TASOS - u reči i slici

Nego Nikana, reci ti nama kako je na Tasosu u zimskom periodu, da li se dosadjujete, sta radite, kakvo je vreme? Cestitam na hrabrosti da ostanes u tako malom mestu kao sto je Limenarija, je'l radis nesto :lol: ? Pretpostavljam da je ipak presudila ljubav :razz: .

Vesna Ks:
Potos ima dve odlicne pekare(tih se secam),nekoliko prodavnica,dve mesare-ma ima sve sto ti moze zatrebati na letovanju.Od Potosa do Pefkarija ima 10ak minuta lagane setnje.U Potosu ima i prodavnica odece,obuce,zlata,odlicna picerija,luna park,zdravstvena stanica,puno kafica,taverni...Pefkari ima odlicnu plazu sa onim sportskim zezalicama.
Uvek glasam za jug Tasosa!
...dobro, dobro... :lol: :lol: izgleda da ste me ubedile.... bice jug tasosa.... samo gde? gde?

:)

...@doors
...to sa rentiranjem kola na jedan dan nije losha varijanta... iskreno, meni plazza nije plazza, ako ne mogu da popijem pivo na njoj.... pa nisam bash za vozznju. ;)

....i da, koliko je potrebno dnevno za dve osobe - neki standard? doruchak, vechera, espreso i par piva?

To ne znam tacno jer ja planiram odavde da ponesem neke konzerve za dorucak,neke supe i slicne stvarcice kako to ne bih morala tamo da kupujem.Obrok za dvoje u tom periodu bio bi u restoranu oko15-20 eura,tako sam bar ja obavestena.Za pivo i kafu ne znam,ali ima ovde na temi...zaboravila sam.

Putnica!:
Nego Nikana, reci ti nama kako je na Tasosu u zimskom periodu, da li se dosadjujete, sta radite, kakvo je vreme? Cestitam na hrabrosti da ostanes u tako malom mestu kao sto je Limenarija, je'l radis nesto :lol: ? Pretpostavljam da je ipak presudila ljubav :razz: .

Pa bas zato i visim na internetu! Zezam se. Nemam ja dug staz ovde tako da mi je super za sada. Za kajanje i dosadu jos imam vremena.
Za moj ostanak presudila je ljubav i cuveno "mladost-ludost". Za koji mesec treba da diplomiram u Srbiji i to na knjizevnosti. Eto jedino mi je zao tog truda koji sam ulozila u nesto sto apsolutno ne mogu da iskoristim. Ne radim ovde jer sam stalno na relaciji Tasos-Srbija zbog ispita.
Inace nije ovde tako dosadno bez obzira sto je malo mesto. Kao sto znas leti je super.
Kada prodje sezona treba jel'te zaradjeni novac i potrositi. Vecina ljudi ovde zimi ne radi nista. Interesantno je da se posle sezone svi ponasaju kao po nekom sablonu, a on izgleda otprilike ovako:
Posle sezone idemo i mi na letovanje u toplije krajeve, a onda Bozic i Nova godina koji se zaista slave na pravi nacin. Pre Nove godine se ceo Tasos preseli u Solun i tada se sopinguje nekoliko nedelja. Za nas Bozic i Srpsku smo u Srbiji. U februaru su karnevali u svakom mestu u Grckoj, traju 2 nedelje. Sneg se onako iscekuje tokom cele zime i cim padne svi na neku planinu. Pre pocetka sezone, u aprilu obicno, neki odmor od 7-10 dana negde izvan i...pocinje leto. Ja u medjuvremenu skoknem nekoliko puta do Srbije i tako zima proleti.

Sto se zivota na samom Tasosu tice, dakle mnogi restorani i kafici ne rade. Najdrasticnija razlika u odnosu na leto je u Potosu gde, ja mislim, da preko zime nema ni 1000 ljudi. U Limenariji imamo fitnes centar, internet cafe, osnovnu skolu, gimnaziju i tehnicku, dosta kafica i puno ljudi sto je najbitnije. Postoji cak i skola grckog jezika za strance, koju uzgred, i ja pohadjam. Ima nas zaista sa svih strana, a najvise Engleza i Nemaca koji masovno ovde kupuju kuce i doseljavaju se, i verovali ili ne svi u Teologos!
Sto je najinteresantnije, sa mnom je dosla moja najbolja drugarica, zaljubila se i posle deset dana resila da se uda. Hladno je napustila posao na VMA i preselila se ni manje ni vise nego u Potos. Sada kad god se naljuti na muza zove telefonom i kada podignem slusalicu cujem: "Ubicu te sto si me dovela u ovu selendru!". Naravno to je drzi kratko. Jos uvek se kaze nije pokajala. Pa eto imam i najbolju drugaricu ovde-jos jedan razlog da mi ne bude dosadno.
A ovih dana nam je najveca uteha Parizanka koja se takodje zbog ljubavi doselila u Potos.
Putnice, sve u svemu odlaskom iz Srbije nesto dobijes nesto izgubis, ali u sustini "zivot je svuda zivot". Tako neko bese rekao.

