TASOS - u reči i slici

Farkazdin:
Mene takodje zanima vila Margarita, u Limenariji, i ja idem 5.09. preko Relaksa, pa ako neko nesto zna bio bih zahvalan ako nesto napise.
Poz. svima
I mi tad krecemo,suprug,bebica i ja!
Valjda nam Relax nije uvalio neki sljam :)
Ja bila danas do agencije,i jedna od sefica,koju inace znam,(a i drugarica mi radi tamo) nije mogla da mi pokaze slike ali kaze da se celo leto niko nije pozalio na boravak u Margariti.
Videcemo,videcemo.....Cak mi je toplo preporucila da ne idemo u Mini House,jer bi nama masivnima :D bio bas mini,a to su jedine dve vile za koje je mogla da nam "sredi" ;-) popuste.Nadam se da nas nece ispaliti.
Verovatno znas da se nalazi 100 m od centra,u ulici koja nije prometna i kojom gotovo samo pesaci idu(tako mi rekose),i da je 30m udaljena od (u katalogu pise)pescano-sljunkovite plaze,za koju predpostavljam da je gradska plaza.U krugu od 50 m,opet po katalogu,je restoran,mesara,market,za koji se iskreno nadam da je Maliatos ;)
Jos 15 dana!!!!!

misell:
Da li je neko bio na Tasosu u septembru? Konkretno me zanima kakvo vreme mogu da ocekujem obzirom da je ipak najsevernije ostrvo, a trebalo bi da putujem od 10.09

Pokusavam da pronadjem prosek temperature za prethodne godine na www.wunderground.com, ali ne znam za koji grad da trazim.Nem ni za Kavalu, ni za Thassos.

Nemam bas puno vremena i mnogo se dvoumim, tako da bi mi svaka informacija veoma znacila.

Ovde http://www.thassos-island.com/today/weather/average.htm imaš prosečnu temperaturu, vlažnost...

cao svima!!! konacno i ja da vam se javim i da vam se zahvalim za sve korisne informacije o plazama, stvarno je bilo od velike koristi. cak smo i nasli docinu plazu sa belim mermernim kamencicima( posle dva sata lutanja i trazenja :D ). bilo nam je super, jedino se pokvarilo vreme poslednja dva dana(ono sto je i mirarbi napisala)! i mi smo isli kolim i to za vikend (bila je subota kada smo dosli u grcku, 28.7),i posto smo zaglavili u prodavnicama po solunu i propustili kupanje taj dan odlucili smo da hvatamo trajekt iz kavale pa malo duze da budemo na brodu, i nije uopste bila guzva, stigli smo na pristaniste u 16.05 ukrcali se i za 10 min smo krenuli na tasos. cena za nas dvoje i kola je 23e.uopste nema guzve! bili smo u vili liana preko relaxa pa ako nekoga jos nesto zanima neka slobodno pita!
caos!

misell:
Da li je neko bio na Tasosu u septembru? Konkretno me zanima kakvo vreme mogu da ocekujem obzirom da je ipak najsevernije ostrvo, a trebalo bi da putujem od 10.09

Pokusavam da pronadjem prosek temperature za prethodne godine na www.wunderground.com, ali ne znam za koji grad da trazim.Nem ni za Kavalu, ni za Thassos.

Nemam bas puno vremena i mnogo se dvoumim, tako da bi mi svaka informacija veoma znacila.

preko koje agencije idete i gde? Mi smo u pefkoriju preko Magica, vile tasos...
vidimo se 10og
:p

Sladja S.: "Mirarbi, ima li poluostrva kornjace?"

Sladjo, sad si me nacisto zbunila. ;)
Pre mog polaska si pominjala ostrvo koje lici na kornjacu. Kako sada poluostrvo? :(

Ne znam na sta tacno mislis. Tebi za ljubav sam slikala sva ostrvca koja su iole licila na kornjacu. :D
Jedno, preko puta plaze Tripiti u Limenariji mi najvise lici na pomenutu zivotinjku, te ti njega prvog "kacim":

p8060858hm3.jpg

Ako je to to, posalji mi na pp tvoju e-mail adresu, kako bih ti poslala sliku u punoj velicini. OK? :lol:

...bila je subota kada smo dosli u Grcku, 28.7....

Sonja Z., bile smo u istoj Relaxovoj smeni na Tasosu i istog dana smo hvatale trajekt za ostrvo, s'tim da smo mi u Grcku usli koji dan pre i izasli koji dan kasnije.

