TASOS - u reči i slici

Ukoliko znaš engleski, dovoljno je i osnovno znanje, sastaviš mail u kom napišeš šta te zanima i oni ti pošalju odgovor. Na većini sajtova postoje i gotovi "formulari" u koji samo upisuješ bitne podatke (datum dolaska i odlaska, broj osoba, tip smeštaja) i to pošalješ. Obično ne čekaš dugo na odgovor. Ukoliko se dogovorite oni ti pošalju ž.r. na koji ćeš uplatiti akontaciju (obično 10% od ukupne cene) i kada im novac legne na ž.r. pošalju ti poruku da je smeštaj rezervisan na tvoje ime. Ja tu prepisku odštampam i to ti dođe, uz papir koji dobiješ u banci kada uplaćuješ novac, nešto kao vaučer, ako ti budu tražili na granici...a i ako se, ne daj Bože, vlasnici budu pravili kao da nemaju pojma o čemu ti pričaš :mrgreen:. Postoji i varijanta da odeš na sajt koji je napravila jedna naša :) devojka koja sada živi na Tasosu. Na tom sajtu imaš gomilu ponuda i ako ti se nešto dopadne kontaktiraš je mailom ili preko skypa i ona ti sve sredi. Može ti biti posrednik i oko zakupa smeštaja koji si našao negde drugde, a koji ona nema u ponudi na njenom sajtu. http://booking-thassos.com/
Srećno.

Odlucili smo ove godine da idemo na Tasos u sopstvenoj reziji ( naš prevoz bez agencije). Našao sam sledeći sajt : http://www.go-thassos.gr/thassos-online-directory/thassos-accommodations/apartments
Predpostavljam da je to neka vrsta njihove turisticke organizacije i imaju predstavljen veliki broj vila sa pansionima i svi imaju mogucnost online rezervacija. Ono što me interesuje je sledece :

1. Ima li neko iskustva sa ovakvim online rezervacijama?
2. S obzirom da svi oni traže 30% depozita putem Western Uniona, koliko je to pouzdano slati pare unapred?
3. Posto me interesuje Skala Potamia ( u blizini Zlatne plaže), ima li neko iskustva? Kakvo je to mesto? Voda? Plaža? Prodavnice, restorani?

Ja ove godine ponovo idem tako. Šta da ti kažem, to koliko ćeš se plašiti da šalješ pare unapred najviše zavisi od toga da li te je neko već namagarčio i koliko si uopšte sklon tome da sumnjaš u sve. Meni je, iskreno, sigurnije to nego da dam pare nekoj našoj agenciji. Imaš i neke strane sajtove na kojima možda možeš pronaći utiske i ocene koje su oni koji su posetili konkretan smeštaj ostavili. Depozit nisam slala preko Western Uniona, nego preko banke. Nakon uplate dobiješ potvrdu da si uplatio tu i tu sumu na taj i taj ž.r čiji je vlasnik taj i taj. Vlasnici ti obično pošalju vaučer, a može ti biti sasvim dovoljna i mail prepiska koju ste imali i sa tim krećeš na put.

ja sam danas popodne pustio 4 mejla grcima u skala potamii, sa zahtevom da mi upute ponudu za apartman

jedan je vec odgovorio. nije ni lose 2 spavace sobe, i sve ono sto treba, bez interneta, 40 evrica dnevno. malo je spustio cenu

cekam bar jos dva odgovora da se odlucim, ali je i ovo prihvatljivo

doduse malo je od obale...malo vise. na kraj naselja. oko 400m od oobale

meni ne smeta posto cu svaki dan da idem na drugu plazu sirom ostrva, bar jednom dnevno, a jednom na tu lokalnu(u toku dana obicno dva puta idem na plazu, navika)

stigao mi je jos jedan odgovor, vrlo je slicna lokacija a cena je ista

Pa da, ko ne ide preko agencije nema potrebe da jurca i uplaćuje smeštaj mnogo ranije. Ovako može mnogo bolje da se prođe jer obično dosta spuste cenu za smeštaj koji nisu uspeli da izdaju. Jedino što uvek postoji mogućnost da je izbor manji i da će možda morati da se prave neki kompromisi (u smislu broja dana, datuma polaska, lokacije...)

Da li je neko išao na Tasos preko Bugaske? Ako jeste, kakvi su utisci?

