TASOS - u reči i slici

Moj sin je prosle godine bio u tom hotelu sa devojkom i bio je zadovoljan.Doručak je bio ok.Hotel je u centru 100 m od glavne ulice.Odatle možete i na gradsku plažu (vrlo blizu), a zgodno je za mlade za zujanje.Imali su TV,klimu,pristojno kupatilo.Sobe su male kao u svim hotelima u Grčkoj,terasa je mala,više kao veći francuski prozor, ali soba i služi samo za spavanje, nisu se žalili na čistoću, u svakom slučaju bili su zadovoljni.Ako imate modućnosti, iznajmtei manji auto ili motor i celo ostrvo je Vaše.Lep provod

tek sam danas procitao Vaše pitanje, pa da probam da Vam dam par saveta.Moja ekipa i ja uvek krećemo iz Beograda oko 22 h i vozimo noću.Put je ok (veći deo),malo ima problema posle Niša i oko granice,sa obe strane.Ne treba žuriri treba odmarati kad god možete.Kroz Makedoniju prolazimo noću i tada isto obavezno poštujte brzinu, jer milicija peca.Nostie sve što je potrebno od opreme, a što se putarine tiče mislim da Vam je dovoljo da zamenite 10 eura.To će verovatno Mirko Alvirović da obradi pre leta u nekom broju SAT-a.Kada pređete Grčku Granicu, obavezno stanite na prvoj Helenik pumpi, natočite gorivo, popite sok i kafu i pojedite neki sendvič,Odatle pa do Tasosa pu je OK.Pre Soluna pratite putokaze za Kavalu i kada obilaznicom prođete Solun do Kavale više name pumpi na auto putu, već za svako sipanje treba da se siđe u mesto.Put je lagan i prav,veliki deo je auto put, sa max 130.Kada dođete do Kavale,ne skrećete u grad, ego nastavljate za Keramoti, odakle je putovanje Trajektom do Limenasa kraće i češće.Putokazi Vas vode do same luke.Po ukrcavanju na trajekt, vozite se oko 30 min i nakon toga PRIJATAN ODMOR.Srećan put.

Gde ste Tasosovci niko ne odgovara na pitanja ,ste otputovali vec?Da li neko zna gde se moze naci iz casopisa sat plus ,put do grcke ali iz revije sat plus ,pozdrav svima koji vole Tasos,pa se mozda i sretnemo tamo, ja sam rezervisao hotel(vila) Diskavery u Limenariji od 12.6-2.7. pa ako neko ide...........se druzimo.

Neverovatno dobar forum za putovanje na Tasos. Ali, od gomile informacija, kao i od vremenske razuđenosti (od 2004. godine se piše o Tasosu), ne znam kakva je sada situacija na ostrvu. Planiram put sa porodicom, žena i ja, jedan indijanac nepune dve godine, drugi napunio tri i mala skvo od 16g. Idemo automobilom pa bi mi jedan sažet savet itekako dobrodošao. A, da, novaca nosim oko 1000 €, ostali bismo petnaest dana, a sudeći po cenama, to bi možda moglo da se izvede u septembru, ili čak i u avgustu? Ima li helpa?

Moze li neko da prenese utiske ako je boravio (prenocio) u motelu Isatov ili hotel Romantik ,ako moze da mi objasni put do motela Isatov,HVALA.
Bio sam dve noći u hotelu Istatov, na putu za Tasos, sada već daaavne 2004. godine :) Hotel je i tada bio savim OK, u međuvremenu je renoviran i dograđen pa je sada još bolji ali je i skuplji. Imaš sajt hotela ovde http://www.hotelistatov.com/ pa ih kontaktiraj mail-om i vidi pošto je smeštaj ove godine... prenesi nam posle ovde. Na sajtu hotela se ne vidi na slikama da hotel ima mali ali lep i čist otvoreni bazen (bar je tada tako bilo).

Dakle, to je sasvim OK opcija za noćenje na putu za Tasos ali treba znati da u Dojranu ima još dobrih i jeftinijih smeštaja, pogodnih i za usputno noćenje.

Hotel Istatov se nalazi na samom ulazu u Novi Dojran, pored glavnog puta, ne možeš ga promašiti. Odatle, tim istim putem, ima još 3km do Starog Dojrana a na kraju mesta je i granični prelaz za koji smo ustanovili da radi 24h (nekada nije radio noću). Od hotela Istatov pa do centra Starog Dojrana naići ćeš na još interesantnih objekata - apartmani i sobe, gde se može prenoćiti.

