TASOS - u reči i slici

Sto se tice vremena (za tanitatoju) kod nas najavljuju pocetak avgusta oko 38stepeni do 5.avgusta (gledala neku dugorocnu vremensku prognozu) tako da verujem-pretpostavljam da ce i na moru biti jako toplo :) za svaki slucaj ne bi bilo lose da pogledate na sajt www.weatheronline.co.uk, pronadjete Evropu, pa Grcku i naci cete ono sto Vas zanima.
Mene interesuje koliko se ceka na granici, ja putujem 31.avgusta?
Prijatelj mi je pre 2ned bio u Grckoj kaze da su na granici cekali 8sati da udju u Makedoniju, dali je moguce?

Pozdrav svima

nssimba:
Mi idemo sad u avgustu ali neidemo kolima pa me zanima kakve su plaze u Limenasu. Cini mi se da nam je bliza Tarzanas plaza jer imamo nekih 500-600 m do centra grada od vile pa ako mozes da mi kazes kakva je Tarzanas plaza i jel velika guzva na njoj.

Tarzanas je jako mala plaza sa prirodnim hladom, preslastkim kaficem, tavernom, skakaonicom.Mi smo bili prosle godine voda je cista ali mi se cini da je hladnija nego na ostalim plazama.Cesto je bila guzva...Vikendom se prave zurke preko dana u tom kaficu...
Mi smo isto bili daleko od centra i nismo isli kolima pa smo do Makrijamosa isli tako sto dodjemo pesaka do stare luke i tu sednemo na brodic koji vozi na Makrijamos-mislim da je bila 2-3E povratna karta
pozz

Evo nekih slicica Trazanas plaze-izvini morala sam da ih iseckam malo posto smo mi na njima :)
igor1smallty2.jpg

dsc00604smalleb8.jpg

tarzanasrd5.jpg

Nismo videli tu vilu,a ne znam ni za bus jer mi nismo isli busom-iznajmili smo motor na 3 dana a ostalo peske :oops:

Pošto ovaj sajt prevoznika na liniji Nea Peramos - Prinos feribot i Prinos - Kavala hidrogliser, baš i nije stabilan, izvukao sam slike aktuelnih cena i reda vožnje važećeg do 31.08.2007.

Prilozi

• aneth1.jpg
    aneth1.jpg
    72,8 KB · Pregleda: 47
  • aneth2.jpg
    aneth2.jpg
    30 KB · Pregleda: 27
Doktore, sada videh i za plavo-bele... Pošto moj dragi baš i nije siguran gde je kočnica, a muka mi je od kazni (njegovih) zbog prebrze vožnje, možda je bolje da ja non-stop vozim, napiši ako si uočio da imaju neka stalna mesta.

Da ima jedno 500-600m od Vournelisa do Tarzanasa. Mada po meni Vournelis bas bezveze-minijaturna je dok Tarzanas i nije tako losa plaza...Mada kakvih ima... :) Prosle godine smo se tu najvise kupali jer nismo imali kola,ali smo zato ove godine iznajmili auto na 7 dana i nismo obilazili ove plaze

cheery:
Da ima jedno 500-600m od Vournelisa do Tarzanasa. Mada po meni Vournelis bas bezveze-minijaturna je dok Tarzanas i nije tako losa plaza...Mada kakvih ima... :) Prosle godine smo se tu najvise kupali jer nismo imali kola,ali smo zato ove godine iznajmili auto na 7 dana i nismo obilazili ove plaze
Koliko si platila rent-a-car i koji auto?

