TASOS - u reči i slici

Sa koje strane je bolji/kraci put do Vathi-a - iz golden beach-a ili od makriamosa - jel' neko isao? :think:
Uglavnom svi idu od Makriamosa, jer je taj pravac poznat i proveren, pošto tuda prolaze i kamioni iz onog kamenoloma koji se nalazi odmah iznad same plaže. Sam put je katastrofičan, ali je relativno podnošljiv, jer nije tesan tako da ako neko vozilo i naiđe lako se možete mimoići. Samo treba biti oprezan i voziti polako. Pravac od Golden beacha ne bih preporučio, nije dovoljno ispitan i turisti ga ne koriste, osim ukoliko ne želiš da ostaneš bez auspuha ili nečeg još. ;)
Kako da postavim sliku da bude velika?
Moraš je hostovati na neki hosting sajt.
Ovde ćeš naći uputstvo :arrow: http://forum.krstarica.com/threads/203649
 
Da li se neko od vas vozio taxijem do mermerne plaže,koliko košta taxi i da li može da se zakaže povratak sa taxijem(nadam se da me neće ispaliti pa da prenoćim tamo).Ima li nekog zanimljivog sadržaja za klince(5 god.)na plaži u Limenasu ili u gradu?
 
Mi smo bili pre 3 god na Tasosu sa Argusom i bilo je tako da sam morala da ih tuzim inspekciji.Uplatili smo u februaru za aranzman kraj juna,vila Sirines 200m od mora trokrevetan apartman,vila je sa bazenom.Kad smo dosli strpali su nas u neku vilu kilometar od mora,bez bazena i u dvokrevetni apartman sa krevetom na rasklapanje.
Bazen je bio ali u susednoj kuci i mogao se koristiti uz placanje pica.
Argusov covek je bio neki razmazeni i arogantan klinac koji nije hteo da nam nista pomogne,cak je bio vrlo neprijatan.Tu kucu oni nisu imali u ponudi vec su verovatno iznajmili najjeftiniju.Nisu imali dovoljno zakupljenih apartmana u Sirinesu,pa je u svakoj smeni neko ostao bez uplacenog.Razlog zasto smo bas mi ostali bez uplacenog je sto smo dosli sopstvenim prevozom,pa su smatrali da mozemo da idemo pola sata do centra i km do plaze.Po povratku sam ih tuzila turistickoj inspekciji ali nisam mnogo dobila,vratili su nam deo para,a odmor je bio poprilicno upropascen.Zato-Argus NIKAD VISE
:thumbdown:
 
Strašno. Ja mislim da bih popizdela da mi se tako nešto desi. I mi smo gledali vilu Sirines ali smo odustali jer smo čuli da gazde ne vole porodice sa malom decom kao što smo mi. Drago mi je da sam se predomislila jer je vila Efes Garden mnogo bolja a i gazde su super.
 
Ja sam pre 3 god isla u Platamon preko Fudeksa.U ponudi su imali vilu Magda(samo nju u Platamonu).Kada smo stigli rekli su da predhodni gosti imaju jos 1 dan aranžman u njoj te ne mogu da nas smeste tu ali dobićemo odgovarajuči smeštaj.Nas 6 porodica smestili su u novu lepu kuću i sve bi bilo super da se pored naše kuće nisu gradile još 3 nove.Znači gradilište,bageri,prašina i galama.Mi se lepo skupimo(žene)ostavimo muževe sa decom pa pravac u agenciju gde nam je bio vodič,pa napravimo haos,pa nas u roku od 2 sata prebace u drugu vilu.I tu je bilo ok za početak.Kad popodne mi se vraćamo sa plaže a gazdarica(australijanka udata za grka) nas čeka ispred kuće i sa crevom nam pere noge da joj ne unosimo pesak u kuću.Pregrmeli smo i to kad sutradan posle neke kratkotrajne olujice počeše da izlaze bubašvabe,rusi i poče po kući da se širi nesnosan smrad iz kanalizacije.Moj muž poludi pa ponovo u agenciju kad tamo još nekoliko njih iz naše grupe.HAOS.Oni ponovo pronađu nov smeštaj a mi smo insistirali da dobijemo kuću u kojoj je bila porodica iz naše grupe,za koju su nam rekli da je fenomenalna i ima ogromno dvorište raj za decu.I da neverujete.Grkinja Maria koja vodi tu Grčku agenciju ustupi nam svoj auto da prebacimo stvari.E od te večeri pa narednih 8 dana mogu da kažem da smo bili na ODMORU.Kod bake Kaliopi je bio raj.Moj klinac je i dandanas spominje.Zato nedajte se.Tražite da vam menjaju smeštaj dok ne budete zadovoljni istim.Imaju oni uvek u matičnoj agenciji rezervne kuće.Ne dajte da vam upropaste odmor pa da se posle tužite,nego zavrnite rukave,iscenirate malo sednete na kofer ispred agencije i ne mrdate dok vam ne daju nešto da vam se sviđa.Pozdrav
 