...Da li neko zna gde se moze naci iz casopisa sat plus ,put do grcke ali iz revije sat plus...
Prošlogodišnji SAT, pogledaj ovde: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9835573&postcount=71

Neverovatno dobar forum za putovanje na Tasos. Ali, od gomile informacija, kao i od vremenske razuđenosti (od 2004. godine se piše o Tasosu), ne znam kakva je sada situacija na ostrvu. Planiram put sa porodicom, žena i ja, jedan indijanac nepune dve godine, drugi napunio tri i mala skvo od 16g. Idemo automobilom pa bi mi jedan sažet savet itekako dobrodošao. A, da, novaca nosim oko 1000 €, ostali bismo petnaest dana, a sudeći po cenama, to bi možda moglo da se izvede u septembru, ili čak i u avgustu? Ima li helpa?
"Situacija" je dobra, ostrvljani se pripremaju za glavni deo sezone, čiste, ribaju i poliraju svoje objekte :) Gostiju će ove godine, barem prema dosadašnjim pokazateljima, biti manje nego prošle, pa su i cene smeštaja pale za 10-ak % a ono što je aktuelno - smeštaj u junu, ono što je ostalo neprodato, se u ovom trenutku može naći i za 20-30% jeftinije nego u početku prodaje, pre par meseci. Ne govorim o agencijskim aranžmanima već o cenama smeštaja u neposrednom dogovoru sa vlasnicima ili uz pomoć posrednika. Ovo možeš proveriti i usput pregledati dobar izbor smeštaja ako baciš okce na moj potpis :) a s obzirom da ideš sopstvenim prevozom, mislim da bi ti ovakva ponuda odgovarala.

Na istom sajtu sam pre 1. maja ostavio duži tekst o tome kako putovati autom do Tasosa ali moram malo da ga korigujem i onda ću ga, uskoro, preneti ovde.

Ako izuzmemo troškove oko puta koji neće biti manji od 200€ (putarine, trajekt, gorivo, pauze), 1000 € za vas petoro će biti dovoljno u septembru ali u avgustu možda zafali... narafski, sve je to različito od porodice do porodice, nekom dovoljno nekom malo a mnogo toga zavisi od vaših potrošačkih "mera" i navika.

Bio sam dve noći u hotelu Istatov, na putu za Tasos, sada već daaavne 2004. godine :) Hotel je i tada bio savim OK, u međuvremenu je renoviran i dograđen pa je sada još bolji ali je i skuplji. Imaš sajt hotela ovde http://www.hotelistatov.com/ pa ih kontaktiraj mail-om i vidi pošto je smeštaj ove godine... prenesi nam posle ovde. Na sajtu hotela se ne vidi na slikama da hotel ima mali ali lep i čist otvoreni bazen (bar je tada tako bilo).

Dakle, to je sasvim OK opcija za noćenje na putu za Tasos ali treba znati da u Dojranu ima još dobrih i jeftinijih smeštaja, pogodnih i za usputno noćenje.

Hotel Istatov se nalazi na samom ulazu u Novi Dojran, pored glavnog puta, ne možeš ga promašiti. Odatle, tim istim putem, ima još 3km do Starog Dojrana a na kraju mesta je i granični prelaz za koji smo ustanovili da radi 24h (nekada nije radio noću). Od hotela Istatov pa do centra Starog Dojrana naići ćeš na još interesantnih objekata - apartmani i sobe, gde se može prenoćiti.

Prošlogodišnji SAT, pogledaj ovde: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9835573&postcount=71
Zoki puno ti hvala na detaljnom odgovoru.

planiram da sa momkom idem u Limenariu u vilu Kiparisiou u periodu od 18.07 da li iko zna nesto o toj vili, da li je jako udaljena od grada, jer pise da je u sirem centru, da li je ok plaza ispred kuce... i jos jedno pitanje, da li se na Tasosu moze "prezveti" bez kola, jer svi pisu da je bez rent a car ili skutera nemoguc lep provod? Hvala

Kada pređete Grčku Granicu, obavezno stanite na prvoj Helenik pumpi, natočite gorivo, popite sok i kafu i pojedite neki sendvič
Sve je OK osim ovog. Nikako ne tocite gorivo na toj pumpi posto je tu benzin skuplji za 10-20 % od onog na pumpama oko Soluna. Prosle godine na Heleniku oko Soluna je bilo 0,97, a na toj 1,17 evra.
Po meni bolje je natociti gorivo u Makedoniji. Nije nista losijeg kvaliteta, a jeftinije je.

Sve je OK osim ovog. Nikako ne tocite gorivo na toj pumpi posto je tu benzin skuplji za 10-20 % od onog na pumpama oko Soluna. Prosle godine na Heleniku oko Soluna je bilo 0,97, a na toj 1,17 evra.
Po meni bolje je natociti gorivo u Makedoniji. Nije nista losijeg kvaliteta, a jeftinije je.

