Mojrae
Domaćin
- Poruka
- 4.614
Da, ali individualizam i distanca ne znače da ne radiš za tim. To samo znači da timu pridonosiš na svoj način - važno je da svoj posao radiš dobro, a ne da li voliš da se družiš posle posla i koliko se cerekaš sa kolegama u toku radnog vremena. Iz mog iskustva, često su ljudi koji su bili očevidni 'timski igrači' bili i te kako sebični u nekim situacijama, dok su ljudi koji svoj posao rade odgovorno, ali sa distancom u tom društvenom smislu radili jednako dobro i odgovorno pod svakakvim okolnostima... Nije lepo terati ljude da po svaku cenu budu nešto što nisu - eto, meni je recimo ideja da idem da skakućem po šumi i da se bacam u naručje 'kolektiva na koji mogu da se oslonim' odvratna, a sasvim mi je ok da dođem na posao i danima koji su mi neradni ako je koleginici loše, ili ima mnogo posla. O tome ja pričam - odgovorna osoba će tako da postupi i bez bubnjeva i saune sa kolegama u slobodno vreme. U mom slučaju je veća šansa da neću hteti da pomognem osobi sa kojom sam se privatno upoznala na tim-bildingu, jer ću znati o njoj više nego što mi je potrebno da znam, ili više nego što mi se sviđa.
Ali zato ja više i ne radim u kolektivu![]()
pa vidis jeste vazno. recimo, na osnovu onoga sto si napisala ti nisi ono sto se trazi za kolektiv - mozes biti kompetentna i sposobna ali si i sama svesna a i oni su, da nisi timski igrac. u nekim oblastima ne mozes da se distanciras, mora da se radi u ekipi, mora zajedno da se smislja i odradjuje plan - nema tu mesta za individualiste. ako za nesto nisi i to i sam vidis onda trazis ono sto tebi odgovara a na to mesto upadne neko drugi, ko moze bolje od tebe da funkcionise u takvim uslovima. drugim recima niti je to za tebe, niti si ti za to, bolje je za sve da se to vidi na vreme.