TASOS - u reči i slici

Žebi, nadam si da si našao i cene, to su cene o kojima je piso zokiNBGD, i na žalost veće su nego na početku sezone, nikana1 je pisala ja mislim maja meseca o cenama ferija, tada je auto bio 7-9E, treba pitati nikanu zbog onih koji idu serpembra, da li padaju cene u post sezoni...
A sajtove pogledaj, ima interesantnih stvari, pogotovo što su neki i namenjeni već čuvenim Nemcima i Englezima...
Da ne zaboravim, u pravu si, treba thassos, a stavila sam ga jer sam negde na forumu pročitala da je najtačniji što se tiče vremenske prognoze.
Zoki, na sajtovima je za auto navedena cena 12-13E, pa pošto nam je u planu da se tokom boravka idemo malo i na kopno, šta je tačno? Mada, što moj dragi reče, kada je bal, neka je sa muzikom! :???:

E shoken, i ja bih volela da imam više posla sa agencijama iz Novog Sada, i uopšte sa tim gradom, ali to je iz Niša malo teže, pa ja sam preko neta kupila polovna kolica klincu u NS, svaka čast vama a bruka za nas nišlije! Ali, to je jedna potpuno nova tema....
Puno pozdrava Novm Sadu!

ljupče:
Zoki, na sajtovima je za auto navedena cena 12-13E, pa pošto nam je u planu da se tokom boravka idemo malo i na kopno, šta je tačno? Mada, što moj dragi reče, kada je bal, neka je sa muzikom! :???:

Da idete na kopno? Pa koliko vi to ostajete, dva meseca? :) Tačno je ono što sam napisao, trenutne cene Keramoti - Limenas su 15€ za auto, 2€ za odrasle, nešto manje za decu.

ljupče:
Doktore, sada videh i za plavo-bele... Pošto moj dragi baš i nije siguran gde je kočnica, a muka mi je od kazni (njegovih) zbog prebrze vožnje, možda je bolje da ja non-stop vozim, napiši ako si uočio da imaju neka stalna mesta.

Nisi me razumela, doduse ni ja nisam do kraja rekao o cemu se radi... Naime, kao sto kod nas na Ibarskoj magistrali na svakih 100m stoji cvece i ploca, tako u Grckoj stavljaju maketu crkvice plavo-bele boje da bi obelezili mesto gde je neko napustio planetu i otisao u carstvo nebesko. Hteo sam da kazem da je na Tasosu skoro svaka krivina obelezena takvom kucicom, negde ih ima i po nekoliko.
Znaci skreni dragom paznju da se ne lozi previse, odmor je, nema zurbe, opusteno. A policiju nisam nikad video ni na Tasosu ni do Tasosa.

Krecemo za nekoliko sati.

Sta kazete, kakvo sam vreme narucila za put? Sveze, vetric pirka, ma super.

Cujemo se po povratku, tamo negde oko 12.08., sa novim izvestajima i fotografijama.

Srecan put onima koji takodje putuju, a onima koji ostaju, srecan i prijatan ostanak !!!

Hvala svima na lepim zeljama !!!

Belluttak, koliko sam ja videla, u Teologosu peku jagnjetinu na raznju - okrecu najcesce po dva jagnjeta u nekim specijalnim pecima, koje kod nekih rade na struju, kao one za giros, a kod nekih je dole zar.

ljupče:
E shoken, i ja bih volela da imam više posla sa agencijama iz Novog Sada, i uopšte sa tim gradom, ali to je iz Niša malo teže, pa ja sam preko neta kupila polovna kolica klincu u NS, svaka čast vama a bruka za nas nišlije! Ali, to je jedna potpuno nova tema....
Puno pozdrava Novm Sadu!
Ja sam iz BG-a, ali hvala na pozdravima. Koliko znam Perla turs ima u Nisu predstavnistvo. U svakom slucaju poseti njihov sajt. A sto se tice NS-a, slazem se sa tobom.

Bila u Limenariji, dosla pre 5 dana.

MALO KORISNIH INFORMACIJA

LIMENARIA je super!

Preporuka METALIA BEACH iako je Nikana pre par dana pisala kako je sada lose tamo. Ne znam samo kakva je kad je odlicna jer smo ja i muz bili kao mala deca kad smo je ugledali. Bili smo tamo vise puta iako smo iznajmili auto (Kia-picanto 125 evra 5 dana kod Speedy rent-a-car). Za mene najbolja plaza s tim da ja ne volim pesak, a ovde da nema.

Mnogi su pominjali medjunarodnu vozacku. TREBA!!! Bilo je murje jedan dan i zaustavljali su dosta motora i kola, ja i muz smo iybegli. Ne znam da li su pisali kazne al se ne bi sa njima kacila.

Sto se tice gradske plaze u Limenariji mogu da kazem sve najbolje. Malo pesak pa sljunak pa pesak voda cista i to cistija od vode u Potosu. Plaza je tolko dugacka da se svakog nadje po nesto. Mi smo na vise mesta pruzali papke. Kanal je naravno suv jer ni tamo kise nema i more ispred kanala je mnogo cisto.

Usluga u celoj Limenariji SUPER. Preporucila bih restoran PALATAKI - mnogo dobra klopa. A bogami i restoran pored Palatakija koji pece home made pizza pasta na obali i to ne tolko zbog pice kolko zbog konobara norvezanina koji upada u oci zbog plave kose. Jako je komunikativan, studira grcku istoriju ali zna i nasu.

Preporucujem GIOLU, odavno nije pomenuta ili nije uopste. Carobno mesto, osecaj je tolko dobar da ti se place od srece kad si tamo.

Takodje jednu od najlepsih uvala, ne znam kako se zove al je prva od Alikija kad ides ka severu, tu je i neki anticki grad vrlo lose odrzavan al je uvala mnogo lepa. Lezis ispod maslina, nema zive duse i tako ceo dan.

i td. pisacu jos vise nemam vremena.

Back