TASOS - u reči i slici

Ja imam lose iskustvo sto se tice Metalije.Kad se spustite sa glavnog puta imate neki retku sumicu gde mozete da se parkirate. Plaza je solidna ali pusta (bila sam u julu tamo), u vodu se ulazi peko klizavih ploca, ali je to plaza i more u kojem smo izbrojali najveci broj razlicitih vrsta i boja ribica i jos jedna atrakcija na toj plazi je tunel kroz koji, puzeci, mozes izaci na drugu, malu plazu. Iznad Metalije je fantastican pogled i park sa velikim mermernim plocama sa znacima horoskopa. Sve u svemu za videti nije lose ali za kupanje, po meni, ne bih se vracala.

A gde se tacno nalazi taj tunelcic?

Pa na toj glavnoj plaži, ispod kafića i "lavirinta". Kad stojiš okrenut ka moru, sa desne strane je kameni, prirodni zid. U njemu je tunel, uski otvor dužine nekoliko metara koji vodi do odvojene plaže. Mi smo tamo zatekli par homoseksualaca i prilično zgađeni njihovim ponašanjem otišli.

Hvala Reefer, nije bas utesno :), ali valjda necemo nabasati na doticne persone :).

Razmisljamo da ove godine u julu odemo na Tasos u vilu Versa u Limenasu.

Pre dve godine smo bili u Captains Beach Vili ali ove godine je nema u ponudi.

Secamo se da smo tokom setnji po mestu videli ovu vilu ali nam je tacna lokacija malo maglovita :wacko:...

Bilo bi mi dragoceno iskustvo nekog ko je vec bio u ovom smestaju - mi cemo najverovatnije uzeti 3+1 u visokom prizemlju.
Procitao sam neke postove o ovoj vili vec, pominje se nedostatak posudja u kuhinji - da li neko zna sta nedostaje? - da ne ponesem pola ormana za svaki slucaj :kez:!
U Sabri takodje nisu znali da mi kazu kog tipa su pomocni lezajevi - sofa, fotelja na rasklapanje ili sta vec :blink:...
Na nekim postovima takodje pominju parking iza vile dok u opisu smestaja pise da vila nema parking - da li je neko koristio taj fantomski parking iza vile :huh:, da li se to nesto dodatno placa, da li ima neki zgodan parking prostor u blizini uopste?

Pozdrav svima i hvala unapred na odgovorima :)

mi smo uplatili preko zemljakinje koja zivi na tasosu, a njen sajt ako nekome treba neka mi trazi preko poruka, da ne bi neko pomislio da ga ja reklamiram....
cene i vise nego pristupacne, npr. mi smo uplatili 11 dana cetvorokrevetni apartman za 500e!!!
zemljakinja je jaaaako ekspeditivna i predusretljiva, svima ce sigurno udovoljiti, samo joj se treba obratiti....

Ne verujem da tako malo opisa i komentara postoji za Skalu Rachoni. Uplatila sam preko Perle polupansion u hotelu Rachoni beach, pre svega zboga prirodnog hlada na plaži, kao i zbog blizine plaže Pahis. Na nekim drugim forumima sam pročitala kako je hrana u hotelu prezačinjena, kao i da je plaža u Skali Rahoni poput Ade Ciganlije. Stvarno bih bila zahvalna da mi neko, ko je bio u navedenom hotelu, napiše svoje impresije. Ako je stvarno tako loše (hrana i plaža) da menjam, dok ne bude kasno

Da li neko moze da mi kaze koja je vila bolja od ove dve?

Dimitris
http://www.luitravel.com/index.php?...&id=194:dimitris&catid=52:leto2011&Itemid=100
ili

Sotira
http://www.luitravel.com/index.php?...le&id=195:sotira&catid=52:leto2011&Itemid=100

Ne pitam za sebe, vec za malo stariji bracni par (oko 60g) kojima je bitno da vila nije previse udaljena od mora, jer muz ima neku povredu noge, pa da ne pesace bas previse do plaze (znam da na sajtu agencije pise 70m, ali da li je to stvarno tako) i da vila ima pristojne terase, da mogu da sede uvece.
Ako slucajno neko moze da mi locira vile na google earthu bio bih zahvalan, jer ne mogu nista da nadjem.

Da li neko moze da mi kaze koja je vila bolja od ove dve?

Dimitris
http://www.luitravel.com/index.php?...&id=194:dimitris&catid=52:leto2011&Itemid=100
ili

Sotira
http://www.luitravel.com/index.php?...le&id=195:sotira&catid=52:leto2011&Itemid=100

Ne pitam za sebe, vec za malo stariji bracni par (oko 60g) kojima je bitno da vila nije previse udaljena od mora, jer muz ima neku povredu noge, pa da ne pesace bas previse do plaze (znam da na sajtu agencije pise 70m, ali da li je to stvarno tako) i da vila ima pristojne terase, da mogu da sede uvece.
Ako slucajno neko moze da mi locira vile na google earthu bio bih zahvalan, jer ne mogu nista da nadjem.

Koliko se ja secam vila Dimitris ti je jako blizu,znaci da je sigurno oko 70 metara od mora,ove druge se ne secam ali mi se cini da je dalje.Kupovao sam u tom marketu kod vile Dimitris pa je se zato secam.

U Sotiri sam boravio sa familijom pre dve godine. Kuca je u ulici gde je setaliste preko puta Rent-a car agencije i malo iznad supermarketa.
Smestaj je skroman, i bolje je uzeti sobe koje gledaju ka dvoristu, jer je mirnije. Ove sto gledaju na ulicu su bucnije, narocito
ujutru, kada bolesno pedantni vlasnik rent-a car-a pocne pre bele zore da usisava i cisti automobile.
Zika

Pozdrav svima, isla bih ove godine na Tasos prvi put sa detetom. Da li neko zna može li se u junu naći smeštaj na licu mesta, bez prethodne rezervacije? Htela bih da budem i u gradu ili blizu grada i blizu lepe plaze i da ima zelenila po mogućstvu...i svašta ja izvoljevam. Limenas, Potos. Ima li neko neku preporuku smeštaja?

Pozdrav svima, isla bih ove godine na Tasos prvi put sa detetom. Da li neko zna može li se u junu naći smeštaj na licu mesta, bez prethodne rezervacije? Htela bih da budem i u gradu ili blizu grada i blizu lepe plaze i da ima zelenila po mogućstvu...i svašta ja izvoljevam. Limenas, Potos. Ima li neko neku preporuku smeštaja?

Da sam na vasem mestu ne bih se oslanjala mnogo na varijantu trazenja smestaja na bum, narocito zato sto idete prvi put i sto ste sa detetom. Imas gomilu sajtova sa smestajem na Tasosu preko kojih mozes da stupis u direktan kontakt sa vlasnicima apartmana i rezervises smestaj. Na Tasosu ima mnogo zelenila, ali tesko da ces naci plazu sa mnogo zelenila. Plaza na kojoj imas najvise prirodne hladovine je Pahis (između Skale Marion i Limenasa), ali ona nije u gradu. Za pravi dozivljaj Tasosa potreban ti je prevoz i spremnost na malo vozikanja jer, po pravilu, najlepse plaze nisu one u gradu.

Back