Pozdrav
Upravo se vratih preko Bugarske,al prethodno sam otišao istim putem :D i utisci su veoma pozitivni.
Veoma se lako putuje kroz Bugarsku, jer su putevi dobri i dobro obeleženi. Od Gradine do Sofije se jednostavno stiže i na samom ulazu u Sofiju, na prvom semaforu skreće se desno, i odatle pa na dalje samo se prati putokaz "KULATA", tj putokaz za granični prelaz sa Grčkom. Jedino što je bitno je da se poštuju ograničenja brzine jer su česte radarske kontrole. Najskuplja vinjeta za putnički auto je 35€ za godinu dana, a nedeljna (ili mesečna) je 6€.
Auto put je od Sofije do mesta Dolna Dikanya, a odatle počinje magistralni put.Prolazi se pored gradova Dupnica, Blagoevgrad,i posle mesta Černiče ulazi se u klisuru reke Struma. Predivna priroda i krivudav put, zaista za uživanje u vožnji.
Po izlasku iz Klisure, dolazi se u mesto Kresna, gde u Euromarketu ima jeftinih maslina i može se i popiti kafa ili nešto drugo. I dalje samo treba vožiti glavnim putem i pratiti putokaz "KULATA".
Na granici sa Grčkom, zadržavanje je nekih 10-15 minuta zbog provere pasoša , i ulazite u Grčku. Odatle pratite putokaz za SERRES. Posle naselja Kato Christos nailazite na raskrsnicu gde se desno skreće za Solun, a levo za Serres, al čim skrenete levo, skrenite i na prvo skretanje desno jer se tim putem obilazi Serres. Kraj te raskrsnici se nalazi auto otpad.Odatle se prati putokaz "Dramas" i "Kavala".
Sretan put i lep provod želim.
:bye:

Denca PA, hvala ti mnogo.

Kakva je voda? Smem li se nadati prijatnom brčkanju? :mrgreen:

Iskreno, bio sam u Asprovalti, tačnije pored, u mestu Nova Vrasna, voda je čista ( i slana :) ) ljudi su ljubazni, kafane i restorane nisam obilazio, jer su cene kao i u našim kafanama, ali zato hiper marketi imaju pristojne cene, pa i neke niže nego kod nas. Najbitnije :D , pivo, limenka 0.5l 0.49€, NES kafa limenka velika 4.30€, šećer 1kg 0.85€, zejtin 1l od 1.4-1.7€, jedino je hleb skup, 0.80€ veknica 350g.
Sladoled pakovanje 16komada (Sneško) 2€, pakovanje 8 korneta 2€, kupaći kostimi 5€ komad ( ili deo) , to je u marketu LIDL. Sokovi u limenkama 0.33 su 0.23€ komad.Voda je 1.20€ 6x1.5l, itd, itd,....

prepiska sinoc okoncana, apartman rezervisan. ima i mali popust za boravak preko 10 dana

akontaciju 80 e saljem danas preko vestern uniona.

vec me greje vruci pesak juznog mora

Lep provod želim :)
Mene je apartman od 01-11.06. u Novoj Vrasni kraj Asprovalte koštao 120€ , dva komforna ležaja, klima, kupatilo , kuhinja, tv, terasa, 150-200 metara od mora, pa ko može, na početku sezone su niže cene :)

Ja sam jutros poslao 20 mailova. Dobio do sada 9 odgovora. Cene od 75-100 eur ( taj od 100 EUR je sa bazenom)Vecinom 80 EUR. Svi su blizu plaže, ispod glavnog puta, dakle max. 200 metara od plaže. Jesu li to normalne cene? A, da, period je od 22.07. - 02.08.

jel ima neko predlog gde usput da se prespava, djevdjelija na primer?

nameravam u povratku da svratim u Waterland, pa bih predvece polako do makedonije

takodje jel zna neko dobar supermarket od soluna do keramotija? koliko sam video na netu ima lidl negde kod asprovalte

koliko sam video na netu ima lidl negde kod asprovalte

m_P6030034.JPG

http://www.panoramio.com/photo/12110041

Koga interesuje, ovo su cene koje sam dobio za iznajmljivanje apartmana u glavnoj sezoni ( 20.07. - 20.08. ). Sve ove apartmane možete videti na http://www.go-thassos.gr/thassos-online-directory/thassos-accommodations/apartments

Elegia Apartments - 75 EUR
Vila Angelo - 100 EUR
Esperides Apartments - 80 EUR
Pleiades Apartments - 75 EUR
Villa Olivia - 80-90 EUR, studio 75-80 EUR
Lina Apartments - 100 EUR
Pagali Villa - 75 EUR
Niki Apartments - 100 EUR
Anna Hotel - 70 EUR
Elekon Apartments - 65 EUR
Nefeli Studios - 80 EUR, studio - 60 EUR

Verovatno ima i nižih cena, ali ja sam tražio apartmane koji su maximum 200 - 250 metara od zlatne plaže. Malo udaljeniji apartmani ( 500 - 1000 metara od plaže ) su verovatno jeftiniji. Slobodno se cenkajte. mesta izgleda da još uvek ima. Apartman koji sam ja izabrao je počeo sa 85 EUR, a spustio sam na 70 EUR. Nekoliko njih mi je na moje upite odmah odgovorilo da nemaju slobodnih mesta u terminu koji sam ja tražio. Nakon 3 - 4 dana su mi ponovo slali mailove da ipak imaju slobodnih mesta. Po svemu sudeću bilo je otkazivanja rezervacija zbog štrajkova u Grčkoj.

Poslednja izmena:

Back