Pominjana je, kako da nije, :arrow: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5029114&postcount=3530 , samo ove tvoje slike su lepše. ;) I bilo bi još bolje da su odmah vidljive. Postoji link (samo par postova iznad) sa uputstvom o postavljanju slika na forum.
 
Е, а ког месеца је сликано? (Питам да бих знала да ли је у јулу велика гужва на плажи.)

Mi uvek idemo početkom jula, a na plaži je tog dana bio jedan mladi, zaljubljeni par i stariji par Holanđana u svom kamperu. Oni su me baš oduševili i to je naš san: da jednog dana kad odemo u penziju, kupimo kamper i od maja do oktobra putujemo...
One stolice i suncobran pripadaju improvizovanom "kafiću", sasvim dovoljnom za plažu, može se popiti frape, sok...
 
Izvini Helllen, sad sam tek videla da si pitala za slike iz Pefkarija... Svakako je početak jula u pitanju, a mislim da tamo nikada nije prevelika gužva:prosto nema u Pefkariju velikih hotela iz kojih bi gužva mogla da se napravi. A ima i dve velike plaže, tako da ima dovoljno prostora.
Ostatak opisa iz prethodne poruke odnosi se na plažu Livadi...
 
Nešto sam večeras inspirisana da pišem...
Ajde prvo o putu do Grčke: godinama već letujemo u Grčkoj, pa smo isprobali i razne varijante puta do tamo: od puta do Atine "u cugu", što više nikad ne bismo ponovili jer je mnogo naporno, pa preko raznih graničnih prelaza, što sa Makedonijiom, što sa Grčkom, uz spavanje.
Ne volimo klasične puteve i više ne idemo standardnom maršrutom Preševo-Evzoni. Užasavaju me gužve i čekanja na granici, nervoza i vrućina, prljavi granični toaleti i restorani... Već par godina našu granicu prelazimo kod manastira Prohor Pčinjski. Put do mora nama je sastavni deo odmora i volimo da i u putu nešto lepo vidimo i doživimo. Jedne godine smo i spavali u manastirskim konacima koji su renovirani i imali su poseban, predivan deo za goste. Pretprošle godine to nije funkcionisalo, ne znam kako je ove godine. Manastir je lep, priroda oko njega predivna i to stvarno vredi videti.
 
Poslednji put smo išli preko prelaza na Dojranskom jezeru-gužve nema uopšte, nijedna kola nisu bila ispred nas ni u odlasku ni u povratku. Spavali smo u nekom seocetu u Grčkoj, zaboravila sam mu ime, ali i to je bio doživljaj: u mesto smo stigli u pola tri noću, probudili baku Grkinju-vlasnicu hotela i tako bunovni se jedva sporazumeli, jer ona govori samo grčki...Srećom, pa sam uspela da sastavim par kakvih-takvih rečenica na grčkom, objasnim da smo Srbi i da nam treba prenoćište, nakon čega smo dobili dobre sobe, ujutru poklon kafu, uz naše obećanje da ćemo se vratiti i kad budemo sledeći put dolazili u Grčku i poneti flašu šljivovice... Stekli smo nove prijatelje.
 
Povratak sa mora je takođe uvek zanimljiv-želimo da put traje što duže, jer dok smo na putu, mi smo na odmoru. Obavezno svraćamo u Waterland u Solunu i ostajemo do zatvaranja, tj. do sedam uveče i tek onda krećemo za Srbiju. Onda opet treba negde da se spava, motel "Predejane" je dobar izbor, sobe su im renovirane, vrlo je pristojno, a klopa je super, uvek je sve sveže, jer imaju veliki promet.
Možda ovakva varijanta mnogima ne odgovara jer zahteva dodatni trošak za prenoćište, ali nama je to važno, jer ne želimo da se oporavljamo od puta tri dana ni u odlasku ni u povratku, prosto uštedimo na nečemu drugom i odvojimo parice za put...
 

Back
Top