Naravucenije za sve, posto je nama tog 28.7. (subota) bila kilometarska guzva za trajekt iz Keramotija, a Sonja je iz Kavale istog dana uhvatila trajekt bez cekanja i guzve, vikendom treba izbegavati Keramoti. Razlika u ceni je svega par eura.

sajac:
Vratio sam se iz Skale Sotiros 30.07 i boravio sam u vili Panos. Ako ti ne treba provod, ako ides sa decom bice ti fantasticno. Samo mesto je malo 2 marketa 1 pekara jedna benzinska pumpa i 3-4 kafica. Apartman se nalazi u samom centru mesta na samom trgu, nov solidno opremljen (peskire ne moras da nosis menjaju ih kao i posteljinu jednom u toku boravka) jedino je kuhinjski pribor oskudan. ali snadjes se. Plaza ti je cim izadjes iz apartmana i predjes put nekih 30-tak metara. Plaza je cista a more je za moj ugodjaj bilo cak pretoplo. Putuj i uzivaj ako ti treba jos neka informacija pitaj!
Hvala na informacijama.Inace idem sa detetom od 17 meseci.Da li kojim slucajem imas slike apartmana ili Skale Sotiras?Kakva je terasa u apartmanu?Mi cemo biti u sobi 101.Inace idemo preko Perle turs.Oni su za mene bez konkurencije kada je Grcka u pitanju. Ono sto ti pokazu na slici, budi siguran da ces to i dobiti.Nadam se da ce tako biti i na Tasosu

sajac:
Vratio sam se iz Skale Sotiros 30.07 i boravio sam u vili Panos. Ako ti ne treba provod, ako ides sa decom bice ti fantasticno. Samo mesto je malo 2 marketa 1 pekara jedna benzinska pumpa i 3-4 kafica. Apartman se nalazi u samom centru mesta na samom trgu, nov solidno opremljen (peskire ne moras da nosis menjaju ih kao i posteljinu jednom u toku boravka) jedino je kuhinjski pribor oskudan. ali snadjes se. Plaza ti je cim izadjes iz apartmana i predjes put nekih 30-tak metara. Plaza je cista a more je za moj ugodjaj bilo cak pretoplo. Putuj i uzivaj ako ti treba jos neka informacija pitaj!
Zaboravih da te pitam za ose i komarce.Malo mi je zbog toga frka zbog deteta.Informacije su kontradiktorne.Inace idemo 31.08.svijim kolima.Ako si kojim slucajem isao kolima ne bi mi skodila informacija o najblizem nacinu da se stigne do Tasosa kao i o trajektu(cena trajekta...)

Mirarbi a u kom relaxovom smestaju ste bili? mi smo bili u liani.
Sto se tice puta do tasosa mi smo krenuli ranije, prespavali u skoplju, nastavili ka solunu(preko evzonija-prelaza),setali pola dana po solunu, nastavili do kavale glavnim autoputem uz povremena prebacivanja na magistralni, uhvatili trajekt za prinos i stigli u limenariju :D . moj savet vam je ako idete vikendom definitivno trajekt iz kavale, nema guzve jer svi idu u keramoti zbog sat vremena manje na trajektu i razlike od 5-6e.

a sto se tice povratka, zakasnili na trajekt u prinosu pa smo hvatali iz limenasa do keramotija, cena za nas dvoje i kola 22e, otisli da obidjemo kavalu, nastavili put soluna, svratili do cosmosa, predugo se zadrzali, i posto smo skapirali da je 9 uvece a da ne znamo kolika je guzva na granici i koliko nam treba do prelaza bitolj otisli istim putem nazad do evzonija(prosli kroz centar soluna posto smo promasili skretanje za obilaznicu,ali nije problem jer se ide samo glavnom ulicompravo i izlazi na ap ka edesi i skrenuli posle ka evzoniju) i za 15 min presli granicu posto nije bilo guzve i otisli na ohrid na par dana pa preko prohora posle nazad kuci.