Tacno!Sve pumpe koje su blizu granice su skuplje!kako ides u unutrasnjosti je normalno-mada je u grckoj benzin poskupio i je oko 1.5eur a u Makedoniji 1.20

Da li je neko bio u Pefkariju pocetkom juna. Kakvo je vreme? Ima li guzve?
Почетком јуна нема гужве, а какво ће време бити зависи од саме године... то ни Кољчицки не може да предвиди. Нема потребе оптерећивати се таквим стварима јер на њих не можемо да утичемо. ;)

Ćao ljudi!
Da li ima neko ko može da mi kaže nešto više o Vili/kući Sirines u Limenasu?
Ako imate slike, još bolje...:klap:

Vila je super, ima mali bazen, savrseno dvoriste puno cveca i maslinjak, sobe su ciste i stvarno lepe sa svim potrebnim sitnicama.
i sve bi bilo savrseno da nije udaljena pola sata od plaze i jedno10'15 minuta od prvog marketa..
daleko je od svega, preko magistrale, u agenciji su rekli da je udaljena od mora 200m, i jeste od mora gde je divlje, do normalne plaze imas da se napesacis da ti presedne i tako svaki dan...
U redu ako je neko kolima, pa obilazi sve lepe plaze na Tasosu jer gradska u Limenasu i nije nesto...
ko ide sa decom ne bih mu preporucila ni slucajno bas zbog udaljenosti od svega.
inace nismo mogli da zivimo od komaraca nocu, pa mi je letovanje tamo sa opsednutoscu pcelama kojih ima na sve strane u septembru u Limenasu to letovanje pretvorilo u najgore...

Poslednja izmena:
Vila je super, ima mali bazen, savrseno dvoriste puno cveca i maslinjak, sobe su ciste i stvarno lepe sa svim potrebnim sitnicama.
i sve bi bilo savrseno da nije udaljena pola sata od plaze i jedno10'15 minuta od prvog marketa..
daleko je od svega, preko magistrale, u agenciji su rekli da je udaljena od mora 200m, i jeste od mora gde je divlje, do normalne plaze imas da se napesacis da ti presedne i tako svaki dan...
U redu ako je neko kolima, pa obilazi sve lepe plaze na Tasosu jer gradska u Limenasu i nije nesto...
ko ide sa decom ne bih mu preporucila ni slucajno bas zbog udaljenosti od svega.
inace nismo mogli da zivimo od komaraca nocu, pa mi je letovanje tamo sa opsednutoscu pcelama kojih ima na sve strane u septembru u Limenasu to letovanje pretvorilo u najgore...
Hvala na odgovoru.
Nama setnja do plaze nije problem...a za komarce obavezno nosimo nesto

Cao svima! Jos malo pa svi na more! :-) Nadam se samo da u Grckoj nece biti vreme kao sto je sada kod nas.... :-(
Decko i ja smo se ipak odlucili za Limenariju i tamo smo od 12. jula, u vili Discovery.
Da li je neko bio u toj vili i ako jeste, kakvi su utisci? Da li je neko nacuo mozda kako se ove godine krecu cene iznajmljvanja skutera od 50 kubika?
Veliki pozz svima!

Gde ste Tasosovci niko ne odgovara na pitanja ,ste otputovali vec?Da li neko zna gde se moze naci iz casopisa sat plus ,put do grcke ali iz revije sat plus ,pozdrav svima koji vole Tasos,pa se mozda i sretnemo tamo, ja sam rezervisao hotel(vila) Diskavery u Limenariji od 12.6-2.7. pa ako neko ide...........se druzimo.

Petre, posto decko i ja idemo u istu vilu, ali od 12.07., javi se kad se vratis, da nam preneses utiske. ;) Vazi? Pozz! :bye:

Izvini,ako ce razlika od 10 centi po litru da te izvadi, ti onda i nemoj da ides kolim na more.

Izvini,ako ce razlika od 10 centi po litru da te izvadi, ti onda i nemoj da ides kolim na more.
Pa nije bas 10 centi po litri.
Razlika u ceni izmedju Makedonije i Grcke je trenutno 30-50 centi u zavisnosti od pumpi u Grckoj. Posto je ovo jedna od najskupljih onda je to oko 50 centi. Dva sipanja, jedno u odlasku i jedno u povratku (kod mene je to oko 2 x 45 litara) ukupno iznosi 45 evra sto ipak nije mala razlika bar za mene (posebno ove godine), a i za mnoge u ovoj zemlji. Bolje da te pare potrosim na nesto da obradujem svoje dete nego da ih izduvam kroz auspuh.
A ako mogu to da ustedim samo tako sto cu da naspem gorivo 20 km ranije onda cu to i da uradim.

Pozdav.Moj sin,koji ima 7 godina i moja malenkost putujemo 18.06. na Tasos.Moram priznati da mi je malo frka od tolike kolicine kilometara,kao sto mi je isto tako frka i od toga sto do sada nikada nisam bila sama sa detetom na moru.Ukoliko ima jos neki samohrani roditelj sa detetom,moze me kontaktirati na pp,i mozemo se dogovriti oko eventualnog zajednickog putovanja nasim autom u terminu koji sam navela..

Back