TASOS - u reči i slici

Ove godine letujemo u hotelu "Thalassies" koji se nalazi skoro u samom centru Limenarije i kao što sam rekla sve je to u istom stilu.Prošle godine smo bili u "Despini" i mislim da je to jedina vila koja nije bila baš kako treba.Terase su očajno male,bili smo u prizemlju,pogled katastrofa,bili smo u septembru kad je na našu žalost i vreme bilo katastrofa.Ali ko stvarno voli da ide na Tasos mislim da sve ovo što sam napisala nije važno.Jedne godine smo bili u vili "Giannikis" koja je udaljena od centra oko 1,5 km i mnogo nam se dopalo.Vila ima veliko dvorište,sve sobe su sa pogledom na more,domaćini su vrlo ljubazni.Ali su kola neophodna u svakom slučaju.

nssimba:
Imam jos jedno pitanje za tebe. Ako je vila udaljena od centra Limenasa 500 m koliko je onda udaljena od plaze Tarzanas. A na tu stranu je prema Tarzanasu.

Tarzanas je na kraju gradica Limenas. A ako ti je smestaj ka toj plazi najduze ces hodati 15 minuta. Imas glavnu ulicu koja vodi tacno do te plaze, ako nastavis jos pravo stizes do jos jedne ali ne mogu da se setim imena , mislim da je Nisteri , mala plazica , ja sam bila samo jednom, onda ako nastavis opet :) :) :) nailazis na sledecu i tako mozes peske da obidjes ostrvo hahaha. Salim se ..

Do Makrijamosa bogami ima da se sipci i to uzbrdo. Lep je kompleks hotela i plaza je lepa ako talasi ne donesu travu. Treba je obici.

Prve godine ja i muz smo iznajmili bicikle , inace tih godina smo bas bili u formi, stigli smo do Pachis plaze ali je put nezgodan jer je uzbrdo , nizbrdo, uzbrdo. Na putu smo naisli i na jednu prelepu malu plazicu , bukvalno za 10-ak lezaljki jer vis ene moze da stane. Mala uvalica, prelepo. Tavernica iznad , klopa, mir, tisina, voda prelepa.

Inace plaza u samom Limenasu je ok. Lezaljke i suncobrani se ne placaju samo porucis pice. Ima hlada, voda ok..tu je gomila prodavnica, restorancica i ako smo imali kola tu smo nekoliko dana isli na plazu.

Ma videces, mali je grad svuda se stigne, napunite ranac i idite autobusom na neke dalje plaze ali svakako cete se lepo provesti.

Rezervisala sam smestaj u vili ELENI u Limenasu, posto je samo to ostalo, u periodu od 2. do 16. juna. Lepsa mi je bila vila EFES GARDEN, ali je ona rasprodata. Slike vile ELENI su vrlo nejasne i siromasne, pa bih molila nekoga da mi opise smestaj. Da li je terasa dovoljna za dvoje da sede i klopaju? Kakav je pogled, soba...? Nadam se da nije nesto bezveze..., ali sta cu, trebalo je ranije da se setim. Inace, kakvo je vreme u prvoj polovini juna? Nadam se da se moze kupati?
Hvala unapred.
P.S. Iscitavala sam forum, ali niko nije opisao vilu Eleni, samo je neka devojka pitala za istu.

mama i tata:
Citam u forumu da se pored zelenog kartona spominje i medjunarodna vozacka dozvola. Da li neko zna koliko kosta i gde se vadi? Da li je sem toga jos nesto potrebno kada se ide kolima?
Trenutno je cena međunarodne oko 2500din, vadi se u najbližem AMS, od dokumentacije ti treba pasoš, vozačka (kao i fotokopije istih, pasoša samo one strane sa podacima i fotkom) i 2 fotke kao za pasoš(dimenzije fotke nisam siguran, proverite). Važnost međunarodne je 3 godine, ali ukoliko domaća vozačka ističe ranije, onda do datuma isteka iste.

nssimba:
Jel moze neko da mi pomogne u izboru. Dvoumim se izmedju Limenasa i Limenarije. Nebi volela da sam u nekom premalom mestu, da se smorimo, a opet ne znam kakve su plaze u Limenasu.