Blago vasim majkama :D Kako ja mnogo volim Grcku,a nesto mi se nikada Grci nisu uklapali u "potrebe srca" sad stalno decu vodim tamo na odmor-racunam-zaljubice se neko od njih pa posle da ih "ljubi ih majka"obilazim cesto(dolaze u obzir samo snaje i zetovi sa mora!he...he...da me vide deca sta pisem-odrekli bi me se preko novina) ;)

"Ovako smo za neki malecki trokrevetni studio placali 45 evra".

Ne razumem da li je ovo 45e za jednu noc po osobi ili kako? A ovo 80e?
Obrok za dvoje je oko 15e. Doduse zavisi gde i kakav je obrok naravno. **** za dvoje je 7e.
Kafa u kaficima kosta 1,5e ili 2e, a pivo oko 3e. U super marketu je pivo tipa Amstel u flasi 85centi. Ona jeftinija su 50centi, a skuplja 1,10.

Vesna Ks:
Blago vasim majkama :D Kako ja mnogo volim Grcku,a nesto mi se nikada Grci nisu uklapali u "potrebe srca" sad stalno decu vodim tamo na odmor-racunam-zaljubice se neko od njih pa posle da ih "ljubi ih majka"obilazim cesto(dolaze u obzir samo snaje i zetovi sa mora!he...he...da me vide deca sta pisem-odrekli bi me se preko novina) ;)

Ovolika zrtva zbog letovanja u Grckoj :lol: :lol: :lol: .
Inace znam zanimljivu pricicu, od moje koleginice rodjaka se isto tako zaljubila na moru i udala za Grka. E sad pokazuje mi koleginica slike sa svadbe, ona lepa, plava, visoka, a on mali, crn, kao vecina Grka. Ja pitam onako bojazljivo je'l to ona visa od njega, a ona mi odgovara: Ma nije, cini ti se, kad stane na novcanik iste su visine ! :wink: :razz:

Nikana 1,
prvi put kada sam otisla na Tasos nisam bas bila zadovoljna, naravno to je bio prvi utisak, mal mesto nije to za mene. Ali kada sam sabrala utiske shvatila sam da je jako lepo i more i gradici. Ovo ce biti 3 put dfa idemo a moj muz kuka " eh , kada bi nasli neku kucu pa da tamo i ostanemo", on se prosto odusevio i stalno masta o kuci i maloj kafani na Tasosu.

Za sve koji ce ovo leto na Tasos, po meni najlepsa plaza (a obisao sam ostrvo uzduz i popreko vise puta), od rampe na ulazu u Makryamos bungalove skrene se desno (put nije bas sjajan), ide se 3.5 km i onda sa leve strane fantazija, sitni beli mermerni kamencici, ponesite pice i zanimaciju za zube jer je plaza divlja, ali kao sa razglednice.
Hm, ne umem da uploadujem slike... :confused:

GSM doctor:
@ nikana1
Da nisi ti mozda ona plavusa sto ima kafic na Alyki plazi?

Nisam. To je Ana iz Nisa, a zivi inace u Potosu. Imenjakinje smo.
Eto njen primer za zivot na Tasosu. Zive od tog kafica i to sasvim fino. Tokom sezone presele se u tu kucicu gde je kafic, na Alikiju. Posle sezone odu u Srbiju i ponekad tu provedu celu zimu, malo putuju, malo su u Potosu. Ne rade nista, trose pare koje zarade preko leta...

fattinam:
Da li neko zna nešto o vilama iz ponude Argusa za Limenas, ( ROXANI, ALEKSANDRA, ROULA, ILIOS, SIRINES, VICTORIA )? Planiramo da idemo krajem avgusta.

