TASOS - u reči i slici

Zbog onih koji su me na pp pitali za cene po restoranima:

Rucak za dvoje kosta od 12 do 25 Eura, sve zavisi sta ste narucili i koliko tura pića ili sokova ste popili.

Npr. na Tripiti plazi, pored Limenarije, u italijanskom restoranu "Maestral" u okviru "Rodon hous-a", smo jeli fenomenalnu lazanju. Porcija je 7,5 Eura po osobi (dovoljno za vrlo jesnu osobu), plus sokovi po 1,5 Euro. Dakle, u najboljem slucaju, sa samo jednom turom pića, vas izadje 18 Eura, a sa vise tura sokova ili pića i vise.

U restoranu "Mouragio" u Limenariji vecera za dvoje izadje oko 20 Eura. Na zalost i oni su se prilicno iskvarili. Onaj prepeceni hleb sa puterom sa ukusom belog luka i persunom i dalje donose svim gostima, trazili ne trazili, ali ga posle uredno naplate 1,60 Eura. Medjutim, kada vam na kraju donesu besplatan dezert (po kuglu sladoleda sa cokoladnim prelivom i kolac), nekako progutate to iznudjeno naplacivanje predjela.

U Limenasu, u restoranu koji lici na McDonalds, u ulici koja je kao setalisna zona porcije su oko 5,5 Eura i u njih je uracunato pice, mada ima i pojedinacnih lux porcija uz koje pice narucujete posebno (sistem kao u Meku, sokovi na tocenje, mali, srednji i veliki).

U pizzerijama ("Amici" u Limenariji, "Irene" u Potosu), porodicna pizza od oko 8 Eura je dovoljna za dvoje, plus po sok, ceh = 11 Eura.

Porcije girosa su u restoranima isle od 4,5 do 5,5 Eura, te sa picem i salatom ceh izadje na nekih 15 Eura za dvoje.

Zebi je u pravu za put do Kavale i nazad. Na tamo samo pratite putokaze i nema problema. Malo cete ici auto-putem Ignatio, malo magistralnim putem. Za nazad prvo pratite putokaze za Thessaloniki, a zatim za Skoplje i Evzoni. Medjutim, to skretanje iz Soluna ka Evzoniju i Skoplju je stvarno kasno obelezeno i znak sa desne strane puta, na samom skretanju, vidite tek kad ga prodjete. Mi smo ga na svu srecu videli i prosli za samo nekih desetak metara, te smo se vratili u rikverc i skrenuli. U suprotnom bismo otisli pravo ka centru Soluna i ko zna kada i kako dobili priliku da se vratimo na pravi put.

Najjeftiniji i najjednostavniji nacin da komunicirate sa svojima kod kuce - TALK TALK kartica. Za samo 5 Eura mozete da razgovarate sa Srbijom ukupno 80 minuta. Kartica izgleda kao hallo kartice ili greb-greb srecke. Moze se koristiti na svakoj govornici na ostrvu i u celoj Grckoj (ima ih na svakom koraku). NE UBACUJE SE U PROREZ ZA KARTICE NA TELEFONU, vec se izgrebe zastita preko skrivenog koda i taj kod ukucava prema uputstvu napisanom na engleskom jeziku na poledjini kartice. Automat vam pre svakog novog razgovora kaze koliko jos preostalih minuta imate.

Za sve one koji su se raspitivali za Pachis plazu. Ako zelite da izadjete na deo plaze na kojem je ona drvena skakaonica sa slike, onda iz pravca Limenarije NE skrecete 50m posle natpisa Hotel Pachis bay, kako je neko napisao, vec 50m pre. Videcete sa leve strane, pored puta, zemljani deo sa parkiranim kolima. Tu skrenete, parkirate kola i stazicom se spustite tacno na deo plaze sa pomenutom drvenom skakaonicom. Tu je znatno manja guzva nego na ostatku plaze, a ima i hlada. Skakaonicu ne preporucujem da probate, jer je vrlo trosna i rasklimana.

Da li je neko odlazio u Lidl u Hrisopouliju? Bliže je Keramotoju, pa mi se čini kao dobar potez za svraćanje pre trajekta.

Prilozi

• 1195897921-20229.gif
    1195897921-20229.gif
    10,7 KB · Pregleda: 27
Da li je neko odlazio u Lidl u Hrisopouliju? Bliže je Keramotoju, pa mi se čini kao dobar potez za svraćanje pre trajekta.