Ne bih volela da zvucim pristrasno posto sam u Limenariji, ali predlazem ti Limenariju iz sledecih razloga. Limenarija jeste manja, ali blizu Limenarije je Potos, bukvalno na 5 minuta. Mozete i peske, jer su udaljeni 3km. Autobuska karta je 1e, a taxi 3,5e. Kada ste u Limenariji mozete da imate raznovsniji provod, jer bukvalno kada vam ona dosadi mozete ici u Potos.
U Limenariji je gradska plaza dosta velika, doduse nije nesto extra, ali za mnoge zadovoljavajuca. Tu je i Metalija koja je po meni odlicna. Blizu je Tripiti, kao i fenomenalni Pefkari na 2km! I Potos i Limenas i Limenarija su mala mesta pa mislim da je bolje izabrati opciju koja obuhvata dva mesta, a to je Limenarija. Jos jedan razlog je (ako vas interesuje nocni zivot) diskoteka Bolero koja se nalazi na pola puta Limenarija-Potos i tamo se posle 1h sakupe mladi iz oba mesta i cesto ostanu do 8h. Diskoteka je otvorena i vecina djuskajuci doceka jutro u njoj. Fenomenalan osecaj.

Da li je neko isao za Tasos preko luke Nea Peramos?Ako je neko isao molim vas da mi odgovori i da mi kaze ako zna njihov ferry kada ide, ja nasla ali od prosle godine ne znam da li vazi i za ovu, da li nesto menjaju, koje su prednosti ove luke, a koje mane.Hvala. vita jela...

Mislim da zaista nema razloga da se ide iz ove luke. Ona je nesto ispred Kavale dakle manje vozis, 15-20 minuta i to je jedina prednost. Iz nje krece samo nekoliko trajekta, pa nemas tako cesto kao iz Keramotija i Kavale, 2 puta nedeljno prevoze samo naftu tako da tada ne mogu putnici ni automobili, malo je skuplje i koji minut duze...To je to.
PS. Mozda u udarnoj sezoni i idu svaki dan ali...

cheery:
Pozdrav svima! :) Da li je neko bio u vili Zafira-Scala Rachoni?Zanima me kakvo je mesto,ima li prodavnica,kafica,taverni...Kakva je plaza?

Scala Rachoni, seoce sa 3-4 odlicna hotelcica, svaki sa bazenom, jedna prodavnica i 2-3 kafanice, plaza pescana a more neobicno mirno, bez talasa, nisam mogao da se kupam. Bolje gledaj Pefkari, Potos, Golden Beach...

mama i tata:
Cao,
beba sada ima 9,5 meseci. Mi idemo 3. jula imas li neki savet bilo koje vrste. Pozdrav

Ponesite bazencic , nama je to bio spas, mala je tu spavala preko dana , igrala se, plovila po moru :) ... Gledajte da stignete do 10 ujutru. Mi smo stigli oko 12 i skapali od vrucine u kolima, ali ako imate klimu nema sta da brinete :) .
Rucni frizider mi smo tu stavljali sokic, malo voca, hrane , stavimo ga u gepek pa kada nam zatreba trknemo do kola s plaze.

mimihumi:
Ponesite bazencic , nama je to bio spas, mala je tu spavala preko dana , igrala se, plovila po moru :) ... Gledajte da stignete do 10 ujutru. Mi smo stigli oko 12 i skapali od vrucine u kolima, ali ako imate klimu nema sta da brinete :) .
Rucni frizider mi smo tu stavljali sokic, malo voca, hrane , stavimo ga u gepek pa kada nam zatreba trknemo do kola s plaze.
Hvala, to su vrlo korisni saveti. U koliko sati otprilike treba krenuti iz Nisa da bi se stiglo oko 10 u Limenas?

Maria_86:
Dali je neko bilo u vila/hotel maria u Potosu????
Kako je tamo?

