena, lepih stvari koje ste doziveli zajedno. I generalno, nemoj da gubis previse vremena na razmisljanje o toj vezi...koncentrisi se na buducnost. Sta je bilo - bilo je.

Ja mogu da kroz jedan malo duzi razgovor vidim da li sam blizak sa tom osobom, sa izuzetkom bas zescih sociopata. Ali sociopate su bas ekstremi, mnogo je gadno kada naidjes na jednog takvog; i mogu da razumem kako sa sociopatama moze da bude iznenada i strasno, sociopate su i jako inteligentni i zesce bolesni ljudi. Ali, u vecini slucajeva, ja stvarno ne razumem kako to ljudi decenijama zive zajedno, a to ne umeju da vide. Zive u svojim svetovima koji nemaju veze jedni sa drugim, i onda odjednom- bam!, prevara! I to je sada kao nesto neocekivano, novo i strasno. Ljudi su bre mnogo cudni...

Lepo je i slikovito kami objasnio. Znaci nekima je dobra veza: ne pricaju nista osim "zdravo" i "cao", bulje u TV, liku zena sluzi kao sluzkinja itd., ali bitno da ne jebbe sa strane nista? To je valjda kvalitetna veza za neke ovde. Bljak...

- - - - - - - - - -

E, tako kazi. A ne foliranje kao neces ti svalera itd. :rotf:
A, šta kažeš., kako se raspalila diskusija?!!!
Dragi prijatelju, evo malog poklona za tebe, i ostale ucesnike diskusije, nadam se da ce ti se dopasti:
"Grešio sam mnogo, i sad mi je žao
i što nisam više, i što nisam luđe
jer, samo će gresi, kada budem pao
biti samo moji – sve je drugo tuđe.

Grešio sam mnogo, učio da stradam
leteo sam iznad vaše mere stroge
grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam
svojim divnim grehom da usrećim mnoge.
:ortaci:
Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće
grešio i za vas, koji niste smeli,
pa sad deo moga greha niko neće
a ne bih ga dao – ni kad biste hteli."
Duško Trifunović

Lepo je i slikovito kami objasnio. Znaci nekima je dobra veza: ne pricaju nista osim "zdravo" i "cao", bulje u TV, liku zena sluzi kao sluzkinja itd., ali bitno da ne jebbe sa strane nista? To je valjda kvalitetna veza za neke ovde. Bljak...

- - - - - - - - - -

E, tako kazi. A ne foliranje kao neces ti svalera itd. :rotf:

Od kada je "ne umočiti pišu u vaginu sa kojom nisi venčan" apsolutno merilo poštovanja?:think:

Back