Evo ovako! Sto se tice apartmana (i ja sam isao preko Perle) zaista sve sto kazu je tako! Terasu najvecu ima apartman 105 u kojem sam bio! Pogledaj katalog Perlin ostale terase su slicne sasvim dovoljne ova u 105 je extra velika! Isao sam kolima put je prilicno dug. Do Skale Sotiros ako ides preko Keramotija (najdalja relacija, od Novog Sada ima 980 km), preko Kavale 930km a najbliza a nesto skuplja varijanta je da pre Kavale nekih 25 km skrenes u Nea Peramos to jeste vodenim putem najduza relacija, trajekt putuje nekih 1h 45min kosta za auto 13eura ili 16eura u zavisnosti od velicine a po osobi 1,5eura. Uzimas kartu za Skala Prinos Ovu varijantu sam iskoristio tek kad sam se vracao, u polasku nisam znao. Sto se tice osa vidim da vlada panika na ovom forumu po tom pitanju. Moj utisak je sledeci ni vise ni manje nego kod nas na moru! Inace ako sednes u restoran ili kafic i ako se pojave ose pozovi konobara i on ce zapaliti malo kafe u staniol papiru i one ce se otici! Na plazi ih nema. Komaraca je bilo nesto malo, manje nego u Novom Sadu, ako pronadjem USB kabel poslacu ti neke slike, ako ne udji na neki od sajtova o Tasosu i naci ces slike i iz Skale Sotiros!

Milan.St:
Jos 10 dana...
Ako je neko bio u Limenariji, Vila Discovery, molio bih da posalje neke utiske. U celoj temi je samo jedan korisnik ishvalio tu vilu, ali bez slika.
I jos jedno pitanje (posto sam za te stvari dunster) - kolega mi kaze da u Grckoj nema da se nadje obican "olovni" benzin. Pre dve godine sam na pumpama vidjao "leaded" i "unleaded" ("olovni" i "bezolovni"). Pa posto vozim stariji auto (bez katalizatora), interesuje me koje gorivo da sipam.

Hvala unapred

Nema potrebe da se kace slike,onako nesto lepo nisi video,kao sto Discavery,zaista prelepo,neces pogresiti.Ajde ako stignem,zakacicu danas neku sliku!!!

maricacvet:
Ima li nesto povoljno internsantno u Cosmosu

sta god ti padne na pamet.mi smo bili 4sata i 30 min i jedva smo stigli da pokupujemo sve sto treba,poslednjih pola sata smo jurili kao ludi. majice zenske kratkih rukava su mogle da se nadju i za 3e, zanske farmerke od 5 do 155, decko je kupio u springfildu lanene pantalone za 20e koje su kod nas bile oko 4200(pre rasprodaje ali ne verujem da su bas posle toliko spustili cifru), majice muske 5e,itd...ima razlicitih cena u razlicitim prodavnicama....zara neverovatno jeftinija nego kod nas(naravno ono sto je na rasprodaji)! u kavali za zensku polovinu u ulici koja ide paralelno sa morem ali ne prva u kojoj su restorani vec odmah sledeca ima jedna prodavnica sa cipelama gde su japanke koje su na tasosu bile 15-20e ovde 5-10e.
izvinjavam se svima za ovo posto ne spada u temu al' sta mozemo kada mi zene volimo da trosimo pare i da kupujemo. :lol:

SAJAC reci mi ima li ti vila neko dvoriste , ogradjeno , palme, nesto za decu
reci mi plaze u skali sotiras, ja sam prosle godine videla onu levo od marine
ali sam cula da ima i neka veca pa mi reci molim te kakv je ulaz u vodu
da li je sljunkovito, peskovito, ima li trave, ima li plicaka za dete tipa 3-4 metara od
obale detetu do struka, kako su snabdeveni marketi

Evo i mene..sad već povratnika sa Tasosa.Juče sam stigla i ne znam koliko će mi još vremena trebati da se vratim svakodnevnim obavezama...Naime, mi smo krenuli one noći kada je na ostrvu bila oluja (pominjala Mirarbi).Od Niša je bez prestanka pljuštalo sve do Tasosa.Na granici sa Makedonijom čekali 5 minuta,a kod Grka ni toliko.Pred jutro stigli u Kavalu,ali po onom nevremenu nije bilo žive duše, a kamoli trajekta, pa smo produžili do Keramotija.More crno,nebo tmurno, nijednog galeba...Tasos tužan, kišovit,siv..delovalo je kao da neće biti sunca danima.Medjutim, razvedrilo se,ali voda je još 5-6 dana bila prilično hladna.Smeštaj je bio odličan - hotel Sirines u Potosu.Čisto,čisto,čisto...Lep bazen,mogućnost uplate doručka,predusretljivost u svakom pogledu.Uveče je u šetnji bilo baš sveže,pa mi je sledovala kutija antibiotika.Zato ponesite nešto da ogrnete,a ne kao ja sve bez ledja, bez rukava..

Back