Savet svim koji se spremaju za letovanje na Tasosu: nikako ne uzimajte smeštaj u vili Eden u Limenasu bez obzira na ubeđivanja turističkih agenata.
Mi smo letovali preko agencije Tasos Island turs u periodu od 28.06.-08.07.2007.godine. Putovanje do Tasosa u trajanju od 21 sata neispravnim autobusom agencije „Eta turs“ u kojem su bili putnici tri beogradske i jedne niške turističke gencije koje smo u Nišu čekali više od jednog sata, nije obećavalo ništa dobro.Vođa puta je bila izvesna g-đa Desa kojoj je prvi i najbitniji cilj po silasku sa trajekta u Limenasu bio da naplati svoju nesnalažljivost na granicama i mrcvrenje putnika 21 sat (za šta je najviše krivila Makedonske i Grčke carinike) po tarifi od 100.- EUR.
Što se tiče smeštaja,gazda u vili Eden koga je već neko okarakterisao kao totalnog kretena (i nije uopšte pogrešio),nije se udostojio ni da nas pozdravi,samo nam je bacio ključeve i izašao žureći da se vrati Englezima i Nemcima u d... odakle su mu virile samo papuče koliko se trudio oko njih.Sledeće iznenađenje za nas tog dana je bila nečistoća apartmana br.12 u kojem pre nas verovatno niko nije boravio a pošto smo za Grka bili niža rasa smatrao je da je dovoljo da nam samo stavi čistu posteljinu koja se raspadala od pranja i starosti.Sami smo očistili i oprli buđave sudove ne želeći da se natežemo sa Grkom i Mišom – turističkim predstavnikom naših agencija koji obilazi turiste samo dok postoji mogućnost da im iznajmi rent a car i povede ih na izlete inače zaboravi na njih, što je bio i slučaj sa nama pri povratku sa Tasosa. Kakvo nam je bilo letovanje odlučite sami ali nikako nemojte ići u vilu Eden.

vesnabg:
.... Kakvo nam je bilo letovanje odlučite sami ali nikako nemojte ići u vilu Eden.

Zao mi je sto vam je ovo ružno iskustvo obeležilo letovanje ali hvala ti sto si nam skrenula pažnju na neposlovnost agencije. Ovaj forum (tako sam ga ja doživeo) služi tome da jedni drugima pomognemo da sto prijatnije i lepše provedemo tih desetak (teško stečenih) dana odmora. Time sto ćemo otvoreno govoriti o agencijskim propustima trebalo bi da se odrazi, ja se iskreno tome nadam, i na njihovu poslovnost. Ne treba se libiti da za svoje pare dobijete ono što je dogovoreno i što ste platili. Čini mi se da smo ponekad suviše popustljivi i skromni - "samo da se ne diže prašina", pa možda je nekad treba podići.

Zbog tih neprijatnosti,sto se tice agencijskih propusta, ja vam preporucujem da letujete sa Perla tursom. Ja sam prvi put uplatio ceo aranzman kod njih, i mogu da kazem da su profesionalni u punom smislu te reci. Ono sto ti kazu tako i bude.

žebi:
Znam da ste vec pisali o trajektima, cenama, terminima polaska... ali ja to sada ne mogu da nadjem, a malo me mrzi da prelistavam sve strane:roll: Zato molim vas ponovite, za ponavljace, koliko kosta trajekt od Keramotija do Limenasa (kola i tri osobe) i da li mozda neko zna termine polazaka.

Ja sam, bre, ovde k'o otpravnik brodova, najviše volim o tome da pišem :D
Od Keramotija do Limenasa imaš trajekte na svaki pun sat, kod jednog prevoznika (Aneth Ferries), počinju od 6 ujutru do 21 uveče, a ima i dodatni brod od 11:30. Plovi još jedan prevoznik, Fast Ferries, koji se umeće između pa tako ima usred dana još neki polazak.

Cene karata u jednom pravcu su: 15€ za vozilo i 2€ za odraslu osobu, za klince nešto jeftinije.

Ja sam se pre tri dana vratio sa Tasosa, Vila Eden, i mogu da kazem samo lepe reci oko smestaja u toj vili. Bio sam smesten u apartmanu broj 2, smestaj je vise nego dobar, a i gazda je ok lik. Isao sam preko Omnitursa, i cak sam produzio na kraju za jos dva dodatna nocenja, u dogovoru sa gazdom Mimijem, jer sam imao vizu na dve nedelje. Tako da ne delimo svi iste impresije iz te vile..

Back