TATA NA PORODJAJU, DA ILI NE???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ra-ta-tat:
Ti jednostavno ne umes da stanes. Bas ti nije bilo dovoljno vredjanja... i posle sam ja frustrirana? :roll:
Mene fascinira da ti zapravo radis ono za sta mene optuzujes i sada kada si pocela ne umes ni da se zaustavis. Devojcice, to sto ti gajis u svom srcu nije vezano za mene... to si sve samo ti. Stvarno vise ne mogu da pricam sa tobom, necu ti vise nikad nista reci... bar dok ne zaboravim na tvoj nickname ovo obecanje vredi... posto ne obracam toliko paznje na vas na forumu, mozda ti se i obratim nekad...

Mora tvoja da bude poslednja inace ces da crknes.... Postoji nesto u psihologiji sto se zove projekcija sebe na druge, i ti to upravo radis.
A kad si tako premudra u odnosu na mene, sto se ti ne zaustavis?

dani.i:
to pricaju one zene ciji muzevi nisu bili na porodjaju.Naravno da muz nece gledati kako beba izlazi.Smatram da je najlepsi trenutak i za oca i za majku kad prvi put vidi svoju bebu(bar je nama tako bilo).Taj trenutak se ne zaboravlja.Zato ocevi ,samo napred!!!!

Ako je rasprava gotova ja bih da se zahvalim dani.i na odgovoru.
Tako sam i mislila .Stalno me zbunjuju te dezinformacije da ce muz da vidi ne znam ni ja sta.........U stvari i logicno mi je da je pored zene,a ne da je poradja.:)

nactu:
Ovo mi je super,ali molim te da mi pojasnis neke stvari.
Svi postovi uglavnom opisuju kako muz vidi sve i svasta i zato ne zele da prisustvuju.
Ali zar muz stoji gde i ginekolozi?
Zar on ne sedi ili stoji pored zeninog uzglavlja i pomaze svojim prisustvom bez potrebe da gleda u to sto izlazi iz zene(mada je to sve prirodno i ok)?
HEHEH
Naravno da je muz pored uzglavlja ili gde on hoce ili gde ja trazim. Moj je bio opusteniji zbog mene da bi mi olaksao. Setao se po sali kada je trebao nesto da odradi i igrom slucaja bio pored babice u samom trenutku ekspulsije. Ni najmanje me nije brinula krv, ni king size cica, ni sto sam se ukakila. To nije moglo da poljulja moju zenstvenost jer je porodjaj ono sto me najvise cini zenom. ko ima zeludac moze da gleda to najdragocenije sirenje,reznje,pucanje,krvarenje cice, ali najvaznije da tu niko ne bude zrtva vec da svako obavi svoj deo duznosti majke i oca,zene i muza:))

Ako je zenu sramota, ili jednostavno ne zeli da muz bude sa njom u tom momentu, to mi je skroz ok. Njeno pravo, njen osecaj. Ali ako bi zena zelela da muz prisustuje a on ne zeli, to mi je bas bez veze. Moje misljenje je da bi muskarci po default-u, trebali da zele da su tu i da pomognu ako mogu, da prevazidju svoje strahove, da izvuku iz sebe ono najbolje a na zeni je konacna odluka. U neku ruku se slazem sa ra-ta-tat, jer ona mozda na malo grublji nacin, kaze da ne treba gledati muskarce kao neka inferiorna bica, koja jednostavno nisu sposobna da podnesu "strahotu" porodjaja, ili sta ako ne daj boze, ne moze posle ni da mu se digne na zenu. Mene bi jako razocaralo kada bi muskarac rekao da ne zeli da prisustvuje iz bilo kog razloga....ok je da kaze, ja zelim da sam tamo, a ti sama odluci kako zelis.

Hellen:
Рататат, млеко ће ти се укиселити! Опусти се и мисли на бебу...
Mogla bih da budem u tvom fazonu i odgovorim ti jednako otrovno :roll: , nemoj sumnjati da sam za to sposobna... ali za razliku od vas, cak i kada idem nervozna ja ne prelazim neke granice...
Ono sto mene zaista stavlja u situaciju da zapusim nos kada citam ovakve postove je to sto si ti u stanju da u svoju malicioznost uguras i nekakvu brigu za moje dete... cuj, da pazim na bebu :roll: Ni po cemu se ne razlikujes od one frustrirane i bolno neobrazovane klinke koja se isto tako brinula za moje dete... Molim vas da ne brinete vise tako revnosno o mom detetu, ono je sasvim lepo zbrinuto.