Mi smo svracali u povratku. Malo je veci od onog u Asprovalti. Asortiman je isti. Cene su bile nize nego u Asprovalti, da li zbog toga sto se radi o vecem objektu ili zbog razmaka od 15 dana, ne znam. Radno vreme je od 8h do 20h svakog dana, bez obzira na dvokratno radno vreme ostalih prodavnica u Grckoj. Pored puta je kojim se stize iz pravca Kavale ka Keramotiju, sa leve strane. Pripremite sitno 1 Euro za kolica, koji naravno po obavljenoj kupovini uzimate nazad.

mirarbi:
Mi smo svracali u povratku. Malo je veci od onog u Asprovalti. Asortiman je isti. Cene su bile nize nego u Asprovalti, da li zbog toga sto se radi o vecem objektu ili zbog razmaka od 15 dana, ne znam. Radno vreme je od 8h do 20h svakog dana, bez obzira na dvokratno radno vreme ostalih prodavnica u Grckoj. Pored puta je kojim se stize iz pravca Kavale ka Keramotiju, sa leve strane. Pripremite sitno 1 Euro za kolica, koji naravno po obavljenoj kupovini uzimate nazad.

hvala, miro. vrlo korisno... napunim gepek pre trajekta, pa opušteno... red sira, red vina...
pozdrav

Đurđica:
hvala, ovu mogu skinuti, treba mi jos grcke....
http://www.alpha-omegaonline.com/map_greece.htm
Ove su karte lakše za skidanje, ali su i starijeg datuma, a ona prva je karta od ove godine, sa ucrtanim korekcijama. Ako želiš, pošalji mi na pp tvoju mail adresu, ja ću ti poslati već skinute karte za Solun i celu Grčku. U IPS-u imaš i da kupiš dobru kartu Makedonije, a kartu Grčke koju možeš nabaviti u našim knjižarama ti baš i ne bih preporučila, zato sam i skinula ovu.

Doktore (Barumba, Putine, Seselju, Novache...), za tebe je, s obzirom na izbor jela, pre seoski turizam u Srbiji, nego Tasos. Da razmislis, mozda, o Kobasicijadi u Turiji, Rostiljadi u Leskovcu, turi Putevi vina, Zlatnom kotlicu i slicnim manifestacijama?

Jos samo da nas pitas da li smo u super-marketima nalazili cvarke, dzigernjace, kavurme, pihtije...

или неки објект у улици к димитриаду лименас у којој је

Знате ли где је вила Викторија у улици К. Димитриаду или Одос Димитриади или Ц. Деметриадоу Лименас.Власник PANAYOTA MYRONIS.Телефон 30-25930-22556
Даћу вам неке објекте у тој улици ако би помогло.Ту су ресторани
Зодиак,Венеција , кафе Давидов.Послао бих и слику тог хотела и мапу улица Лименаса ако ми дате неки емаил не бих га постављао овде јер није леп.
Занима ме шта је око хотела и који је улични број и с ког краја улице почињу бројеви?

img1288km9.jpg

Na forumu je vec preporucen restoran Panorama u Panagiji, tako da smo mi na osnovu toga svratili tamo na pice. Restoran drze bracni par iz Engleske i stavrno je za preporuku.
Pored ljubaznih domacina koji ce rado popricati sa vama, obavezno narucite cokoladni kolac koji pravi gazdarica, kosta dva evra i odlican je. Naravno dobicete i dvogled za osmatranje okoline. "Panorama" se nalazi relativno lako ako iz pravca Limenasa kad ulazite u Panagiju odmah skrenete levo. Kuca se nalazi sa desne strane okrenuta prema moru - prepoznacete je vec.

mirarbi:
Medjutim, to skretanje iz Soluna ka Evzoniju i Skoplju je stvarno kasno obelezeno i znak sa desne strane puta, na samom skretanju, vidite tek kad ga prodjete.[/B] Mi smo ga na svu srecu videli i prosli za samo nekih desetak metara, te smo se vratili u rikverc i skrenuli. U suprotnom bismo otisli pravo ka centru Soluna i ko zna kada i kako dobili priliku da se vratimo na pravi put.

E, i mi smo se na tom skretanju vracali, znaci nismo jedini. Nadali smo se da ce ispred nas biti neko sa srpskim ili makedonskim tablicama pa da ga samo pratimo ali nikog! Kada smo zavrsili sva ta skretanja i znali da smo na pravom putu za granicu, odjednom se pojavilo bar desetak kola sa nasim tablicama. Gde si svi ti ljudi bili? - ni sada mi nije jasno.

Dobro, ja se malo salim, ali ruku na srce.... ipak je nasa kuhinja majka Mara.

A sto se tice tog skretanja za auto put, moram da priznam da sam UVEK promasivao, znaci jedno 10-ak puta do sada sam isao od Soluna do Evzonija sporednim putem kroz ona sela i pored kasarne... kako su obelezili skretanje kamen im usta, ali sada imam navigaciju pa cu im doakati !

Back