Pa pazi, tamo se svaka druga vila zove Maria :) Jako su mastoviti :)

Mi smo prosle godine bili u vili Vaso, koja je u isto vreme i vila Marija, zavisi koja je agencija izdaje tako je i krsti :) (dve agencije, svaka izdaje po sprat i svaka izdaje pod razlicitim imenom).
Jos sam se cudila kako nema nigde slika po netu, a reklamira se kao vila u centru Potosa, blizu plaze, i onda slucajno ovde na forumu videh necije slike na kojima bese nasa vila ali pod drugim imenom. Ma show :)

Maslachak:
...znam da je ovo mozzda glupo pitanje - ali kakva je razlika izmedju apartmana i onoga shto nazivaju studio?

Apartman bi trebao da bude veci i sa izdvojenom kuhinjom, evenualno sa nekom manjom trpezarijicom/dnevnom sobom, a studio ima jedan mali radni deo (koji se kao moze nazvati kuhinja :)) ali u okviru te jedne jedine sobe u kojoj jedes, spavas i ostalo :)

sly:
Apartman bi trebao da bude veci i sa izdvojenom kuhinjom, evenualno sa nekom manjom trpezarijicom/dnevnom sobom, a studio ima jedan mali radni deo (koji se kao moze nazvati kuhinja :)) ali u okviru te jedne jedine sobe u kojoj jedes, spavas i ostalo :)
...e hvala... ja, evo, prvi put u zzivotu planiram da idem preko turistichke agencije.... pa sam zbunjiva. :)
...znachi, meni, koja nisam neki konformista (yebi ga - zzivim u nechemu shto bi se moglo nazvati studio... :lol: ), studio je sasvim dovoljan.... :)

nego, pitanje....

planiram da idem krajem avgusta - pochetkom septembra na tasos... ali ne mogu da se odluchim u koje mesto s obzirom da NE nameravam da rentiram auto.... a i ne nameravam da se smorim ko kifla.

da li je limenas dobar izbor? (kontam, kaj je sezone, pa je najveca sansa da ce tu biti i najvise ljudi... nije kao da trazzim guzzvu, al ne bih ni da pustinjachim...)

da li bi trebalo da uplatim aranzman sada ili da chekam last minute opcije?

ako je bolje sada, da li da sachekam sajam turizma, ili je to prekasno?

Ja se sada ponavljam ali...sva tri mesta su mala i Limenas i Limenarija i Potos. Razlike su neznatne, ali eto Limenas je najveci. Po meni prednost Limenarije i Potosa je sto su jako blizu i sto mozes taxijem za 3,5e da skoknes iz jednog mesta u drugo, autobusom za 1e, a mnogi idu pesaka (3km). To podrazumeva da su ti plaze iz oba mesta na raspolaganju. Prednost Limenasa je sto mu je blizu Kavala i verovatno je i zbog toga tu vece strujanje ljudi. Nije neka razlika, pa gde god da odes neces pogresiti. Sve sto mi pisemo, kad su ova tri mesta u pitanju, je u sustini relativna stvar, jer realno neke razlike ne postoje.
Krajem avgusta ima svuda turista, a ove godine ce ih narocito biti.

I ja planiram slicno (isto mesto i vreme)
Odluka da NE iznajmis auto ti je losa,iznajmi makar skuter(10-ak eura a mogu se voziti dvoje na njemu) jer su im gradske plaze obicno malo bezveze,ima i mnogo lepsih ne tako udaljenih ali ici pesice je ipak predaleko.

Ja sam odlucila da idem u Limenariju jer je ona blizu Potosu tako da jednim udarcem mozes ubiti dve muve (obici oba mesta sa smestajem u jednom).Ne interesuje me nocni zivot kog ima u Limenasu ali ni dnevna preterana guzva ni vreva koji su karakteristicni za Potos.

Ko se odlucio za Tasos treba da ocekuje mirno mesto za odmor a ne ludi provod.

I ja sam u dilemi kad da uplatim,u svakom slucaju, bolje i jevtinije ponude se svakako razuzmu prve tako da cu uplatiti sto skorije.