Moje misljenje o svemu tome varira. Neko mozda stvarno ne bi bio u stanju da podnese takve scene. Pa, ima ljudi koji padaju u nesvest cim vide kap krvi. I ne treba vrsiti pritisak i po svaku cenu traziti njegovo prisustvo. Ni meni nije bilo svejedno a imala sam 9 meseci da se pripremim. Ali ne mogu da kazem da nisam zelela da bude pored mene( u porodilistu u kom sam se porodila to nisu dozvoljavali). Ne da bih mu vratila milo za drago, i da se nasladjujem kad to sve jednom prodje, vec samo zato sto sam bila sama i uplasena. Bas, bas, mi je falio, da me podrzi i ohrabri u tom trenutku. Ako ikad odlucim da ponovo prodjem kroz sve to, bez njega mi u porodilistu ni "shliku nece vidjet"!

Sta se prozivate za dzabe i prepucavate. Ajde malo da se uspori! Antun Tune, vec u tebi vidim dobrog i ponosnog tatu, bas zato sto se sad ne das, al se na vreme informises o svemu i edukujes ;). Vec te vidim kako si usplahiren ispred sobe i cekas kad ce da ti kazu da mozes da udjes i drzis zenu za ruku!
E narode, pa daj nemojte da se dize tenzija na ovoj temi. Samo polako, svako ima pravo na svoje misljenje i to je to. Da li se neko plasi krvi il ne je jedno, a sta treba uraditi je drugo. Ko kaze da medju zenama nema onih koje se plase krvi?! Evo ja sam prva! Nikad nemam problema da mi izvade krv kad treba, al samo nemoj da vidim iglu. Umem cak da se onesvestim kad gledam film, pa to ne znaci da sad treba da se prepustim tome, nego jednostavno strah mora da se prevazidje.
Ajde banalan primer, bolestan si, lekar ti prepise injekcije, plasis se, al ne znaci da iskaces iz bolnice kroz prozor i bezis jer ce da te ubodu, nego znas da ce ti to pomoci pa se pritpris.
E tako isto ne vidim razlog zasto muz ne bi bio zeni podrska ako to njoj znaci u tom trenutku. Pa niko ne trazi od njega da izvlaci bebu iz nje il da viri u rupu... drzi je za ruku i par toplih reci od njoj drage osobe ce biti dovoljna podrska... il ovde neke zene podrzavaju onaj vic o crnogorcu na prodojaju kad se Bogu mi namucio!
Al mislim da je sve u svemu to nesto sto par sam po sebi treba da odluci, al da bar u tom trenutku muz treba da udovolji zeni sta god ona trazila, mislim da je to samo mali znak paznje koji joj je(ako je) potreban kad dolazi NJIHOVO dete na svet.

ra-ta-tat:
Mogla bih da budem u tvom fazonu i odgovorim ti jednako otrovno :roll: , nemoj sumnjati da sam za to sposobna... ali za razliku od vas, cak i kada idem nervozna ja ne prelazim neke granice...
Ono sto mene zaista stavlja u situaciju da zapusim nos kada citam ovakve postove je to sto si ti u stanju da u svoju malicioznost uguras i nekakvu brigu za moje dete... cuj, da pazim na bebu :roll: Ni po cemu se ne razlikujes od one frustrirane i bolno neobrazovane klinke koja se isto tako brinula za moje dete... Molim vas da ne brinete vise tako revnosno o mom detetu, ono je sasvim lepo zbrinuto.

Dobro onda me boli uvo i za tebe i za tvoje dete, nadam se samo da se nikad necemo sresti. Eto jesi sad srecna sto me zabole da li ce ti dete biti zivo i zdravo ili nece.
I prestani vise da me prozivas, nauci jednom sta znaci biti odrasla i zrela osoba. Jbt jedna "klinka" mora da te uci takvim stvarima, na tvom mestu bi se stvarno zabrinula...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back