Hvala unapred!
Prvi put idemo preko agencije, pa nam je pomoć neophodna.

Fattinam, mi smo prosle godine isli u Limenas preko Argusa i jako smo bili zadovoljni. Bili smo u Vili Evridiki, koja ove godine nije u njihovoj ponudi, steta, jer je bila super. Znam nesto i o ostalim vilama. Roulu ti nikako ne bih preporucila, nama je bas izgledala bezveze, devojke koje su tamo odele su se dosta zalile na premale sobe. Roxani je za nijansu bolja, ali ni ona nije nesto posebno. Aleksandra je skroz ok, neki nasi prijatelji su bili u njoj i bili su bas zadovoljni. Sirines je mnogo lepa, ima i bazen, zato je malko i skuplja. I za Aleksandru i za Sirines vazi da se nalaze malko dalje od centra i super-marketa, ali nista strasno. Ilios prosle godine nije bio u ponudi, ali meni deluje skroz ok, cini se kao da je neka vrsta "zamene" za Evridiki, ako je to istina, onda bi trebala da bude super. Sta god odlucite, zelim vam super provod!

GSM doctor:
Za sve koji ce ovo leto na Tasos, po meni najlepsa plaza (a obisao sam ostrvo uzduz i popreko vise puta), od rampe na ulazu u Makryamos bungalove skrene se desno (put nije bas sjajan), ide se 3.5 km i onda sa leve strane fantazija, sitni beli mermerni kamencici, ponesite pice i zanimaciju za zube jer je plaza divlja, ali kao sa razglednice.
Hm, ne umem da uploadujem slike... :confused:
Jako si me zaintrigirao, obozavam divlje plaze. Nikada nisam bila na Tasosu, a ovog leta idem. Molim te objasni da li se desno skrece pre ili posle rampe, tj. da li je potrebno uci u Makrijamos kompleks?

babys:
Fattinam, mi smo prosle godine isli u Limenas preko Argusa i jako smo bili zadovoljni. Bili smo u Vili Evridiki, koja ove godine nije u njihovoj ponudi, steta, jer je bila super. Znam nesto i o ostalim vilama. Roulu ti nikako ne bih preporucila, nama je bas izgledala bezveze, devojke koje su tamo odele su se dosta zalile na premale sobe. Roxani je za nijansu bolja, ali ni ona nije nesto posebno. Aleksandra je skroz ok, neki nasi prijatelji su bili u njoj i bili su bas zadovoljni. Sirines je mnogo lepa, ima i bazen, zato je malko i skuplja. I za Aleksandru i za Sirines vazi da se nalaze malko dalje od centra i super-marketa, ali nista strasno. Ilios prosle godine nije bio u ponudi, ali meni deluje skroz ok, cini se kao da je neka vrsta "zamene" za Evridiki, ako je to istina, onda bi trebala da bude super. Sta god odlucite, zelim vam super provod!

Hvala puno na informacijama, a da li možda znaš nešto o vili Tasos ili vili Aleksandra iz ponude Delfina ( ne znam da li je to ista Vila iz Argusove ponude) i da li znas koliko razlicitih Vila Aleksandra ima u Limenasu?
Da li i ove god. planiras da ides na Tasos?

mama i tata:
Jako si me zaintrigirao, obozavam divlje plaze. Nikada nisam bila na Tasosu, a ovog leta idem. Molim te objasni da li se desno skrece pre ili posle rampe, tj. da li je potrebno uci u Makrijamos kompleks?

Pre rampe desno, prasnjav neasvaltiran put kojim prolaze samo kamioni koji iz brda prevoze mermer. Znaci 3.5 km sa leve strane uvalica, malo dalje ima jos jedna ali do nje vam vec treba dzip, a onda kozjom stazom do jos jedne divlje plaze pa na Golden Beach.
Mama i tata, obavezno na Tasos, mi cemo i ovog leta...
Srbija do Tasosa

AlwaysSummerDays:
Ja imam pitanjce. Tasos mi se jako dopada, ali sam čula da u sezoni stvarno ima puno pčela i osa. Da li je to tačno? Imam fobiju, pa ne bih traumatično letovanje.
Hvala unapred.

Istina je da ima osa na pojedinim plazama, idu na hranu i sokove, ali su bezopasne, samo dosadjuju, idu i na rostilj, obozavaju jagnjetinu, ali u tavernama zapale kafu pa ih dim otera, ma ne brini nista strasno

Back