Mozda se i vidimo tamo :-D

...pa, mozzda se i vidimo... :)

generalno, ja nisam za neki ludi provod... ne treba meni haos... al` necu ni da se smaram uveche... prema opisima sam shvatila da su ta dva mesta - limenarija i potos manja, ali shto reche doors, mozzda se tako ubijaju dve muve jednim udarcem... :) od dve lokacije, sigurno ce u jednoj biti mesto za uzzivati i jesti u restoranu i to....
to za skuter nije losha ideja. :)
i josh jedna stvar.... realno, meni neka ludilo plazza nije potrebna - svakako cu obici Aliki i to... ali, volela bih da mi je neka pristojna, naglashavam, pristojna plazza sto blizze... u slucaju da se odlucim za juzzna naselja, da li je onda moguce skuterom otici na te plazze u pefk...kr...ariju... (ne znam kako se kazze... sve mi je isto.... :lol:) i da li imaju ok blizu plazze?
ja sam shvatila da limenas ima tri pristojne plazze, koje su blizu - kada kazzem blizzu, mislim peshke blizu. da li i ova dva mesta mogu da mi ponude isto? i u limenasu ima marketa i prodavnica, kao i pekara - ima li toga i ovde?

hvala doors i nikana na savetima. stvarno, znam da sam dosadna, al ja sam onaj tip - ranac na ledja i u nepoznato... a ovaj moj chovek voli da mu je sve nacrtano....eeee...zzivote.... od tolikih.... ja se zaljubim u.... joj.... idem na LJiS da kukam. :lol: :lol: :lol:

Tebi jos i nije lose...moj prakticno ni ne zna gde cemo ici a kamo li nesto o aranzmanima :) Prevoz...pa gledaj,mozes na jedan dan da iznajmis auto za udaljene plaze a ostalih dana da obilazis skuterom one blize.

@nikana1

pozdrav i tebi,ti zivis na Tasosu tako da mozes da ocekujes da cemo se videti letos ako zelis :)

Ne znam tacno koliko Potos ima, ali Limenarija ima 4-5 pekara i ravno 10 mini-marketa. Na svima pise "Super-market", ali tako se mogu nazvati samo njih nekoliko. Od toga su dva u centru u kojima mozes naci bukvalno sve sto ti je potrebno.
Pefkari se nalazi na 1km od Limenarije na putu za Potos. Mnogi koji letuju u Pefkariju dolaze u Limenariju pesaka u kupovinu.
Limenarija kao sto sam vec napisala ima fenomenalnu Metaliju, a i gradska plaza je sasvim OK. Potos ima takodje OK gradsku plazu kao i San Antonio koja je pescana i velika. Meni se ne svidja toliko jer je bas plicak tu, ali mnogi su odusevljeni. Sto se restorana tice ima ih vise nego sto ce ti biti potrebno.

Maslachak:
da li bi trebalo da uplatim aranzman sada ili da chekam last minute opcije?

ako je bolje sada, da li da sachekam sajam turizma, ili je to prekasno?

Pa da sam na tvom mestu ja bih rezervisala sto pre jer dok smo mi prosle godine smislili gde cemo i kako cemo bio je vec kraj maja i sve sto smo hteli u terminu sredinom jula je vec bilo rasprodato. Tako da smo morali da biramo izmedju onoga sto je bilo preostalo slobodno i ubedjena sam da sam samo mesec dana ranije napravila rezervaciju, da bih za iste pare imala mnogo bolji smestaj.
Ovako smo za neki malecki trokrevetni studio placali 45 evra.

Evo kako izgleda plaza Metalija u Limenariji.

Prilozi

• Picture-202.jpg
    Picture-202.jpg
    54,2 KB · Pregleda: 59
Potos ima dve odlicne pekare(tih se secam),nekoliko prodavnica,dve mesare-ma ima sve sto ti moze zatrebati na letovanju.Od Potosa do Pefkarija ima 10ak minuta lagane setnje.U Potosu ima i prodavnica odece,obuce,zlata,odlicna picerija,luna park,zdravstvena stanica,puno kafica,taverni...Pefkari ima odlicnu plazu sa onim sportskim zezalicama.
Uvek glasam za jug Tasosa!

Back